FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 13 juli 2006

Boek met verhaal Joran v/d Sloot op komst

Icoon AlgemeenEr komt een boek met het verhaal van Joran van der Sloot uit, waarin hij over zijn leven vertelt en zijn visie geeft over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. Het boek zal worden geschreven door de Nederlandse Zvezdana Vukojevic en wordt misschien ook uitgegeven in de Verenigde Staten. De uitgever is druk bezig met onderhandelingen. Het boek zal hier vanaf april te koop zijn.

Het Amerikaanse meisje verdween meer dan een jaar geleden op Aruba. Van der Sloot en twee van zijn vrienden zaten een tijd opgesloten, omdat ze in verband werden gebracht met de verdwijning. Van der Sloot was de avond daarvoor nog gezien met de Amerikaanse. Het is nog steeds een raadsel wat er is gebeurd.

'WK-finale mogelijk ongeldig'

Icoon WK 2006Een Franse advocaat wil de geldigheid van de WK-voetbalfinale laten toetsen door een Parijse rechtbank. Zinedine Zidane kreeg tijdens de wedstrijd een rode kaart, die op illegale wijze zou zijn uitgedeeld. Als er kan worden aangetoond dat de wedstrijdleiding gebruik heeft gemaakt van videobeelden, zou de wedstrijd opnieuw moeten worden gespeeld, aldus advocaat Mehana Mouhou. De reglementen van de wereldvoetbalbond FIFA verbieden vooralsnog het gebruik van videobeelden tijdens wedstrijden.

De advocaat, werkzaam in Rennes, wil nog niet bekendmaken voor wie hij werkt. Hij zegt in opdracht van een aantal clubs en nationale bonden te handelen. Pas als de zaak is ingediend bij de rechtbank zal hij met meer informatie komen.

Zidane kreeg in de verlenging van de finale een rode kaart, nadat hij de Italiaanse verdediger Materazzi een kopstoot had gegeven. De scheidsrechter en twee grensrechters hebben het incident gemist. Op advies van de vierde official kreeg Zidane zijn rode kaart. Direct na afloop van de wedstrijd werd door de Franse bondscoach gesuggereerd dat de vierde official videobeelden had gezien, en daarna pas tot actie over ging. Dit is later door de FIFA ontkend.

Volgens een woordvoerder van de wereldvoetbalbond heeft de vierde official de overtreding van Zidane met eigen ogen gezien en waarschuwde hij daarna meteen de arbitrage in het veld, door middel van een radiosysteem dat alle officials droegen.

Met dank aan Mystic_HBC voor de submit.

Bebaarde mannen

Allen die willen te kaapíren varen, moeten mannen met baarden zijnÖ enzÖenzÖ

Er is een leuke onderlinge discussie gaande over de gemiddelde leeftijd van de Fok webloggers. Op deze site zie je ze eens allemaal op een rijtje staan. Plak nu voor eens en voor altijd een gezicht op je favoriete Fok weblogger.

Grapje !

Die site toont gewoon een aantal wereldkampioenen met hun trots onder hun neus en aan hun kin.

Indrukwekkende preview van Mass Effect

Vandaag is op Xbox Live Marketplace een preview filmpje van Mass Effect verschenen. Dit filmpje was eerder op E3 te zien maar nu kan iedereen hiervan genieten. Mass Effect is de nieuwe RPG van Bioware en is het eerste deel van wat uiteindelijk een trilogie moet worden. Bioware was eerder verantwoordelijk voor Knight of the Old Republic en Jade Empire op de Xbox. Niet de minste RPG's en er wordt dan ook behoorlijk reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe spel van deze Canadese ontwikkelaar.

Het filmpje laat enkele scŤnes en gameplay-elementen uit het spel zien. Wat het eerst opvalt is hoe ongelofelijk mooi de graphics eruit zien, Mass Effect mag zich met recht 'next-gen' noemen. Opmerkelijk is hoe levensecht de verschillende personages in het spel eruit zien en hoe realistisch hun lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen zijn.

Mensen met een Xbox 360 en een Xbox Live account kunnen het filmpje via Xbox Live Marketplace downloaden. Ieder ander kan het filmpje hier downloaden.Prachtig!

Donadoni nieuwe bondscoach ItaliŽ

Roberto Donadoni (42) volgt Marcello Lippi op als bondscoach van ItaliŽ. De 63-voudig international wordt dinsdag gepresenteerd.

Met de aanstelling van Donadoni wijkt de Italiaanse bond af van de trend om oudere oefenmeesters het bondscoachschap te gunnen. Donadoni kan slechts buigen op ťťn jaar ervaring in de Serie A (bij Livorno), een schril contrast met zijn voorgangers Dino Zoff, Giovanni Trapattoni en Marcello Lippi. Als speler verdiende Donadoni zijn sporen bij AC Milan met onder andere drie Europa Cups en vijf Italiaanse titels.

Wereldkampioen ItaliŽ zal het niet makkelijk krijgen in de kwalificatiepoule voor EURO 2008. De Azzurri beginnen op 6 september met een uitwedstrijd tegen uitgerekend Frankrijk. Ook van OekraÔne mag enige tegenstand worden verwacht.

"Bochtensnelheid F1 te hoog"

De huidige snelheid in de bochten bij de Formule 1 is te hoog. Dat vind althans de internationale autosportbond, de FIA. Een oplossing voor het snelheidsprobleem is er nog niet maar wel is een technische werkgroep opgericht die naar oplossing moet zoeken.
Door de nieuwe V8-motoren en de heringevoerde bandenwissels is de bochtensnelheid van Formule 1 auto’s met ongeveer zeven procent gestegen. De FIA denkt dat hogere snelheden in de toekomt gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Als voorbeeld wordt de Copse-bocht op het Engelse Silverstone aangehaald, die bocht kan nu met meer dan driehonderd kilometer per uur worden genomen.

In de opgerichte technische werkgroep nemen de technisch-directeuren van alle Formule 1-teams plaats, de beste ideeŽn die hieruit voortvloeien zullen worden opgenomen in de technische reglementen.

Oud-speler Arsenal op proef bij AZ

Aankomende week heeft AZ een Amerikaanse verdediger op proef. Daniel Karbassiyoon, oud-speler van Arsenal, mag proberen een contract af te dwingen.

Afgelopen seizoen vertrok de 21-jarige back bij de Londense club, omdat hij geen kansen meer zag om zich te ontwikkelen. Hij vertrok uiteindelijk naar Ipswich Town, maar ook daar kwam hij niet aan zijn trekken, en ook een avontuur bij Burnley mislukte volledig.

Nu Karbassiyoon transfervrij is, heeft hij de clubs ineens weer voor het uitkiezen.

Investeerders voor kampioenschap FC Groningen

Een groep IsraŽlische investeerders heeft bij FC Groningen geÔnformeerd hoeveel geld er nodig is om FC Groningen kampioen van Nederland te maken.

"Als je dat wilt, moet het niet eenmalig gebeuren en dus heb ik gezegd dat het dan om een structurele bijdrage van 70 tot 100 miljoen euro per jaar gaat", aldus Hans Nijland, algemeen directeur van de Groningers. De gesprekken hebben tot nu toe nog geen tastbaar resultaat opgeleverd. "Maar we wachten af", zegt Nijland, die verder zei dat hij vorig jaar oktober voor het eerst werd benaderd.

Nijland heeft echter ook de berichten gelezen over Idea-Ecoline dat niet in staat is de 3,5 miljoen neer te tellen voor sloopwerf Ecodock in de Eemshaven. Een deel van de IsraŽlische investeerders, die overigens wel degelijk vermogend zijn, is namelijk ook bij Idea-Ecoline betrokken.

De groep investeerders zou ook een bod hebben uitgebracht op de club FC Groningen, maar Nijland bestrijdt dat. "De verkoop van het stadion is wel even aan de orde geweest, maar ik ben slechts huurder van het stadion en ben dus geen partij".

Britse politie geeft vrouwen kledingadvies

Icoon OpmerkelijkEen nieuwe veiligheidscampagne van het politiecorps Suffolk raadt staplustige vrouwen aan "een leuke onderbroek" aan te trekken voor het geval ze dronken onderuit gaan. In een speciaal voor deze campagne uitgegeven magazine staan meerdere foto's van gevloerde vrouwen met daarbij de tekst "Wat je hebt, hoef je niet te showen!"

"Als je valt of bewusteloos raakt, onthoud dan dat een rok(je) of jurk omhoog kan kruipen. De kans is groot dat je dan meer laat zien dan je zou willen. Doe ons allen een lol en draag een leuke onderbroek. Zorg er ook voor dat je kort geleden geharst bent", zo is verder in het magazine te lezen. Ook worden vrouwen geadviseerd bij hun vrienden in de buurt te blijven, een taxi naar huis te nemen en beter op hun alcoholconsumptie te letten.

Volgens hoofdinspecteur David McDonnell is het de taak van de politie de vrouwelijke bevolking attent te maken op mogelijke risico's van drinken tijdens het stappen. "Ze (vrouwen, red.) worden kwetsbaarder wanneer ze onder de invloed van alcohol zijn", aldus McDonnell.

Risico van het stappen?
Risico van het stappen?

Sektioui naar FC Porto

Het is definitief: Tarik Sektioui speelt komend seizoen in de Portugese competitie. De 29-jarige spits van AZheeft een contract getekend bij landskampioen FC Porto, de club van trainer Co Adriaanse.

Beiden kennen elkaar nog van hun tijd in Alkmaar en in Tilburg, bij Willem II. Het contract van Sektioui bij AZ liep nog door tot medio 2008. De Portugese club zal daarom een afkoopsom aan de Alkmaarders moeten betalen.

Sektioui, die eerder uitkwam voor Willem II, Neuchatel Xamax (Zwi), Maritimo Funchal (Por), Auxerre (Fra) en MAS Fez in Marokko, speelde 48 competitiewedstrijden voor AZ waarin hij 29 keer wist te scoren.

Wanchope naar ArgentiniŽ

Paulo Wanchope gaat in de Argentijnse competitie voetballen. De aanvaller uit Costa Rica, die in de openingswedstrijd van het WK tweemaal scoorde tegen Duitsland, tekende een contract voor twee jaar bij Rosario Central.


De spits treft daar onder anderen Horacio Carbonari, met wie hij in de jaren negentig ook al samenspeelde bij Derby County. Wanchope was de laatste zeven jaar actief in Engeland. Behalve voor Derby speelde hij ook nog bij West Ham United en Manchester City.

Nieuwe mutaties vogelgriep gevonden

Icoon VogelgriepIn de lichamen van zes Indonesische slachtoffers van het H5N1-vogelgriepvirus zijn 32 mutaties van het virus ontdekt. Het virus zou van mens op mens zijn overgedragen. De bij het onderzoek betrokken wetenschappers weten echter niet zeker hoe belangrijk deze ontdekking is. Dat is te lezen in de vandaag verschenen uitgave van het vooraanstaande vakblad Nature.

"De functionele betekenis van de mutaties is onduidelijk - de meeste lijken onbelangrijk", aldus het artikel in Nature. Toch zijn de onderzoekers van mening dat hun bevindingen aantonen dat er meer openheid van gegevens over het dodelijke virus noodzakelijk is. Alleen op die manier zou het virus beter begrepen en bestreden kunnen worden. Door het vakblad Nature benaderde virologen zeggen dat de onduidelijkheid te wijten is aan het feit dat bepaalde informatie wordt achtergehouden.

De World Health Organization (WHO) heeft toegegeven dat het virus in dit geval waarschijnlijk door intermenselijk contact is overgedragen, maar stelde in mei van dit jaar tevens dat er geen belangrijke mutaties waren gevonden. Volgens Nature is die verklaring correct, maar had er meer gezegd kunnen worden over de gevonden veranderingen. Zo zou ťťn van de mutaties resistent zijn tegen het antivirale geneesmiddel amantadine. Hierover was in de verklaring van de WHO niets terug te lezen.

83-jarige speelt professioneel honkbal

Icoon SportHet professionele honkbal kent een nieuwe recordhouder: de 83-jarige Jim Eriotes. Dat meldt zijn team, de Sioux Falls Canaries. Eriotes, een voormalig speler in de Amerikaanse Minor League, kwam afgelopen dinsdag in zijn eerste en enige slagbeurt tot ťťn foutslag en drie slag. Zijn deelname aan de wedstrijd had hij te danken aan een uitnodiging van de eigenaar van de Canaries.

De tegenstanders van de Canaries, de St. Joe Blacksnakes, wisten niet goed wat ze ervan moesten denken. De werper van de Blacksnakes leek even te twijfelen over hoe hard hij de bal zou gooien, maar koos er al snel voor zijn tegenstander niet te sparen. Na de wedstrijd zei Eriotes teleurgesteld te zijn dat hij geen honk had gehaald. "Dat gedoe (het record, red.) kan me geen biet schelen. Als ik nog meer slagbeurten had kregen, had ik een bal in het veld geslagen. Simpel." Het is nog niet bekend of Eriotes een herkansing gaat krijgen.

Braziliaanse voetbalbond in de problemen

Voor het Braziliaanse voetbal is het geen fijne periode. Nadat het Braziliaanse nationale team op het WK in de kwartfinales werd uitgeschakeld, is nu bekend geworden dat de voorzitter van de nationale voetbalbond, Ricardo Teixeira, een celstraf van tien jaar riskeert.

Volgens een parlementaire onderzoekscommissie heeft hij illegale transacties gepleegd. Het onderzoek heeft vijf jaar in beslag genomen. Teixeira zal volgende week moeten voorkomen bij het Openbaar Ministerie. Teixeira is niet de enige die verdacht wordt, ook de secretaris en de financieel directeur van de Braziliaanse bond moeten volgende week verschijnen voor het O.M.

[upd] Hezbollah schiet raketten op IsraŽl

Icoon Oorlog De Libanese hezbollah-beweging heeft twee raketten afgeschoten op de IsraŽlische havenstad Haifa. De raketten werden geschoten vanuit Libanon. IsraŽl en Libanon stellen dat 'oorlog is begonnen'.

Enkele uren geleden bombardeerde IsraŽlische oorlogsvliegtuigen het internationale vliegveld van Beiroet. Alle landingsbanen van het vliegveld zijn vernietigd. KLM vliegt sinds vandaag niet meer op dit vliegveld. Ook zijn er andere vliegvelden gebombardeerd. Isršel denkt dat de vliegvelden gebruikt worden om wapens te leveren aan Hezbollah. Er zijn honderden doelen gebombardeerd. Sinds woensdag zijn er 45 mensen en twee soldaten gedood in Libanon. Er zijn 103 mensen gewond geraakt. Aan IsraŽlische zijde zijn is er sinds woensdag ťťn vrouw gedood en zijn er negentig gewonden gevallen.

De Libanese regering stelt niks met de aanvallen te maken te hebben, en wil een staakt-het-vuren. De Amerikaanse president George Bush zegt dat alle landen zichzelf mogen beschermen, maar waarschuwde IsraŽl om de Libanese regering "niet te verzwakken". Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, is bang dat er een grote regionale oorlog uitbreekt. "Dit is niet in ons belang en zal geen vrede en stabiliteit in de regio brengen".

Het conflict tussen IsraŽl en Hezbollah is geŽscaleerd nadat Hezbollah tien IsraŽlische soldaten ontvoerde. IsraŽl viel daarop Zuid-Libanon binnen en bombardeerde bruggen, wegen en landingsbanen. Ook stelde IsraŽl een lucht- en zeeblokkade in.

Update 20.04
Hezbollah heeft op de Libanese televisie ontkend dat ze de raketten afgevuurd hebben. Dit is opvallend, omdat Hezbollah eerder dreigde met het afvuren van de raketten als IsraŽl Beiroet zou bombarderen. Toen IsraŽl dat deed werden er inderdaad raketten op Haifa afgevuurd.

[Historie]Quatorze Juillet

Zegevieren op Quatorze Juillet is het verlangen van iedere Franse coureur. Morgen dient er zich een nieuwe mogelijkheid aan. In de 103-jarige Tourhistorie werd de feestdag 27 keer opgeluisterd met Franse ritwinst. Een rondgang langs bijzondere 14/07’s waarin een thuisrijder tot grote hoogten steeg.


1906 – Georges Passerieu
In de eerste drie Grande Boucles stond er op 14/07 steevast een rustdag ingepland. Bij de eerste Tourrit op Quatorze Juillet was het meteen raak met Georges Passerieu als laureaat. De pas 20-jarige Fransman toonde zich de sterkste tussen Nice en Marseille. Renť Pottier, de veelvraat van die ronde, liet zich verschalken. Uiteindelijk eindigde Passerieu als tweede in Parijs, waar slechts veertien (!) coureurs zouden aankomen. Echt een verrassing was het trouwens niet dat een thuisrijder de feestdag kleur gaf, want van de 75 deelnemers hadden er slechts acht gťťn Frans paspoort.

1907 – Marcel Cadolle
De lijst van Franse ritwinnaars op Quatorze Juillet herbergt vele onbekende namen. Alphonse Antoine (1937), Jean Bourles (1957), Bernard Labourdette (1971) en Vincent Barteau (1989) traden uitgerekend op 14/07 even uit de anonimiteit. Marcel Cadolle geniet eveneens weinig faam. Toch past hij niet in bovenstaand rijtje; het kopmanschap van Alcyon komt je niet aanwaaien. Cadolle leek met zijn 21 lentes de nieuwe vandaaldrager van de Fransen te worden, maar in de zevende etappe kwam hij keihard in aanraking met een kar. Het handvat van zijn stuur stak dwars door zijn knie: einde carriŤre. Dramatisch, want enkele dagen eerder benadrukte Cadolle nog zijn talent met een fraaie overwinning op de feestdag.

1928 – Antonin Magne
Slechts zes Franse Tourwinnaars wonnen ooit op de veertiende juli. Bernard Hinault, Laurent Fignon en Louison Bobet totaliseren tien Touroverwinningen, maar moesten steeds de eer aan anderen laten op de feestdag. Antonin Magne voorkwam drie jaar voor zijn eerste eindzege alvast in deze galerij te worden opgenomen. De getalenteerde Magne kon na zijn uitstekende debuut in 1927 opnieuw niet de concurrentie aangaan met Nicolas Frantz, de machtige Luxemburger. Met nog twee etappes voor de wielen was zelfs een podiumplaats uitgesloten in de ‘Tour de Frantz’. Magne richtte daarom al zijn pijlen op ritwinst. De nieuwe Franse hoop kreeg een vrijgeleide van de groten en arriveerde solo in Dieppe.

1975 – Bernard Thťvenet
De Ronde van Frankrijk feitelijk beslissen met een ritzege op Quatorze Juillet is maar zeer weinig Fransen gegeven. Henri Pťlissier flikte dit kunstje in 1923 en Jacques Anquetil gaf zijn eindzeges van 1961 en 1964 met dagwinst meer reliŽf. Bernard Thťvenet schreef pas echt historie op 14 juli: hij beŽindigde in wezen het Tourtijdperk Eddy Merckx door in de rit naar Serre Chevalier stevig uit te pakken. Een dag voordien moest Eddy le Gťant al lossen op de fameuze slotklim naar Pra-Loup. Merckx kampte met de mentale en fysieke gevolgen van een karateslag die een toeschouwer hem eerder in de ronde uitdeelde.

1980 – Mariano Martinez
In de Tour van Zoetemelk zette Martinez Frankrijk in vuur en vlam. De kleine klimmer bekroonde in Morzine een knappe raid door de Alpen. Martinez ging vroeg in de aanval, overleefde de Madeleine en Joux-Plane en hield genoeg bonus op de tenoren. Martinez liet zich pas op zijn vijftiende tot Fransman naturaliseren; van geboorte is hij Spanjaard. Zoon Miguel werd in 2000 Olympisch kampioen mountainbiken en nam in 2002 deel aan de Tour de France. Na 1980 duurde het negen jaar voordat nog eens een Fransman zegevierde op Quatorze Juillet. Van 1981 tot en met 1983 heerste Nederland met overwinningen van Peter Winnen, Gerrie Kneteman en Henk Lubberding. Steven Rooks bedierf in 1988 de Franse festiviteiten.

2001 – Laurent Jalabert
Vier renners triomfeerden tweemaal op de dag dat de bestorming van de Bastille wordt herdacht: Charles Pťlissier, Jacques Anquetil, Bernard Thťvenet en Laurent Jalabert. Jaja heeft zijn hele loopbaan een haat-liefdeverhouding gehad met de Tour, maar in de herfst van zijn loopbaan schitterde hij in de Grande Boucle. De alleskunner veroverde zelfs tot twee keer toe de bolletjestrui. Straf nummer was zijn ritzege op de 14e juli 2001, in Colmar. Jalabert plaatste vroeg een demarrage en kreeg Voigt, de piepjonge Basso, huidige bajesklant Roux en Cuesta met zich mee. Basso leek de sterkste in de lastige Vogezenrit, maar glipte in een natte bocht onderuit. In de slotfase reed Jalabert ongenaakbaar naar de winst.

2004 – Richard Virenque
In het huidige tijdperk zorgt de Tourorganisatie er altijd voor dat er geen zware bergetappe wordt verreden op 14 juli. Steeds zijn het overgangsritten, ongeschikt voor een massasprint en niet zwaar genoeg om in het klassement het kaf van het koren te scheiden. Volop kansen dus voor de Franse avonturiers. Zo ging het ook in 2004. Richard Virenque ontvluchtte al vroeg de hoofdmacht om bergpunten te sprokkelen, kreeg de ruimte van de favorieten en schudde zijn medevluchters ťťn voor ťťn van zich af. Met Thomas Voeckler royaal in de gele trui en Virenque die de basis legde voor zijn zevende zege in het bergklassement was het in 2004 driedubbel feest voor de Fransen. Virenque werd vorig jaar opgevolgd door David Moncoutiť.


Franse ritwinnaars op Quatorze Juillet:
1906 – Georges Passerieu
1907 – Marcel Cadolle
1911 – Charles Crupelandt
1923 – Henri Pťlissier
1928 – Antonin Magne
1930 – Charles Pťlissier
1931 – Charles Pťlissier
1937 – Alphonse Antoine
1939 – Amťdťe Fournier
1949 – Emile Idee
1953 – Jean Robic
1954 – Jacques Vivier
1957 – Jean Bourles
1961 – Jacques Anquetil
1964 – Jacques Anquetil
1968 – Roger Pingeon
1969 – Raymond Delisle
1970 – Bernard Thťvenet
1971 – Bernard Labourdette
1975 – Bernard Thťvenet
1980 – Mariano Martinez
1989 – Vincent Barteau
1995 – Laurent Jalabert
1997 – Laurent Brochard
2001 – Laurent Jalabert
2004 – Richard Virenque
2005 – David Moncoutiť

FIFA opent onderzoek naar Materazzi

De wereldvoetballbond FIFA heeft vandaag besloten om toch een onderzoek in te stellen naar de beledigingen die de Italiaan Marco Materazzi Zinedine Zidane tijdens de WK-finale naar het hoofd slingerde. Die kwamen hem op een kopstoot te staan en Zidane op een rode kaart.

Volgende week donderdag moeten beiden voetballers lijfelijk voor de tuchtcommissie in ZŁrich verschijnen. Ze kunnen dan met elkaar in discussie. In eerste instantie is Zidane gevraagd schriftelijk zijn reactie te sturen. Materazzi kan daarop dan, ook op papier, met een verweer komen.

Geen alcohol meer tijdens Belgische wedstrijden

Slecht nieuws voor de Belgische voetbalfans die een biertje drinken in een stadion tijdens een voetbalwedstrijd. Het Belgische Ministerie van Binnenlandse zaken hebben gezegd dat er voortaan geen alcohol meer mag worden verkocht in de stadions tijdens de wedstrijden in de Eerste en Tweede klasse.

Voor, na en in de rust van de wedstrijden mag dat nog wel. Tevens mag er vanaf 1 januari 2007 in gesloten drinkgelegenheden van een sportcomplex niet meer gerookt worden.

Tour de France: Uitslag 11e Etappe

Icoon Tour de FranceIn een bloedstollende finale wist Dennis Menchov vandaag de elfde etappe in de Tour de France te winnen. Op de Pla de Beret bleef de Rabobank-renner onder meer concurrenten Floyd Landis en Levi Leipheimer voor. Michael Boogerd werd zesde op ťťn minuut van winnaar Menchov.

De tweede PyreneeŽnetappe voerde de 168 overgebleven renners van Tarbes naar het Spaanse Val D'Aran. Onderweg dienden vier bergen van de eerste categorie te worden overwonnen en ťťn berg van de buitencategorie. De aankomst, na 206,5 kilometer gereden te hebben, lag voor het eerst in deze Tour de France bergop.

Bij de beklimming van de vierde col van de dag, de Col de Portillon, besloten de T-Mobiles dat het wel lang genoeg geduurd had en namen het roer over van de AG2R-equipe. Meteen moesten veel renners lossen waaronder kanshebbers als Karpets, Popovitch en Hincapie. Ook de gele trui drager, Dessel kon niets anders doen dan lossen. Niet in de problemen was de Rabobank formatie. Zowel Boogerd, Rasmussen als Menchov konden het tempo van de T-Mobile ploeg prima bijbenen. De oorspronkelijke groep van bijna zestig renners werd in korte tijd uitgedund tot achttien, met de drie Raboís daarbij. Het verschil tot De la Fuente, de enige overgebleven koploper, liep terug naar 1í20Ē op het hoogste punt van de Portillon. Iets meer dan twee minuten daarna kwamen de gelosten, met daarin de gele trui..

Rasmussen trok flink door op de laatste col van de dag waardoor veel grote namen moesten lossen. Nadat Rasmussen zijn werk gedaan had ging Boogerd er tegenaan. Onder zijn leiding bleef er van de originele groep weinig over. Nadat hij er de brui aan gaf gingen Menchov, Leipheimer, Evans, Landis en Sastre er vandoor.

Menchov, Landis en Leipheimer konden uiteindelijk beslissen wie de beste benen had. Menchov trok zelf de sprint aan en bracht het derde dagsucces voor de Rabobank ploeg van Erik Breukink.

Rituitslag:
1 Denis Menchov (Rus) Rabobank 6.06.25 (33.813 km/h)
2 Levi Leipheimer (USA) Gerolsteiner
3 Floyd Landis (USA) Phonak
4 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 0.17
5 Carlos Sastre (Spa) Team CSC
6 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 1.04

Klassement:
1 Floyd Landis (USA) Phonak 49.18.07
2 Cyril Dessel (Fra) AG2R-Prevoyance 0.08
3 Denis Menchov (Rus) Rabobank 1.01
4 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 1.17
5 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 1.52
14 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 5.54

Een uitgebreid verslag van de elfde etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!

Menchov: "Landis blijft favoriet"

Tevredenheid alom bij Rabobank na de etappezege in de koninginnerit van Denis Menchov. Bij Discovery-Channel waren de druiven zuur.

Menchov boekte in Val d’Aran zijn eerste ritzege in de Ronde van Frankrijk. ”In 2003 won ik in de Tour de witte trui. Maar dit is een zege van een heel ander niveau. Deze koninginnenrit winnen in de is echt schitterend. Vooral voor de ploeg, die veel werk heeft verricht”, reageerde de 28-jarige Rus. ”Floyd Landis is nog steeds favoriet, dus was het belangrijk om hem te volgen. Of ik nu ook een favoriet ben? Nog niet, het is te vroeg. Landis is de nummer ťťn.”

Michael Boogerd leverde een fantastische prestatie, wellicht nog knapper dan zijn fameuze zege op La Plagne in 2002. Na beulswerk voor kopman Menchov legde de Hagenaar beslag op de zesde plaats. ”Fantastisch, dit was er ťťn uit het boekje! Ik weet niet wat ik vandaag had, maar ik had vleugels”, zei Boogerd. ”En als ze dan in je oortje zeggen dat de ene na de andere lost, kun je nog wat extra trappen geven. Dan groeit je vertrouwen en stijg je boven jezelf uit. Menchov kan de Tour winnen, maar Landis is ook sterk.”

Rabo-ploegleider Erik Breukink was enigszins verrast door de afvalrace: ”Ik dacht niet dat het peloton met amper 20 renners aan de slotklim zou beginnen. Rasmussen voelde zich niet goed. Dus was het logisch dat hij zich als eerste opofferde. Wij kunnen alleen maar blij zijn. Of Menchov de Tour kan winnen? Het groepje favorieten is verkleind.”

Breukinks collega Johan Bruyneel streek al de witte vlag. De Belg zag al zijn kopmannen lossen; alleen Josť Azevedo bleef nog enigszins op de been. ”Het was onze dag niet. Punt. Het algemeen klassement zit erop voor ons. Maar goed, mooie liedjes duren niet eeuwig. Dat wisten we voor de Tour al. Mijn renners konden niet beter. Zowel Hincapie, Popovych als Savoldelli viel door de mand.”

Meer blijdschap uiteraard bij Floyd Landis. De Amerikaan ontnam Cyril Dessel met slechts acht seconden de gele trui. ”M'n geduld werd beloond. Maar ik moest wel vroeg opletten in deze rit, want ik zat snel alleen. Ik hoopte dat de anderen wat zouden werken en dat is ook gebeurd. Het geel was m'n enige doel, niet zozeer de ritzege. Ik kan toch niet spurten. Menchov zou sowieso deze rit hebben gewonnen.”

Dessel baalde dat hij de gele trui moest afstaan: ”Ik heb alles gegeven, ik wou echt niet opgeven. Dat geel wou ik absoluut behouden voor mijn schitterende ploeg. Helaas is het me niet gelukt. Ik ben tot het uiterste gegaan, dus hoop ik dat ik mijn ploegmaats niet te fel heb ontgoocheld. Sowieso, de laatste 24 uur waren onvergetelijk.”

Trabelsi beslist binnen een paar dagen

Het lijkt erop dat Hatem Trabelsi de clubs voor het uitkiezen heeft. De rechtervleugelverdediger lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een avontuur in Italie.

Door de grote Italiaanse fraudezaak zal Trabelsi echter moeten wachten met het kiezen van een club. Mocht Trabelsi namelijk voor Juventus of Milan kiezen en dan is er een kans dat Hatem volgend jaar in de Serie B of Serie C voetbalt.

Enkele Italiaanse media meldden dat Trabelsi dichtbij een overgang naar Milan staat. Eerder meldde de zaakwaarnemer van Trabelsi dat er ook concrete interesse was van Arsenal, Juventus en Fiorentina.

Punten etappe 11

De bergetappe van vandaag heeft niet alleen in de Tour de France het klassement door elkaar gehusseld, ook in de FOK!Tourmanager zijn er de nodige veranderingen. Hieronder de punten.

Dagwinnaar vandaag werd Fasel die 198 punten wist te scoren. Autodidact eindigt met 196 punten als tweede. Op de derde plaats vinden we NicoBijl met 185 punten, een puntje meer dan de nummer vier, Isiolo. SamuelofSEK sluit met 180 punten de top 5 af.

In het algemeen klassement staat el_salvador nog steeds eerste, hij heeft nu 1761 punten. De voorsprong op de nummer twee, Arcee is opgelopen naar 27 punten. franco21 is met 1696 punten naar de derde plaats gestegen. JelleS staat vierde met 1695 punten. Zwansen sluit met 1652 punten de top 5 af.

Je kunt voor de volgende ronde wisselen tot 18 juli 0:01 uur. Daarna gaan de wissels pas in.

I am not sure if you know this...

"My mom was a real smart lady. Mama always had a way of explaining things so that I could understand them."

Deze tekst komt natuurlijk uit de film Forrest Gump.

Mijn moeder was vroeger nooit zo duidelijk in haar uitleg. Ik weet nu vaak nog steeds niet hoe iets in elkaar steekt. Maar gelukkig ken ik sinds kort Jonathan Harchick.
Jon legt me alles uit.

Wisten jullie dit al? En dit? Of dit? Dit dan misschien?

Met dank aan M.e.g.a.t.r.o.n. voor de submit.

Klassementen Tour de France

Flinke verschuivingen na de koninginnerit in de PyreneeŽn. De gele trui en bolletjestrui wisselden van eigenaar. Daarentegen lijkt Marcus Fothen nu al zeker van het witte habijt.


Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Floyd Landis (USA)PHO49:18.07
2.Cyril Dessel (Fra)AGR0’08”
3.Denis Menchov (Rus)RAB1’01”
4.Cadel Evans (Aus)DAV1’17”
5.Carlos Sastre (Spa)CSC1’52”
6.Andreas KlŲden (Dui)TMO2’29”
7.Michael Rogers (Aus)TMO3’22”
8.Juan Miguel Mercado (Spa)AGR3’33”
9.Christophe Moreau (Fra)A2R3’44”
10.Marcus Fothen (Dui)GER4’17”
11.Haimar Zubeldia (Spa)EUS4’26”
12.Patrik Sinkewitz (Dui)TMO5’38”
13.Levi Leipheimer (USA)GER5’39”
14.Michael Boogerd (Ned)RAB5’54”
15.Inigo Landaluze (Spa)EUS6’33”
16.Georg Totschnig (Oos)GER6’47”
17.Vladimir Karpets (Rus)CIB6’48”
18.Josť Azevedo (Por)DIS7’27”
19.Ivan Parra (Col)COF8’11”
20.Frank Schleck (Lux)CSC8’37”

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV217
2.Tom Boonen (Bel)QUI188
3.Oscar Freire (Spa)RAB181
4.Daniele Bennati (Ita)LAM165
5.Erik Zabel (Dui)MRM148

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.David de la Fuente (Spa)SAU80
2.Cyril Dessel (Fra)A2R62
3.Fabian Wegmann (Dui)GER61
4.Michael Rasmussen (Den)RAB49
5.Juan Miguel Mercado (Spa)AGR45

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Marcus Fothen (Dui)GST49.22.24
2.Damiano Cunego (Ita)LAM12’00”
3.Mathieu Sprick (Fra)BOU27’16”
4.Moises Duenas Nevado (Spa)A2R30’41”
5.Thomas LŲvkvist (Zwe)SDV31’39”

Uitslag 11e etappe:

#CoureurPloegTijd
1Denis Menchov (Rus)RAB6:06.25
2Levi Leipheimer (Usa)GSTz.t
3Floyd Landis (Usa)PHOz.t
4Cadel Evans (Aus)DVL0'17"
5Carlos Sastre (Esp)CSC0'17"
6Michael Boogerd (Ned)RAB1'04"
7Haimar Zubeldia (Esp)EUS1'31"
8Frank Schleck (Lux)CSC1’31”
9Andreas KlŲden (Ger)TMO1’31”
10Christophe Moreau (Fra)A2R2'29"
11Georg Totschnig (Aut)GST3’ 06”
12Michael Rogers (Aus)TMO3’06”
13Marcus Fothen (Ger)GST3’06”
58Koos Moerenhout (Ned)PHO27’45”
85Joost Posthuma (Ned)RAB33’47”
99Bram de Groot (Ned)RAB35’47”
123Bram Tankink (Ned)QUI40’32”
126Pieter Weening (Ned)RAB40’ 32”
132Steven de Jongh (Ned)QUI44’20”
165Christophe Mengin (Fra)FDJ46’13”

Opgaves:
Iban Mayo (Spa)
Wilfried Cretskens (Bel)
Giovanni Lombardi (Ita)

Ploegenklassement 11e etappe:

#PloegTijd
1.Gerolsteiner18.25.27
2.T-Mobile3’10”
3.Rabobank6’00”
4.CSC6’44”
5.AG2R11’05”

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.T-Mobile148.04.07
2.Gerolsteiner0’46”
3.AG2R5’00”
4.CSC7’52”
5.Rabobank9’17”

Yahoo en Microsoft combineren chatservices

Icoon InternetHet zal binnenkort mogelijk zijn om met Yahoo-messenger te chatten met gebruikers van MSN Messenger, en vice versa. Yahoo en Microsoft presenteerden gisteren een programma dat de messenger-diensten aan elkaar koppelt. De twee bedrijven lossen hiermee een een belofte van vorig jaar in.

Op dit moment is alleen de bŤtaversie hier (Yahoo) en hier (MSN) te downloaden, zij het alleen voor gebruikers van Windows Live Messenger en Yahoo Messenger with Voice. Binnenkort zal de officiŽle software uitkomen. Wereldwijd maken 350 miljoen mensen gebruiken van de diensten van Yahoo of Microsoft.

Met dank aan DeNeo voor de submit.

Huth toch niet naar Middlesbrough

De transfer van Robert Huth naar Middlesbrough is op het laatste moment afgeketst. De Chelsea-verdediger kwam niet door de medische keuring.

Huth, Chelsea en Middlesbrough bereikten tijdens het WK overeenstemming over de overgang. Alles leek in kannen en kruiken, totdat de medische keuring roet in het eten gooide. Huth kampt al een tijdje met een enkelblessure. Mede door die kwetsuur moest hij het grootste gedeelte van het WK missen. ”Het is ontzettend jammer, voor iedereen. Wij zullen op zoek blijven naar mogelijke andere versterkingen”, aldus Gareth Southgate, de manager van Middlesbrough. In vijf jaar Chelsea kwam Huth tot slechts 32 wedstrijden in het eerste.

'Xenofobe Fortuyn had veel feestjes gebouwd'

Icoon PolitiekAls Pim Fortuyn ooit in de Tweede Kamer was gekomen, of premier was geworden, had hij de Haagse contreien na een paar jaar al voor gezien gehouden. Dit beweert althans Ari Versluis, fotograaf en intieme vriend van de in 2002 doodgeschoten politicus. Versluis doet zijn uitspraken in het magazine Nieuw Rotterdam, een maandblad van Nico Haasbroek, oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal en zijn vrouw Mieke van der Linden.

Fortuyn had volgens Versluis xenofobische trekjes; hij was bang voor alles wat hem vreemd was. Als de twee samen in 'gekleurde delen' van Rotterdam gingen winkelen, was Pim "arrogant, angstig en analyserend." In een Afrikaanse wijk van Parijs gebeurde volgens Versluis hetzelfde. "Hij verstarde als een idioot. Zo van je moet heel dicht bij me blijven, het wordt gevaarlijk en we moeten hier wel doorheen."

Fortuyn noemde Versluis zijn grote liefde. Volgens de fotograaf zou de flamboyante politicus het volgende over het premierschap hebben gezegd: "Nou dan doen we dat een jaar en dan moet er dit en dat gebeuren en dan gaan we heel veel feesten bouwen, een paar wetten er doorheen jassen en het Catshuis verbouwen." Versluis vond Fortuyn "veel te hedonistisch" om in de politiek te blijven. "Hij was van: nu wil ik wijn drinken, dikke sigaren roken en van bil".


Partyanimal Pim


Met dank aan fysiootje en Iraqi_Lion voor de submit.

Veel Nederlanders internetten op vakantie

Icoon Internet Meer dan veertig procent van de Nederlanders maakt tijdens hun vakantie gebruik van het internet. 62 procent van de vakantiegangers doet dit via een internetcafť, maar veel mensen hebben tegenwoordig ook een eigen laptop bij zich. Dat meldt HCC, een vereniging voor computergebruikers, naar aanleiding van een onderzoek onder 1300 (computergebruikende) leden.

Internet wordt tijdens de vakantie het meest gebruikt om contact te onderhouden met familie en vrienden. Daarnaast willen veel mensen op de hoogte blijven van het nieuws, en wordt er vaak naar het weerbericht gekeken. Maar liefst zeven procent van de vakantiegangers gebruikt het internet zelfs om tijdens de vakantie te kunnen werken.

Menchov wint zware PyreneeŽnrit

In een bloedstollende finale wist Dennis Menchov de elfde etappe in de Tour de France te winnen. Op de Pla de Beret bleef de Rabobank renner onder meer concurrenten Floyd Landis en Levi Leipheimer voor. Micheal Boogerd werd zesde op ťťn minuut van winnaar Menchov.
De tweede PyreneeŽnetappe voerde de 168 overgebleven renners van Tarbes naar het Spaanse Val D’Aran. Onderweg dienden vier bergen van de eerste categorie te worden overwonnen en ťťn berg van de buitencategorie. De aankomst, na 206,5 kilometer gereden te hebben, lag voor het eerst in deze Tour de France bergop.

De eerste bergreus die opdoemde was de Col du Tourmalet. Met zijn 18,3 kilometer lange klim en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7% is de Tourmalet de zwaarste col van de dag. Vier renners waren eerder op de dag weggesprongen uit het peloton. Onder deze vier renners ook Rabobank-coureur Juan Antonio Flecha. Samen met medevluchters David De la Fuente, Fabian Wegmann en Iker Camano begonnen de vier aan de beklimming van de Tourmalet. Op de top bedroeg de voorsprong 4’30” op het peloton, De la Fuente deed goede zaken voor de bergtrui. Hij was als eerste boven en pakte twintig punten. In het peloton had de Bask Iban Mayo de grootste moeite om het tempo bij te houden, uiteindelijk zou Mayo zijn fiets aan de kant zetten. De volgende ‘heuvel’, de Col d’Aspin, begint waar de afdaling van de Tourmalet eindigt. De kopgroep, op de Tourmalet in twee groepjes uiteen gevallen, was inmiddels weer bij elkaar en gezamenlijk begonnen ze aan de klim.

Nog steeds gecontroleerd door de AG2R ploeg van gele truidrager Dessel, beklommen de renners ťťn van de oudste bergen in de Tour: de Col du Peyresourde. Nog steeds hadden de vier renners een voorsprong op het peloton.

Bij de beklimming van de vierde col van de dag, de Col de Portillon, besloten de T-Mobiles dat het wel lang genoeg geduurd had en namen het roer over van de AG2R-equipe. Meteen moesten veel renners lossen waaronder kanshebbers als Karpets, Popovitsch en Hincapie. Ook de gele trui drager, Dessel kon niets anders doen dan lossen. Niet in de problemen was de Rabobank formatie. Zowel Boogerd, Rasmussen als Menchov konden het tempo van de T-Mobile ploeg prima bijbenen. De oorspronkelijke groep van bijna zestig renners werd in korte tijd uitgedund tot achttien, met de drie Rabo’s daarbij. Het verschil tot De la Fuente, de enige overgebleven koploper, liep terug naar 1’20” op het hoogste punt van de Portillon. Iets meer dan twee minuten daarna kwamen de gelosten, met daarin de gele trui..

Rasmussen trok flink door op de laatste col van de dag waardoor veel grote namen moesten lossen. Nadat Rasmussen zijn werk gedaan had ging Boogerd er tegenaan. Onder zijn leiding bleef er van de originele groep weinig over, renners als Moreau, Azevedo, Fothen, Rogers en anderen konden het moordende tempo van de Nederlander niet bijhouden en moesten lossen. Nadat Boogerd er de brui aan gaf gingen Menchov, Leipheimer, Evans, Landis en Sastre er vandoor. Het gaatje, geslagen door Leipheimer moest worden dichtgereden door de Rabobankrenner waarna de groep van vijf weer bijeen was.

Menchov, Landis en Leipheimer konden uiteindelijk beslissen wie de beste benen had. Menchov trok zelf de sprint aan en bracht het derde dagsucces voor de Rabobank ploeg van Erik Breukink.

Uitslag van de elfde etappe

#CoureurPloegTijd
1Denis Menchov (Rus)RAB6:06.25
2Levi Leipheimer (Usa)GSTz.t
3Floyd Landis (Usa)PHOz.t
4Cadel Evans (Aus)DVL00'17"
5Carlos Sastre (Esp)CSCz.t
6Michael Boogerd (Ned)RAB01' 04"
7Haimar Zubeldia (Esp)EUS01' 31"
8Frank Schleck (Lux)CSCz.t
9Andrťas KlŲden (Ger)TMOz.t
10Christophe Moreau (Fra)A2R02' 29"
11Georg Totschnig (Aut)GST03' 06"
12Michael Rogers (Aus)TMOz.t
13Marcus Fothen (Ger)GSTz.t
14Ivan Ramiro Parra (Col)COFz.t
15Josť Azevedo (Por)DSC04' 10"
16Gilberto Simoni (Ita)SDVz.t
17David Arroyo (Esp)CEIz.t
18Cyril Dessel (Fra)A2R04' 45"
19Pietro Caucchioli (Ita)C.Az.t
20Tadej Valjavec (Slo)LAMz.t

Lucia de B. krijgt opnieuw levenslang

Icoon Justitie Lucia de B. is donderdag door de rechtbank in Amsterdam opnieuw tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De B. bracht tussen 1997 en 2001 zeven patiŽnten in vier Haagse ziekenhuizen om het leven. Daarnaast heeft ze minstens drie patiŽnten geprobeerd te doden. Dit alles deed ze terwijl ze met een vervalst diploma in de ziekenhuizen werkte. Zelf heeft De B., Nederlands enige veroordeelde vrouwelijke seriemoordenaar, altijd ontkend.

De B. was in 2004 al door de rechtbank in Den Haag tot levenslang met tbs veroordeeld. De Hoge Raad oordeelde echter dat die combinatie wettelijk niet mogelijk is. Zodoende kreeg de rechtbank in Amsterdam de opdracht om opnieuw naar de strafmaat te kijken. De Amsterdamse rechters moesten er daarbij van uitgaan dat de schuldvraag al voldoende beantwoord was in het eerste proces.

Dit werd in de uitspraak wel als een 'beperking' aangegeven door de rechters. Een levenslange gevangenisstraf was echter toch passend volgens het hof, omdat de B. weerloze kinderen en bejaarden ombracht, en daarmee 'het vertrouwen in ziekenhuizen ernstig heeft beschaamd'.

Twijfel
Stijn Franken, de advocaat van Lucia de B., heeft aangegeven teleurgesteld te zijn in de uitspraak. Volgens hem is er geen enkel bewijs tegen De B. "Door het Haagse gerechtshof is een horrorverhaal geconstrueerd dat met waarheidsvinding niets van doen heeft."

Franken is niet de enige die overtuigd is van De B.'s onschuld. Zo publiceerden wetenschapsfilosoof Ton Derksen en verpleeghuisarts Metta de Noo kort geleden nog een boek over de zaak, waarin ze stellen dat er geen enkel direct bewijs is.

Brein krijgt geen persoonsgegevens van rechter

Icoon Piracy Stichting Brein heeft geen recht op de persoonsgegevens van internetgebruikers. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald. De auteursrechtenwaakhond wilde via de rechter de gegevens van abonnees van een vijftal internetaanbieders loskrijgen. Het ging daarbij om Essent, KPN, Tiscali, Orange (Wanadoo) en UPC.

De stichting meende recht te hebben op de persoonsgegevens van de abonnees, omdat die illegaal films of muziek hadden aangeboden. De rechter was het niet met die redenatie eens, en oordeelde dat het verzoek in strijd is met de Europese privacywetgeving.

Vorig jaar kwam de rechtbank in Leeuwarden overigens ook al tot een soortgelijk oordeel. Brein had destijds een Amerikaans onderzoeksbureau ingehuurd om de gedeelde mappen van internetters af te zoeken. Dit vond de rechter niet kunnen, omdat de privacy van de abonnees onvoldoende beschermd was in de Verenigde Staten.

Met dank aan BeejEm voor de submit.

Shell op 2 na grootste bedrijf ter wereld

Icoon EconomieRoyal Dutch Shell is dit jaar doorgestoten naar de topdrie van 's werelds grootste bedrijven. Bij het onderzoek dat jaarlijks door het zakenblad Fortune wordt gehouden, kijken de onderzoekers naar de omzet (= prijs x verkochte producten) die bedrijven draaien. Met een omzet van 306,7 miljard dollar is Shell dit jaar van de vierde naar de derde plaats opgeschoven.

Shell moet daarmee alleen detailhandelsconcern Wal-Mart (315,6 miljard dollar) en energiebedrijf Exxon Mobil (339,9 miljard dollar) voor laten gaan.

Energieconcerns doen het over het algemeen goed bij de Fortune 500. Binnen de toptien zijn vijf olieconcerns te vinden, ťťn meer dan vorig jaar. Verder wordt de toptien bevolkt door vier autoproducenten. De gemiddelde omzet van de vijfhonderd grootste bedrijven is in het afgelopen jaar met 13% gestegen. Hiermee zijn de grootste ondernemingen ter wereld goed voor een derde van het wereldwijde bruto binnenlands product (= de totale geldwaarde van alle geproduceerde goederen en diensten).

Als we kijken naar de Nederlandse ondernemingen, zien we dat naast Shell de financiŽle instelling ING het ook redelijk doet op de wereldranglijst. Zij staan op de 13e plaats. De Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Fortis staat op achttien. Vorig jaar stonden zij nog op de 30e plaats.

Verder zien we dat ABN Amro genoegen moet nemen met een plek op nummer 82, waar Ahold (83) het bedrijf gezelschap houdt. Andere (deels) Nederlandse bedrijven in de lijst zijn Unilever (106), Philips (145), Aegon (149), Rabobank (183), Mittal (208), SHV Holding (341) en Gasunie (353). De laagst genoteerde Nederlandse bedrijven zijn TNT (387), Akzo Nobel (418) en KPN (457).

De Fortune 500 verschilt overigens van het klassement van de Forbes 500. Bij laatstgenoemde worden bedrijven gerangschikt door middel van een evaluatie van niet alleen de omzet, maar ook de winst, activa (= bezittingen van een bedrijf die een geldwaarde hebben) en marktkapitalisatie (= het aantal uitstaande aandelen van dat bedrijf vermenigvuldigd met de koers van het aandeel).

Berlusconi: "Geen degradatie uit Serie A"

Silvio Berlusconi heeft gezegd dat hij het onacceptabel vindt dat Juventus waarschijnlijk moet degraderen uit de Serie A van het Italiaanse betaalde voetbal als gevolg van de omkoopschandalen.

Ook is hij van mening dat de andere clubs geen straffen moeten krijgen als club. Volgens hem moeten alleen de schuldigen gestraft worden en niet de hele club, inclusief de fans.

Berlusconi is geen onafhankelijke in het proces om het omkoopschandaal. Hij is namelijk de eigenaar van AC Milan, die puntenmindering tegen zich heeft horen eisen. De straf die tegen Juventus geŽist is, is echter veel zwaarder: minimaal degradatie tot de Serie C plus inlevering van de laatste twee titels. Erecommissaris Franzo Grande Stevens van Juventus hoopt dat de tuchtcommissie mild zal zijn, zodat een "snelle terugkeer van het grote Juventus" mogelijk is. Gerekend wordt echter op een degradatie naar de Serie B met daarbij zoveel puntenaftrek, dat de club na het volgend seizoen sowieso niet kan promoveren naar de Serie A.

Guido Rossi, buitengewoon commissaris van de Italiaanse voetbalbond, blijft er ijskoud onder: "Berlusconi? Het interesseert me niet wat die man zegt. Ik heb in dezen een andere taak." Het enige wat hij vanmiddag losliet over de op handen zijnde uitspraak in het proces was: "Jullie zullen het morgen horen." Het is nog niet duidelijk of het een publieke uitspraak wordt of dat hij een brief schrijft. Vandaag zijn nog verschillende mensen in de zaak gehoord, waaronder oud-scheidsrechter Pierluigi Collina.

Definitief geen derde rijders in 2007

De World Motor Sport Council (WMSC) heeft vandaag de voorgestelde wijzigingen in de F1 Sporting Regulations voor 2006 en 2007 goedgekeurd. Dat betekent dat onder andere de kwalificatie per direct met vijf minuten wordt ingekort en dat er in 2007 geen derde coureurs meer mogen rijden op de vrijdag.

De voorgestelde veranderingen aan de reglementen van dit jaar zullen dit weekend ingaan, als op Magny Cours de Franse Grand Prix wordt verreden. De belangrijkste wijziging behelst het inkorten van de derde kwalificatiesessie van twintig naar vijftien minuten. Verder mag een stop & go-straf niet meer tijdens een safety car periode worden gemaakt, maar pas daarna. Tenslotte is de startprocedure op kleine punten aangepast.

Voor 2007 mag ieder team nog maar twee coureurs per weekend inzetten. Dat betekent het einde van de vrijdagcoureurs. Ook mag een bandenleverancier nog maar in totaal twee specificaties rubber meenemen naar een Grand Prix, in plaats van de huidige twee specificaties per team.

Berlusconi: Geen degradatie uit Serie A

Icoon VoetbalSilvio Berlusconi heeft gezegd dat hij het onacceptabel vindt dat Juventus waarschijnlijk moet degraderen uit de Serie A van het Italiaanse betaalde voetbal als gevolg van de omkoopschandalen. Ook is hij van mening dat de andere clubs geen straffen moeten krijgen als club. Volgens hem moeten alleen de schuldigen gestraft worden en niet de hele club, inclusief de fans.

Berlusconi is geen onafhankelijke in het proces om het omkoopschandaal. Hij is namelijk de eigenaar van AC Milan, die puntenmindering tegen zich heeft horen eisen. De straf die tegen Juventus geŽist is, is echter veel zwaarder: minimaal degradatie tot de Serie C plus inlevering van de laatste twee titels. Erecommissaris Franzo Grande Stevens van Juventus hoopt dat de tuchtcommissie mild zal zijn, zodat een "snelle terugkeer van het grote Juventus" mogelijk is. Gerekend wordt echter op een degradatie naar de Serie B met daarbij zoveel puntenaftrek, dat de club na het volgend seizoen sowieso niet kan promoveren naar de Serie A.

Guido Rossi, buitengewoon commissaris van de Italiaanse voetbalbond, blijft er ijskoud onder: "Berlusconi? Het interesseert me niet wat die man zegt. Ik heb in dezen een andere taak." Het enige wat hij vanmiddag losliet over de op handen zijnde uitspraak in het proces was: "Jullie zullen het morgen horen." Het is nog niet duidelijk of het een publieke uitspraak wordt of dat hij een brief schrijft. Vandaag zijn nog verschillende mensen in de zaak gehoord, waaronder oud-scheidsrechter Pierluigi Collina.

Meer sportnieuws vind je natuurlijk op FOK!Sport

Materazzi gunt Zidane Gouden Bal

Marco Materazzi vindt dat Zinedine Zidane de Gouden Bal niet hoeft in te leveren. De Italiaan heeft dit donderdag gezegd in een interview met de Gazzetta dello Sport.

Hiermee reageert de verdediger op de uitspraken van Fifa-voorzitter Sepp Blatter, die vindt dat Zidane de trofee voor de beste speler op het WK moet inleveren vanwege de kopstoot die hij uitdeelde aan Materazzi. "Zidane was de beste voetballer van het toernooi. Hij heeft de prijs verdiend op grond van wat hij op het veld heeft laten zien,," aldus de Italiaan.

Duikplanktrampolinespringen

Vaak is het goed dat er iemand met een videocamera in de buurt is, zoals in dit geval, wil je een beetje stoer van de duikplank af gaan, en dan gebeurt er iets letterlijk en figuurlijk pijnlijks.

Maar op sommige momenten hoeft het juist weer niet, want wat bezielt je om iemand te gaan filmen die met een soort van luier om z'n mollige kont trampoline gaat springen.

Met dank aan iemand die wij niet kennen voor de submit.

Borussia Dortmund wil verder met Van Marwijk

Borussia Dortmund wil het contract verlengen met trainer Bert van Marwijk. De Duitse club is zeer tevreden over de prestaties van de trainer en hoopt de Nederlander vast te kunnen leggen tot medio 2010.

Eind juli zullen beide partijen om de tafel gaan zitten om te onderhandelen over een nieuw contract. Sinds twee jaar is Van Marwijk de trainer van de 'Schwarz-gelben', en hij wist met de club twee maal zevende te worden in de Bundesliga.

MDI meldt meer moslimhaat op internet

InternetHet aantal meldingen over racisme en discriminatie op internet is afgelopen jaar gedaald maar de meldingen over moslimhaat namen toe. Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) kreeg in 2005 bijna 1.300 unieke meldingen binnen, een daling met 400 vergeleken met 2004. Maar dat jaar was er een piek zegt het MDI, vanwege de nasleep van de moord op Theo van Gogh. In vergelijking met 2003 is het aantal meldingen stabiel gebleven.

Het MDI publiceerde gisteren haar jaarverslag. De meeste klachten die in 2005 binnenkwamen gingen over discriminatie van Marokkanen, antisemitisme en moslimhaat. Uitgesplitst ging het om 186 unieke klachten over uitingen van discriminatie van Marokkanen, 175 over Afrofobie (anti-zwart racisme), 371 klachten over Islamofobie (moslimhaat), 302 over antisemitisme (jodenhaat) en 306 maal over overige discriminatie op grond van ras.

Volgens het MDI is in 2005 het aantal meldingen over discriminatie van moslims flink gestegen. Hetzelfde geldt voor meldingen over haat t.o.v. allochtonen en buitenlanders. Ook het aantal de meldingen over Afrofobie en discriminatie van Marokkanen steeg flink. Het aantal meldingen over antisemitisme en 'Nederlanderhaat' nam iets af.

Moslimhaat
De meeste meldingen ontvangt het MDI over uitlatingen op interactieve websites, zoals fora en weblogs. Moslimhaat komt volgens het MDI, buiten op extreem-rechtse sites, voor een groot deel voor op neutrale websites die aandacht besteden aan de actualiteit. Deze worden ''vaak vervuild met discriminerende uitingen''.

Wat betreft de meldingen over moslimhaat noemt het MDI er van de 371 zeker 170 strafbaar. Van 74 werd aangifte gedaan bij Justitie. Over de afhandelingen van de aangiften is het MDI ontevreden. Volgens het MDI duurt het nog steeds te lang voordat het Openbaar Ministerie beslist om wel of niet tot vervolging over te gaan. ''Justitie doet te weinig en wat zij doet is meestal te laat. De actualiteit is dan alweer verdwenen. Mensen kunnen daardoor het gevoel krijgen dat melden geen zin heeft'', aldus voorzitter Marco Hughes.

Momenteel heeft het MDI 20 aangiften lopen waarvan de afhandeling onbekend is. Er liggen ook nog steeds aangiften van 2003 en 2004 waarmee nog weinig tot niets concreets gebeurd is.


Hughes: ''Justitie doet te weinig''.

-
Jaarverslag MDI (.pdf-bestand)

Recordaantal inschrijvingen numerus-fixusstudies

Icoon OnderwijsEen recordaantal mensen heeft zich dit jaar ingeschreven voor studies met een beperkt aantal plaatsen. Nog deze week krijgen de potentiŽle studenten te horen of ze zijn ingeloot.

Meer dan 23.000 aankomende studenten hopen op een plaatsje bij een zogenoemde numerus-fixusstudie, zoals bijvoorbeeld geneeskunde of tandheelkunde. Er zijn slechts 17.000 plaatsen beschikbaar. Vorig jaar meldden zich 19.000 studenten aan. Destijds waren er 13.000 plaatsen beschikbaar.

De Informatie Beheer Groep (IB-Groep), die de plaatsing van eerstejaarsstudenten regelt, heeft wel een verklaring voor de toename. Psychologie is dit jaar voor het eerst een studie waarvoor een numerus fixus geldt. Er zijn nu in totaal 55 numerus-fixusopleidingen. In 2005 waren dat er nog 52.

Vanaf vandaag zijn de uitslagen van de loting op internet te bekijken. Over twee dagen worden de aankomende studenten ook schriftelijk op de hoogte gebracht van de uitslag. Wie tijdens deze eerste ronde niet is ingeloot, heeft nog altijd de kans om tijdens de tweede lotingsronde een studieplek te bemachtigen. Dit omdat de geluksvogels die al tijdens de eerste ronde zijn ingeloot, zich soms alsnog bedenken.

Het noorden bepalen

Stel je staat ergens, maar je weet totaal niet waar. Je bent vergeten een kompas mee te nemen maar je hebt wel een landkaartje bij je. Het probleem is echter dat je niet meer weet waar het noorden en zuiden liggen dus kun je de kaart ook niet goed lezen.

Het is dan handig als je zou weten hoe je zonder kompas toch kunt bepalen wat het noorden is. Dit kan natuurlijk op verschillende manier. Sommige mensen zeggen dan: "Kijk naar de stand van de zon" of "Zoek de poolster". Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom deze handige site die je precies uitlegt hoe je dit moet doen.

Pubers gepakt voor hakenkruiskladden

PolitieIn het Groningse Bedum zijn drie 'leden' opgepakt van het 'Terror Corps Bedum'. De drie pubers, 14 en 15 jaar oud, werden gearresteerd wegens het bekladden van onder meer verkeersborden en het lokale zorgcentrum met hakenkruizen. De graffiti werd ondertekend met 'Terror Corps Bedum'.

Volgens de politie hadden de hakenkruiskladkoters geen racistische motieven. Het ging vooral om 'stoerdoenerij'. De schade wordt geraamd op circa 5.000 euro.

Britse regering gaat stand-by verbieden

Icoon EconomieDe Britse overheid gaat de stand-by-functionaliteit in apparaten verbieden. Dit meldt het Britse dagblad The Times. De maatregel zou moeten leiden tot een vermindering van het energieverbruik bij particulieren en bedrijven. Directe aanleiding van het verbod is een onderzoek onder Britse consumenten, waaruit blijkt dat 8% van het energieverbruik in Britse huishoudens wordt veroorzaakt door in stand-by-staande apparaten. Het percentage stand-by-energieverbruik bij bedrijven is niet bekend.

Volgens de Britse overheid zouden onder meer kopieerapparaten, televisies, dvd-spelers en computers herontworpen moeten worden om energie te besparen. Het is nog niet bekend wanneer de regel, die een importverbod van apparatuur met stand-by-functionaliteit impliceert, van kracht wordt.

Fujitsu-Siemens meldde vorige week, in het kader van de Britse Energy Savings Week, dat een computer die een jaar in stand-by staat, ongeveer zeventig euro aan energie kost. De slaapstand ('hibernate'), die op moderne computers te vinden is, schakelt het apparaat overigens wťl helemaal uit, waarmee deze apparaten nu al voldoen aan de door de regering gestelde herontwerpeis.


Stand-by verleden tijd voor Britse computers

Montoya: "Ik heb tijd nodig"

Juan Pablo Montoya zal voorlopig niet terugkeren in de Formule 1. Montoya tekende een contract voor langere tijd bij het NASCAR-team van Chip Ganassi en dit is volgens Montoya nodig, omdat hij niet gelijk zal kunnen winnen.

"Ik weet dat ik in mijn eerste seizoen niet ga presteren. Misschien zal ik succes hebben in twee of drie races, maar over het algemeen zal het een moeilijk jaar worden. We moeten allemaal leren en ik ga ongetwijfeld fouten maken. Dat hoort erbij. Daarom hebben we een verbintenis voor langere termijn," aldus de Colombiaan.

De meeste races worden op ovals gereden, maar Montoya denkt dat hij op de gewone circuits wel een voordeel kan hebben. "We zouden het daar goed moeten doen. In ieder geval hoop ik het. Ik denk dat ik meer ervaring op normale circuits dan welke NASCAR-coureur dan ook. We zullen zien. Aan de andere kant, het is wel een compleet andere auto."

Inwisselen guldens weer mogelijk

Icoon EconomieNog steeds hebben veel Nederlanders 'ouderwetse' guldens in huis. Vanaf 2 oktober kunnen de oud-Hollandse munten daarom weer worden omgeruild bij postkantoren. De inruilactie maakt deel uit van de campagne 'Maak euro's van uw guldens' die het komende najaar van start gaat. Mensen kunnen dan tot 30 december hun guldens inruilen voor euro's.

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank en het ministerie van FinanciŽn blijkt dat particulieren nog zo'n slordige 650 miljoen gulden in huis hebben. Slechts 150 miljoen gulden is briefgeld, dat tot 2032 kan worden ingeleverd. De overige vijfhonderd miljoen gulden kan dus nu voor het laatst worden ingeleverd.

Uit het onderzoek komt ook dat slechts 11% van de guldeneigenaars daadwerkelijk van plan is om de munten in te wisselen. Vaak is men niet op de hoogte van de mogelijkheid om het geld om te ruilen, of loont het niet om het geld in te wisselen. De Nederlandsche bank schat dat er per huishouden zo'n 53 gulden te vinden is.

Zinkende ijsklontjes

Water is een vreemde substantie, want het is de enige substantie die lichter wordt als deze bevriest. Hierdoor is het eigenlijk onmogelijk om ijsklontjes te maken die zinken, maar hier is een oplossing voor.

Er zijn namelijk mensen die zogenaamd 'zwaar water' hebben ontwikkeld en dit zinkt dus wel. Je kunt er wel niet veel mee, want deze zinkende ijsklontjes zijn niet echt gezond. Het enige wat je er dus mee kunt, is mensen mee voor de gek houden.

Lang leven zonder milieuvervuiling mogelijk

Icoon Buitenlands Nieuw wetenschappelijk onderzoek van de New Economics Foundation (NEF) geeft aan dat het mogelijk is om lang en gelukkig te leven zonder het milieu op grote manier te belasten. Vooral in het Caribisch gebied en op veel eilanden in de Grote Oceaan scoren de kenmerken levensverwachting, mate van geluk en milieubelasting goed.

NEF heeft een 'Happy Planet Index' (HPI) bedacht. Dit zou volgens het instituut een nieuwe index moeten worden, naast indexes als koopkracht (CPI) en bruto nationaal product (bnp). De eilandengroep Vanuatu in de Grote Oceaan scoort het best op de HPI-index, maar staat op de 207de plaats qua bnp.

Vrijwel alle landen scoren slecht op de index. Nederland staat zeventigste op de index, dat is ver onder de plaats van Suriname die 34ste staat. Rusland staat bijna laatste en scoort slecht op alle kenmerken: mensen zijn ongelukkig, leven kort en toch is er veel milieuvervuiling.

De Verenigde Naties hebben al enkele andere indexen, zoals de mensenlijke ontwikkelings-index en de menselijke armoede-index, waarin de niveaus van de gezondheidszorg en het onderwijs worden meegenomen. Maar NEF vindt dat niet alleen het welzijn van mensen belangrijk is, dit moet volgens hen gerelateerd worden aan milieubelasting. Wat gebeurt er met de natuurlijke hulpbronnen, en wat krijgen we daarvoor terug qua geluk en lengte van een menselijk leven?


Icoon Buitenlands
De planeet is niet erg 'happy'... Groot formaat.

Epic Vice-President brandt Episodic Content af

Mark Rein, vice-president van Epic Games, heeft tijdens de Develop Conference in de UK behoorlijk uitgehaald naar het fenomeen Episodic Content.

Na eerst nog even chip-maker Intel te beschuldigen van het "ruineren van de PC-games markt", kwam hij op zijn eigenlijke onderwerp. Hij legt uit:

ďCustomers are supposed to buy half a game for $20, then wait six months for an episode? When I put a game down, I want to try a new one. Episodic games that offer faster turnaround will inevitably be using a lot of recycled content, walking through the same environments and shooting the same enemies with the same weapons.Ē

Daarnaast zei hij nog dat episodes nooit kunnen concurreren met volledige games, aangezien de laatste een goed begin, midden en einde hebben. Episodes daarentegen bestaan volgens hem veelal uit dezelfde monsters met dezelfde wapens in dezelfde omgevingen afschieten.
Daarnaast zei hij nog dat er al een soort episodische content bestaat, namelijk succesvolle franchises die opvolger na opvolger uitspugen, die voor het volle pond verkrijgbaar zijn, zoals Madden, Zelda en Final Fantasy.

Overigens was het gros van het publiek het niet met Mark eens, wat men duidelijk lieten horen. Hem werd onder andere verweten niet open te staan voor nieuwe ontwikkelingen in de games-markt.

Inbreker zit opgesloten op toilet

Icoon Domme criminelenDe bewoners van een huis aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam hebben dinsdag een inbreker opgesloten op hun toilet. Ze hadden de 24-jarige man uit Delft op heterdaad betrapt nadat hij hun woning was binnengedrongen. De man was behoorlijk agressief en sloopte de toiletpot en de deur. Tot de politie arriveerde konden de bewoners de man op het toilet houden. De politie hield de man vervolgens aan.

Het zit de inbrekers de laatste week niet mee. Gisteravond verscheen al het bericht dat een inbreker tijdens een vluchtpoging klem zat in een schoorsteen.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Chip helpt verlamde 'bewegen'

Icoon MedischEen dwarslaesie met totale verlamming hoeft niet meer het einde te betekenen van je actieve leven. Wetenschappers zijn erin geslaagd om een Amerikaanse patiŽnt weer van alles te laten doen via een chip in zijn hersenen. De resultaten zijn bijzonder goed te noemen. Al na een paar minuten kon hij met het systeem overweg.

De patiŽnt, de 25-jarige Matt Nagle, liep een paar jaar geleden een dwarslaesie op en sinds die tijd was zijn lichaam totaal verlamd. Het gevolg daarvan was dat hij praktisch niets meer kon. Nu kan hij met zijn chip weer heel veel. Voorlopig kan hij vooral aangepaste apparaten bedienen, zoals een tv of een computer, maar hij heeft ook een soort robotarm, waarmee hij dingen op kan pakken.

De chip is geÔmplanteerd in zijn hersenen op het oppervlak van het gebied dat de beweging van het lichaam regelt. Hier vangt hij met honderd minuscule elektroden, die een millimeter diep in dit gebied steken, de elektrische signalen op die de hersenen afgeven. Via een computer worden deze signalen omgezet in beweging. Op die manier hoeft de patiŽnt alleen maar te denken om bijvoorbeeld de muis op een scherm te bewegen om hem ook echt te laten bewegen.

Het systeem is nog niet volmaakt. Nagle kon er snel mee leren werken, ook al had hij het bewuste gebiedje al jaren niet meer gebruikt. Een andere patiŽnt, van 55, lukte dit echter veel minder snel. Ook kunnen de draden die uit zijn hoofd steken infecties opleveren. Toch zijn de vooruitzichten hoopvol en is de kans groot dat mensen met een dwarslaesie in de toekomst weer veel zullen kunnen.

Matt Nagle
Nagle test het systeem uit

Achterban SP verbijsterd door flirt met CDA

Veel leden van de SP zijn verbijsterd door de uitspraak van Jan Marijnissen om wel in een coalitie te willen met de CDA. Marijnissen gaf op zijn weblog een toelichting van zijn uitspraak. "De SP heeft altijd open gestaan voor samenwerking met (bijna) alle partijen." Alleen VVD en LPF worden uitgesloten door de 'grote' verschillen in de partijprogramma's. Marijnissen wil 'natuurlijk' het liefst een links kabinet, maar hij denkt dat een coalitie met de CDA mogelijk is. Al zal de huidige CDA 'christelijk-sociaal' moeten worden.

Marijnissen en de top van de SP zien overeenkomsten tussen SP en CDA, vooral op immateriŽle onderwerpen. Op dat vlak blijkt het gat tussen SP en PvdA/GroenLinks groot. Zo heeft de SP net als CDA tegen de euthanasiewet gestemd. Ook vindt Marijnissen de 'publieke moraal' en 'normen en waarden' heel belangrijk. Bovendien keren beide partijen zich tegen de individualisering van de maatschappij.

De SP kreeg na zijn uitspraak een stortvloed van reacties van de eigen achterban. Maar weinig SP'ers hadden waardering voor de uitspraak. "Dom, dom, dom", aldus een SP-lid. "De SP wordt hypocriet. Een blunder van formaat", aldus een ander lid. Enkele leden dreigden op de verkiezingen niet op de SP meer te zullen stemmen. "Als tegenstemmen niet meer mogelijk is, blijven we toch lekker thuis". Ook wordt Marijnissen ervan beticht te graag op het pluche te willen zitten. "Kijk Jan wil ook wel eens wat, hij heeft ook het eeuwige Haagse leven niet".

Overigens hebben CDA en PvdA volgens de huidige peilingen de SP helemaal niet nodig. Ook lijkt de SP geen 'bindende' rol kunnen spelen, zoals D66 in de jaren negentig. Het partijprogramma van de SP zit namelijk niet tussen de twee andere partijen in, maar ver weg aan de linkerzijde van het politieke spectrum. Het lijkt dan ook dat de uitspraak alleen maar tot commotie binnen de partij heeft geleid.

'Van Nistelrooij naar Real Madrid'

Ruud van Nistelrooij komt het komende seizoen uit voor de Spaanse club Real Madrid, aldus de Spaanse sportkrant Marca vandaag. De overgang van VantheMan is volgens de krant zo goed als rond. De Spaanse topclub moet alleen nog de onderhandelingen aan met de huidige werkgever van de spits, het Engelse Manchester United.

De komst van Van Nistelrooij zou de eerste grote transfer zijn voor Real Madrid Club de Fķtbol, onder de nieuwe voorzitter Ramůn Calderůn en de pas aangenomen coach Fabio Capello. De ex-PSV'er had naar verluidt een prijskaartje van vijftien miljoen euro.

Aan het einde van het afgelopen seizoen kwam Van Nistelrooij op de reservebank van ManU te zitten, nadat hij onenigheid had gekregen met trainer Alex Ferguson.

Filmpje FF III

Square-Enix heeft op haar site een bijna 4 minuten lang filmpje geplaatst van Final Fantasy III voor de Nintendo DS. In het filmpje is de klassieke Final Fantasy stijl te zien, maar dan in 3D. Duidelijk is dat het filmpje zich erg in het begin van het spel afspeelt, te zien aan de makkelijke monsters. Het moet gezegd worden: alles ziet er prachtig uit in 3D, en het lijkt erop dat men bij Square-Enix alles uit de DS-kast trekt.

Final Fantasy III zal op 24 augustus uitkomen in Japan. Het filmpje is hier te downloaden (rechtermuisklik en Save As/Opslaan Als).

'Van Nistelrooij naar Real Madrid'

Icoon VoetbalRuud van Nistelrooij komt het komende seizoen uit voor de Spaanse club Real Madrid, aldus de Spaanse sportkrant Marca vandaag. De overgang van Van the Man is is volgens de krant zo goed als rond. De Spaanse topclub moet alleen nog de onderhandelingen aan met de huidige werkgever van de spits, het Engelse Manchester United.

De komst van Van Nistelrooij zou de eerste grote transfer zijn voor Real Madrid Club de Fķtbol, onder de nieuwe voorzitter Ramůn Calderůn en de pas aangenomen coach Fabio Capello. De ex-PSV'er had naar verluidt een prijskaartje van vijftien miljoen euro.

Tijdens het afgelopen seizoen kwam Van Nistelrooij op de reservebank van ManU te zitten, nadat hij onenigheid had gekregen met trainer Alex Ferguson.

Met dank aan jpg97 voor de submit.
Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport.

Nieuwe screens Monster Hunter 2

Monster Hunter is een vrij nieuwe en succesvolle franchise van Capcom. Onlangs werd het derde deel, dat uitkwam op de Playstation Portabe, goed ontvangen, en daarom zal er een nieuw deel voor de PSP uitkomen, zo besloot Capcom.

In dit nieuwe deel zal je wederom in single- en multiplayer monsters kunnen vangen. In multiplayer zijn de Ad-Hoc en Infrastructure modus beschikbaar. Anders dan in deel 1 op de PSP zullen enkele levels zich ook afspelen in sneeuwgebieden en bos- en vulkaanlandschappen.

Op dit moment is het spel voor 30% af en heeft het nog geen bekende releasedatum.
Timmer naar Feyenoord

Feyenoord en AZ hebben vandaag een akkoord bereikt over de overgang van Henk Timmer naar de Rotterdammers.

Voor de 34-jarige doelman betekent de transfer een terugkeer op het oude nest. In het seizoen 2001/2002 speelde hij ook in Rotterdam en kwam toen tot drie wedstrijden in het eerste elftal van de club uit de Kuip. "Ik heb het altijd gezegd: in dat ene jaar is Feyenoord mijn club geworden. Als je dan de kans krijgt om er terug te keren, dan is dat super," aldus Timmer, die bij AZ weg wilde na de komst van keeper Joey Didulica en vanwege zijn onenigheid met trainer Louis van Gaal.

Labee en De Vries bereiken hoofdtoernooi Montreal

Beachvolleybalsters Patricia Labee en Mered de Vries hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi in Montreal. Dit deden ze door in het kwalifcatieduel de FranÁaises Virginie Kadjo en Ethel-Julie Arjona te verslaan.

Het duo Labee en De Vries deed er een uur over om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Door een ongustige loting komt het Nederlandse duo in de eerste ronde de als eerste geplaatste Braziliaanse koppel Larissa FranÁa en Juliana Felisberta da Silva tegen. Het andere Nederlandse koppel dat meedoet in het Canadese toernooi, Keizer en Leenstra, speelt zijn eerste ronde tegen het Duitse duo Pohl en Rau

Dekker twijfelt over toekomst

Erik Dekker (35) heeft voor het eerst sinds zijn valpartij in de Tour de France twijfels geuit over het al dan niet voorzetten van zijn carriŤre.

”Voor het eerst heb ik na een val zoiets van: laat maar, ik wil niet meer vallen”, schrijft Dekker op zijn website. De ancien kwam tijdens de derde etappe naar Valkenburg hard ten val en liep een gezichtstrauma op. Zijn gebit is inmiddels gerepareerd. ”Ook de schaafwonden in mijn gezicht verdwijnen langzaam, dus dat ziet er ook steeds beter uit. Rest alleen nog mijn hersenschudding.”

Dekker wil over vijf dagen weer op de fiets klimmen en enkele criteriums rijden om te kijken hoe het is gesteld met zijn conditie. Dan wordt duidelijk of de Rabo-renner het koersen van profwedstrijden weer aankan. Dekker meldde aan het begin van het jaar al dat hij na 2006 een punt zet achter zijn loopbaan.

Groningen heeft akkoord over Svejdik

FC Groningen is in gesprek met de Tsjechische verdediger Ondre Svejdik. Svejdik is de beoogde opvolger van Gijs Luirink die naar AZ is vertrokken.

De Groningers zijn er met Mlada Bolesav, de club van Svejdik al uit. Nu is het zaak om ook met de 23-jarige Tsjechische verdediger zelf rond te komen. Eind deze week zullen de partijen om de tafel gaan zitten. "Je moet daarbij denken aan een drie-, een vier-, of een vijfjarig contract," aldus algemeen directeur Hans Nijland.

De afgelopen twee seizoenen was Svejdik een vaste basisspeler bij Mlada Boleslav, dat als vice-kampioen de competitie afsloot.

Ronaldinho maakt excuses

Ronaldinho heeft zich tegenover zijn fans verontschuldigd voor zijn mindere spel tijdens het WK voetbal in Duitsland. De Braziliaan bedankte de fans op zijn website voor de steunbetuigingen.

"Veel mensen hadden verwacht dat wij wereldkampioen zouden worden. Ze verwachtten fantastisch spel, ook van mij. Het spijt me dat we zijn uitgeschakeld zonder onze kwaliteiten te hebben getoond. Ik ben erg verdrietig, want ik had erg graag wereldkampioen geworden," aldus Ronaldinho.

Vennegoor te duur voor Porto

Co Adriaanse had, naast Tarik Sektioui, graag ook Jan Vennegoor of Hesselink willen toevoegen aan zijn selectie. Maar het lijkt erop dat de komst van de speler van PSV te hoog gegrepen is voor FC Porto.

De voorzitter van de Portugese voetbalclub, Pinto da Costa, denkt dat zijn club niet aan de wens van Adriaanse kan voldoen. "De trainer wil graag een aanvaller erbij, en dat zou Vennegoor of Hesselink zijn, maar op dit moment acht ik de kans erg klein dat hij een speler van FC Porto wordt".

Het pessimisme is gebaseerd op het verschil tussen vraag en aanbod. Voor Porto is de vraagprijs van PSV voor Vennegoor of Hesselink te hoog. Naar verluidt vraagt de Eindhovense club zes miljoen euro.

"Twee spelers waren voorgedragen door de trainer. Maar de een (Sektioui) was haalbaar was, de ander niet omdat we ons niet te diep in de schulden willen steken voor ťťn speler. Als de financiŽn geen rol speelden, hadden we Deco en Ricardo Carvalho wel gehaald," aldus Pinto da Costa.

Overzicht EA line-up voor 2006

Vlak voor het half jaar voorbij is, laat Electronic Arts weten wat we van hen zoal kunnen verwachten aan games. De games en data zijn bedoeld voor de Amerikaanse markt, dus geen garantie dat dit ook voor Europa geldt. Zo ontbreekt de 07-editie van de FIFA-serie in deze lijst bijvoorbeeld.

Madden NFL 07 (Augustus - X360, Xbox, PS3, PS2, Cube, Wii, PSP, PC, DS, GBA)
NASCAR 07 (September - PS2, Xbox, PSP)
NBA Live 07 (Herfst - X360, Xbox, PS2, PSP, PC)
NCAA Football 07 (Juli - PS2, Xbox, X360, PSP)
NFL Street 3 (geen datum - PS2, PSP)
NHL 07 (September - PS2, PSP, X360, Xbox, PC)
Tiger Woods PGA Tour 07 (Oktober - X360, Xbox, PS2, PSP, PC / Herfst PS3)
The Godfather: The Game (September - X360, PSP)
Need For Speed Carbon (Herfst - X360, PS3, Wii, PS2, Xbox, Cube, DS, GBA, PSP, PC, GSM)
Battlefield 2142 (Herfst - PC)
Superman Returns: The Videogame (Herfst - X360, PS2, Xbox, PSP, DS, GBA)

Opvallend is dat alleen Madden, Tiger Woods en Need for Speed Carbon voor de PS3 uit zullen komen. Verder is het beperkte aantal beschikbare platforms voor NFL Street 3 ook bijzonder.
X360-bezitters lijken in ieder geval goed te zitten bij Electronic Arts, met vrijwel elke console-titel op Microsofts jongste machine. En wellicht is het mogelijk om NASCAR 07 te spelen via Backwards Compatibility.

Speciaal zomercadeau Animal Crossing Wild World

De zomer is weer begonnen en ook in Animal Crossing: Wild World kun je genieten van het mooie weer. Om dit te vieren geeft Nintendo een speciaal cadeau! Het cadeau zal een Fireflower zijn die bekend is uit de Mario-reeks en zal te verkrijgen zijn na een Wi-Fi sessie tussen 17 en 23 juli.

De volgende stappen zorgen ervoor dat je eigenaar zal worden van het cadeau:

1. Zorg ervoor dat je Nintendo DS met Animal Crossing: Wild World geregistreerd is in het netwerk van Nintendo Wi-Fi Connection.

2. Gebruik in de game de telefoon in je slaapkamer en selecteer 'Downloads'. Wanneer je gevraagd wordt 'What about downloading letters and bulletin board messages?', antwoord dan 'That's fine!'. Vervolgens selecteer je 'Nothing' om op te hangen.

3. Registreer een vriendencode door het hart-icoontje in het menu aan te tikken.

4. Ga tussen 17 en 23 juli naar de stadspoort en praat met Copper, de rechterhond. Wanneer hij je vraag wat 'ie voor je kan doen, kies dan ofwel 'I wanna go out' om het dorp van een ander te bezoeken, ofwel 'Invite guests' om je poort te openen voor een van je vrienden. Wat je ook kiest, je dient vervolgens 'Nintendo WFC' te kiezen om de vuurbloem te krijgen.

5. Nadat je via Wi-Fi gespeeld hebt zal er een brief van Nintendo in de brievenbus bij je huis zijn aangekomen!

Let op: Dit werkt alleen op de Europese versie van Animal Crossing: Wild WorldHonden vergiftigd met rattengif

Icoon OpmerkelijkIn het Veluwse dorp Hulshorst zijn vorige maand drie honden vergiftigd met strychnine, dat ook in rattengif zit. Het gif zat in stukjes leverworst die in de buurt van de de tennisbaan van Hulshorst lagen. De honden stierven nadat ze daar waren uitgelaten.

"We nemen de zaak hoog op, vooral vanwege het gevaar voor kinderen", zei een politiewoordvoerder. Een buurtonderzoek heeft niets opgeleverd. In een brief aan de inwoners van het dorp roept burgemeester Dick van Hemmen van de gemeente Nunspeet op om verdachte zaken te melden. "Ik besef mij terdege dat door de gebeurtenissen onrust is ontstaan in Hulshorst", zo schrijft hij.

Pacman Handleiding

Pacman. Het gele bolletjes slikkende rondje dat vele gamersharten heeft veroverd met zijn spel en alle varianten die daarop verschenen zijn.

Maar toch was Pacman op een moment frustrerend en zijn er maar weinig mensen die het origineel hebben kunnen 'uitspelen'. En met 'uitspelen' wordt dan bedoelt dat je gespeeld hebt tot en met leven 255, want bij level 256 crashte het spel. Voor de mensen die het spel nog thuis hebben liggen en zin hebben om het toch nog eens te gaan proberen hebben misschien baat bij deze handleiding.

Verlenging contract DC op handen

David Coulthard tekent binnenkort waarschijnlijk een contractsverlenging met Red Bull Racing. Met het bijtekenen van de Schot zou anderhalf miljoen euro gemoeid zijn.

Verwacht wordt dat de contractsverlenging van Coulthard nog voor de Duitse Grand Prix wordt bevestigd. De positie van de Schot was even in gevaar gekomen door geruchten dat Juan Pablo Montoya naar Red Bull Racing zou verhuizen, maar met diens recente vertrek naar de NASCAR is dat gevaar geweken.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, steekt zijn bewondering voor de Schot niet onder stoelen of banken. "Hij is een uitzonderlijk coureur en als hij gemotiveerd is, is hij een van de beste coureurs ter wereld. Hij is extreem fit en vergeet niet dat Nigel Mansell en Damon Hill ouder waren dan Coulthard nu is, toen zij wereldkampioen werden."

Smit zit achter 'enkeltje Marokko'-actie

De politie hoeft niet langer te zoeken naar degene die achter de 'enkeltje Marokko' pamfletten van afgelopen weekend in Maassluis zit. Michiel Smit, voorzitter van Nieuw Rechts, zegt vandaag in het Algemeen Dagblad achter de actie te zitten. De pamfletten werden verspreid in de Burgemeesterswijk. Mensen werden opgeroepen om naar het stadhuis te komen waar burgemeester Koos Karssen persoonlijk de gratis reizen zou uitreiken. ''Dit als dank voor het verstoren door Marokkaanse jongeren van de buitenspeeldag.''

Tegen de - toen nog onbekende - verspreiders van de pamfletten was al aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt overigens nog of het om een strafbaar feit gaat. Wethouder Joop Luijendijk (PvdA) zei eerder dat de daders gezocht moesten worden onder lieden ''die een incident proberen te laten escaleren''.

'De Cohen-methode'
Volgens Smit gaat het om een ''ludieke actie'' die een reactie is op de ongeregeldheden tijdens de Straatspeeldag van 31 mei en op de manier hoe burgemeester Karssen daarop reageerde. Tijdens die dag gooiden zo'n 50 basisschooljongetjes (9 tot 12 jaar) van Marokkaanse komaf stenen naar de vrijwillige begeleiders. Ze werden ook uitgescholden voor 'kankerhoer', 'kankerjood' en 'smerige christenhond'. Dezelfde kinderen misdroegen zich overigens later die dag ook bij het pannavoetbal, dat georganiseerd was door vrijwilligers van Marokkaanse komaf.

Smit zegt dat Karssen het incident een maand stil heeft gehouden en vorige week in de gemeenteraad heeft geprobeerd de onrust erover te sussen. De burgemeester kondigde ook aan te zullen gaan praten met een imam en de ouders van de jeugdige relschoppertjes. De Nieuw Rechts-voorman heeft het over ''de Cohen-methode: thee drinken en denken dat het allemaal goed komt.'' Bovendien maakt Smit zich boos om de ''racistische'' maatregel van de burgervader dat het Bouwdorp in de wijk alleen mag doorgaan als er ook Marokkaanse vrijwilligers aan meewerken.

Ten slotte laat Smit in het Algemeen Dagblad weten dat mensen die zich niet aanpassen, moeten worden teruggestuurd naar Marokko.

Met dank aan justhg voor de submit.

Wederom gelijkspel voor Advocaat

Quincy Owusu-Abeyie heeft zijn eerste treffer gemaakt in dienst van Spartak Moskou. In de competitiewedstrijd tegen Shinnik Jaroslavl zorgde hij met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de derde goal van Spartak: 3-1. Dick Advocaat speelde met Zenit Sint-Petersburg opnieuw gelijk.

Net als bij zijn eerste wedstrijd, vorige week tegen Dinamo Moskou, zag de nieuwe trainer van Zenit hoe het 0-0 bleef op bezoek bij FK Moskou. Zenit staat na elf wedstrijden tiende. Spartak staat op de vierde plaats in de Russische competitie.

'Bouwen van meer cellen is heilloze weg'

Icoon BinnenlandsMet de sterke uitbreiding van het aantal cellen is de justitie een noodlottige weg ingeslagen. Doordat er is bezuinigd op werk en scholing van gedetineerden bestaat het vermoeden dat de criminaliteit nog meer toe zal nemen. Dit zal leiden tot nog meer gedetineerden. Zo voorspellen deskundigen donderdag in het Nederlands Dagblad.

Het Nederlandse gevangeniswezen dreigt volgens de Leidse hoogleraar penologie Martin Moerings, oud-gevangenisdirecteur Peter Scheffelaar Klots en criminoloog Hans Bouttelier in een neerwaartse spiraal te komen. Tussen 1989 en 2004 is het aantal gedetineerden verviervoudigd. Nederland blijkt daarmee een koploper te zijn in verhouding tot andere landen.

De laatste jaren is er sterk bezuinigd op scholing, werk en programma's die gedetineerden moeten voorbereiden op terugkeer in de maatschappij. Aan de andere kant is het aantal cellen verdubbeld van 7200 in 1990 tot 15.800 in 2004. Door de bezuinigingen zouden veel gedetineerden weer terug kunnen vallen in hun oude patroon waardoor er op termijn nog meer cellen zullen moeten komen. "Dat heeft weer een wervende invloed op het Openbaar Ministerie (OM)", aldus Scheffelaar Klots. Hij verwacht dat het OM meer zaken zal afdoen wanneer er meer cellen zijn.

Volgens het ministerie bestaat er geen verband tussen de bezuinigingen en de investeringen in extra cellen. "Voor iedere uitbreiding hebben we steeds extra geld gekregen. Dat is dus niet ten koste gegaan van zaken als scholing, werk of andere programma's. Later is die bijdrage minder geworden, maar dat hebben we opgevangen door twee gedetineerden op ťťn cel te plaatsen", aldus een justitiewoordvoerder in de krant.

IsraŽl stelt zeeblokkade tegen Libanon in

OorlogIsraŽl heeft een totale zeeblokkade tegen Libanon ingesteld. Het IsraŽlische leger viel gisteren Libanon al aan nadat de islamitische terreurbeweging Hezbollah twee IsraŽlische soldaten langs de Libanese grens ontvoerde. Volgens bronnen is IsraŽl van plan om Libanon vanuit de zee, de lucht en vanaf land volledig af te sluiten. Met de aanval en de blokkade willen de IsraŽliŽrs de Libanese regering dwingen in te grijpen in het zuiden van Libanon, waar Hezbollah de macht heeft. Ook zou zo worden voorkomen dat er wapens Libanon worden binnengebracht voor strijders van de Hezbollah. Verder wordt de vrijlating van de militairen geŽist.

Vannacht hebben IsraŽlische gevechtsvliegtuigen ook een aanval uitgevoerd op de internationale luchthaven van Beiroet. Die is daarop gesloten. Ook werd het tv-station al-Manar van de Hezbollah in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet gebombardeerd.

Bij aanvallen op Zuid-Libanon vielen vannacht 27 doden. Hezbollah vuurde daarop zo'n 60 raketten af op Noord-IsraŽl. Daarbij kwam ťťn vrouw om.

Met dank aan aster-x en static voor de submit.

Vervolg Prey "aangekondigd"

Naar het lijkt komt er een vervolg op Prey, het einde van de game kent namelijk nogal een verrassing. Blijkbaar denkt men bij 2K games dat Prey een groot succes zal worden en het vervolg daarom nu maar op "subtiele" wijze "aangekondigd" moest worden.

Wanneer het vervolg dan uit zou moeten komen is niet bekend. Hopelijk zal de development tijd deze keer iets korter zijn, aangezien Prey in 1995 voor het eerst aangekondigd werd, waarna het in de ijskast werd gezet in 1999, om vervolgens in 2001 door 3D-Realms weer ontdooid te worden voor een nieuwe poging. Deze poging heeft uiteindelijk geleid tot het spel zoals we het hier morgen in de winkels kunnen vinden (anders dan een tegelijk met Prey aangekondigde FPS die nog steeds in ontwikkeling is).

Jagged Alliance 2 en Disciples 2 op Steam

Strategy First en Valve zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dit betekent dat Strategy First nu de mogelijkheid heeft om hun games via Steam aan te bieden. Steeds vaker zie je dat "kleinere" developers en distributeurs hun games bij grote digitale verspreidingsservices onderbrengen.

De eerste games van Strategy First die hun opwachting maken op Steam zijn Jagged Alliance 2 en Disciples 2: twee turn-based klassiekers. Het gaat om de Gold versies van beide games. Dit houdt in dat de games volledig upgedate zijn en dat je alle uitbreidingen erbij krijgt (1 voor JA en 4 voor Disciples). De kosten van dit alles: $19.95 per stuk of $29.95 voor allebei. Voor meer info over de games en Steam zelf: link.

TTvT (slot): Iedereen moet dood!

Met wat spuug streelde ik om en om haar tepels tot ze keihard waren. Daarna vonden mijn vingers hun weg naar haar drijfnatte lippen, en draaide plagerig rondjes rond haar pretknobbeltje... "O doe het!" kermde ze, "geef me nog ťťn Tip voor thuis!""Okť bitch, je vraagt erom" kon ik nog net hijgend uitstoten en niet veel later dreef ik mijn keiharde... Nou ja klik gewoon maar en dan lees je het verder allemaal wel.

Lees verder

Nieuwe flap op Nintendo Wii ontdekt?

Nadat Reggie Fils-Aime eerder liet zien dat achter de voorflap van de Wii niets te vinden was behalve een memory-slot, is er door Spaanse journalisten wederom een geheimzinnige flap ontdekt:


Voor de duidelijkheid: deze zit dus, als de Wii rechtop staat, aan de linkerkant, onderaan de Wii. Of dit daadwerkelijk een te openen flapje is, met daarachter een expansieslot of andersoortig interessant iets, is onduidelijk.

Met dank aan Nebo voor het melden!

Porto wil techniektrainer Kronshorst inlijven

FC Porto heeft zich bij Chris Kronshorst gemeld. De kampioen van Portugal wil de oud-prof aanstellen als techniektrainer. Beide partijen zouden inmiddels al met elkaar in onderhandeling zijn.

Kronshorst is oud-prof van onder meer Xerxes/DHC, Holland Sport, NEC en FC Utrecht. De laatste jaren bouwde hij een reputatie op met zijn voetbalschool in Delft waar hij trainingen geeft aan onder meer Julian Jenner en Ryan Babel.

Mocht het FC Porto, waar Co Adriaanse coach is, lukken om Kronshorst aan zich te binden, dan blijken de Portugezen daadkrachtiger te handelen dan Ajax, dat ook probeert om Kronshorst aan te trekken.

Gears of War trailer in de bioscoop

Bij veel games is het niet gebruikelijk om een trailer in de bioscoop te laten zien, maar bij de nieuwe trailer van Gears of War zal dit wel gebeuren. Blijkbaar heeft men veel vertrouwen het juiste publiek te bereiken op deze (prijzige) manier. De films waarbij de trailer te zien zal zijn, zijn:

- Miami Vice
- Pulse
- A Scanner Darkly
- Clerks 2
- Little Miss Sunshine

Ren nu niet naar de bioscoop om ťťn van bovenstaande films te kijken, aangezien de trailer alleen in Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn.Geen Xbox 360 met ingebouwde HD-DVD speler

Volgens, ATi, producent van de H.264 chips voor Microsoft, komt er geen Xbox 360 met een interne HD-DVD speler.

ATi produceert de chips die nodig zijn voor het afspelen van de content van HD-DVD's, en gebruikt ook haar superieure AvivoT technologie. Deze chip zorgt ervoor dat de veeleisende beeldverwerking van de zware H.264 codec een scherp beeld zonder strepen of blokjes voortbrengt.

Desgevraagd zei ATi dat men op dit moment alleen werkt aan de eerder voor Q4 aangekondigde externe HD-DVD speler, die Playstation 3's Blu-Ray speler wat af zou moeten zwakken. Toen men vroeg of er ook een interne HD-DVD speler gemaakt werd voor de Xbox 360 reagerde men met:

"The only HD-DVD drive for the Xbox 360 is the external model for which ATI is providing its H.264 decode technology."

TTvT (slot): Iedereen moet dood!

Met wat spuug streelde ik om en om haar tepels tot ze keihard waren. Daarna vonden mijn vingers hun weg naar haar drijfnatte lippen, en draaide plagerig rondjes rond haar pretknobbeltje... "O doe het!" kermde ze, "geef me nog ťťn Tip voor thuis!"
"Okť bitch, je vraagt erom" kon ik nog net hijgend uitstoten en niet veel later dreef ik mijn keiharde...
Nou ja klik gewoon maar en dan lees je het verder allemaal wel.

Muermans en Stoddart willen Champcarteam

Zakenman Harry Muermans en Paul Stoddart, de voormalige eigenaar van Minardi, denken na over de oprichting van een Champcar-team. De twee bekijken of het zinvol is om volgend seizoen deel te nemen aan het Noord-Amerikaanse kampioenschap.

"Het is nog heel prematuur", aldus Muermans over de plannen. "Ik doe het alleen als Paul de kar wil trekken."

Muermans en Stoddart kennen elkaar uit de Formule 1. Muermans raakte in 2003 betrokken bij Minardi omdat hij ťťn van de drie geldschieters was die Jos Verstappen aan een zitje bij het team wist te helpen. Daarna ontfermde vastgoedondernemer Muermans zich over de loopbaan van Robert Doornbos, die nu actief is als testcoureur van Red Bull Racing. Ook steunt Muermans de Belgische coureur Jan Heylen, die dit seizoen in de Champcar Series rijdt.

Eind vorige maand bracht Muermans een bezoek aan een Champ Car-race in Portland aan de Amerikaanse westkust en raakte enthousiast. In Portland raakte hij ook in gesprek met Kevin Kalkhoven, ťťn van de eigenaren van Champcar. "Ze hebben nu negen teams en willen uitbreiden naar veertien renstallen."

Paul Stoddart heeft gezegd dat hij Muermans 'altijd zou helpen' als de Limburger daarom vraagt. "We zijn nog geen team aan het opzetten. Maar we praten wel," aldus Stoddart.

Over twee weken zullen de beide zakenmannen elkaar weer ontmoeten om verder te praten over het idee.

Wekelijkse software verkopen Japan

De wekelijkse software verkopen uit Japan zijn weer gepubliceerd. Deze week "slechts" zes Nintendo DS games in de top-10, het lijkt erop dat Sony even een beetje greep terugkrijgt op de markt, voor zo lang het duurt.

GameSysteemAantalTotaal
New Super Mario Bros.NDS134.5682.137.680
Xenosaga IIIPS2123.847123.847
More DS Brain TrainingNDS50.6342.700.187
Tekken Dark ResurrectionPSP49.42649.426
Prof. Kawashima's Brain TrainingNDS33.7712.508.372
Rockman ZXNDS33.65233.652
Winning Eleven 10PS231.228932.027
Animal Crossing: Wild WorldNDS26.2342.911.295
English Training DSNDS21.9561.239.164
Super Dragon Ball ZPS221.355116.437

Weer nieuwe content voor Oblivion

Bethesda lijkt er geen genoeg van de krijgen om nieuwe content voor Oblivion uit te brengen. Deze keer richten ze zich op spelers die (vrijwillig of niet) als vampier door het spel gaan. De content draagt de naam Vile Lair en is een onderkomen voor mensen besmet met vampirsm. Vile Lair is een ondergronds grottenstelsel dat vroeger het huis was van Greywyn Blenwyth, een van de meest beruchte vampiers allertijden.

Faciliteiten in Vile Lair die je niet bij de plaatselijke Ikea zult vinden zijn o.a. een shrine om afflictions te genezen, een gevangenis om NPC als voedsel op te sluiten en een botanische tuin met dark flora als Chokeberry. Opmerkelijk is dat er ook iets te vinden zal zijn waarmee je vampirism kunt genezen zonder de huidige lange quest te ondernemen.

Vile Lair zal een dezer dagen via Xbox Live Marketplace te downloaden zijn voor 150 Microsoft Points.

May shadows hide youÖ

Basso wil met dna-test onschuld aantonen

Ivan Basso is bereid een dna-test te doen, om aan te tonen dat hij niets te maken heeft met de 'Operacion Puerto'.

Basso heeft de Italiaanse wielerunie gevraagd om binnen twee weken duidelijkheid te verschaffen over zijn situatie. De Italiaan wil graag weten waar hij aan toe is. "Het liefst wil Ivan dit jaar nog op de fiets klimmen, maar momenteel is er niets bekend", aldus Massimo Martelli, de advocaat van Basso.

Volgens de ethische code binnen de ProTour wordt een wielrenner op non-actief geplaatst als blijkt dat hij betrokken is in een onderzoek van justitie. Hierdoor kon de Italiaan niet starten bij de Tour de France. Basso wil dat de wielerbond aangeeft welke bewijzen er tegen hem zijn.

Parodie op omstreden PSP advertentie

De makers van de online comic CtrlAltDel hebben een parodie op de omstreden advertentie van Sony voor de PSP white gemaakt. Deze advertentie die te zien was op een billboard in Amsterdam, liet volgens sommige mensen een zwarte vrouw in een onderdanige positie zien. Na druk uit de media, online fora en het Amerikaanse congres zegde Sony toe de advertentie terug te trekken. Meer hierover kun je in dit nieuwsbericht lezen.

Hieronder de parodie van ctrl-alt-del.
Rentree Zenden aanstaande

Boudewijn Zenden is weer volledig hersteld van zijn knieblessure. De middenvelder van Liverpool zal aankomende zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Wrexham zijn rentree maken, nadat hij op 14 december 2005 werd geopereerd aan zijn kruisband.


"Het voelt heerlijk om er weer bij te zijn, Op een korte vakantie na heb ik de hele zomer doorgetraind. De competitiestart is over ongeveer zes weken en ik heb goede hoop tegen die tijd ook weer wedstrijdfit te zijn," aldus Zenden.

God of War wordt trilogie

Na een lange periode van afwezigheid heeft David Jaffe, de man achter God of War, eindelijk weer eens iets op zijn online blog geplaatst. En niet zo maar een bericht, Jeffe laat doorschemeren dat God of War waarschijnlijk een trilogie wordt! In zijn eigen woorden:

ďAs Cory (Barlog, GoW2 director) and I have said to the press, God of War 2 is the second act of a bigger story. And when you are making a game, you never really know if the game will turn out good enough to merit another one in the series. But after last week, I can say I am very confident of our chances to be able to complete the God of War trilogy. You never know, but that's me just putting it out there.Ē

Gamers die teleurgesteld waren dat God of War 2 op de PS2 verschijnt en niet op een next-gene console, kunnen zich dus alvast verheugen op het derde deel op de PS3.Drie keer is scheepsrecht

Zandstorm

Allemachtig, je zult het maar op je af zien komen, een honderden meters hoge muur van zand en stof, en precies dat gebeurde in dit Amerikaanse legerkamp in Irak, waar zandstormen vrij normaal zijn.

Let vooral op het tempo waarop het op een gegeven moment donker word, echt van het ene op op het andere moment is het nacht en zie je ook lampen aangaan, bijna angstaanjagend.

Voor de liefhebbers van dit soort natuurgeweld hebben we nog een filmpje, eveneens uit Irak, en om het compleet te maken, nog een laatste, vooral bij deze kun je de omvang goed zien, het lijkt wel een gebergte wat op je afkomt.

Meer dan de helft Xbox 360 bezitters online

Terwijl Sony slechts kan praten over hetgeen ze op de PS3 willen bereiken met PlayStation online heeft Microsoft tijdens de Develop Conference in Brighton (Engeland) ontwikkelaars eraan herinnerd hoe goed Xbox Live het doet.

Het belangrijkste cijfer waarmee Microsoft relatie manager Jeff Sullivan kwam, was hoeveel mensen met een Xbox 360 ook een Live account hebben. Dit is momenteel een ongekend hoge 60%. Meer dan de helft van de mensen met een 360 gaat dus ook online met hun console. Overigens was het aantal mensen dat met de oude Xbox online was op zijn hoogtepunt 50%. In de woorden van Sullivan:


ďEvery time I do this presentation I have to check what the new figures are,Ē

Andere cijfers: inmiddels zijn er op Xbox Live meer dan 2 miljard uren aan gamen besteed, waarvan 500 miljoen potjes Halo 2. Verder worden er meer dan 900.000 tekst- en spraakberichten per dag afgehandeld.

Het doel van Microsoft is om in 2007 zes miljoen Xbox Live accounts te realiseren, en ze lijken hard op weg om dit voor elkaar te krijgen.Op naar de zes miljoen

UEFA erkent ServiŽ

ServiŽ is woensdag door de Europese Voetbalunie (UEFA) opgenomen als lid, als opvolger van het voormalige ServiŽ en Montenegro.

Het kan hierdoor deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Op het afgelopen WK speelde ServiŽ nog als ServiŽ en Montenegro onder meer tegen Nederland.

De nieuwe republiek Montenegro zal eerst het lidmaatschap moeten aanvragen en kan pas in aanloop naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika meedoen.

Uitslagen CL 1e Voorronde

Slechts een halve week na de WK-finale startte alweer de nieuwe Champions League campagne.

Echte verrassingen bleven uit in de eerste voorronde, al was de zege van Cork op Apollon Limassol niet helemaal ingecalculeerd. De Ierse formatie stond continu onder druk, maar won dankzij een schitterend doelpunt van Billy Woods. B36 Torshavn, HafnarfjŲrdur en Gorica legden alvast een goede basis voor kwalificatie door ruime uitzeges te noteren.


Uitslagen Heenwedstrijden 1e Voorronde:
Pyunik Erevan (Arm) – Sheriff Tiraspol (Mol) 0-0
Bolnisi Sioni (Geo) – Bakoe (Aze) 2-0
Birkirkara (Mal) – B36 Torshavn (Fae) 0-3
Linfield (NIr) – Gorica (Slo) 1-3
TVMK Tallinn (Est) – HafnarfjŲrdur (IJs) 2-3
Elbasan (Alb) – Ekranas (Lit) 1-0
Dudelange (Lux) – Rabotnicki Skopje (Mac) 0-1
Cork (Ier) – Apollon Limassol (Cyp) 1-0
Soligorsk (WRu) – Siroki Brijeg (Bos) 0-1
MyPa (Fin) – Total Network Solutions (Wal) 1-0
Metalurgs Liepaja (Let) – Aktobe (Kaz) 1-0


Returns 18/19 juli

Indeling 2e Voorronde:
Linfield/Gorica – Steaua Boekarest (Roe)
FC ZŁrich (Zwi) – Salzburg (Oos)
Djurgarden (Zwe) – Ruzomberok (Slw)
Debrecen (Hon) – Dudelange/Rabotnicki
Cork/Apollon – Rode Ster Belgrado (Ser)
FenerbahÁe (Tur) – Birkirkara/B36
Mlada Boleslav (Tsj) – Valerenga (Noo)
Pyunik/Sheriff – Spartak Moskou (Rus)
Metalurgs/Aktobe – Dinamo Kiev (Oek)
TVMK/ HafnarfjŲrdur – Legia Warschau (Pol)
FC Kopenhagen (Den) – MyPa/TNS
Elbasan/Ekranas – Dinamo Zagreb (Kro)
Hearts (Sch) – Soligorsk/Siroki


Deze wedstrijden worden gespeeld op 25/26 juli en 2/3 augustus

Loting 3e Voorronde (met Ajax) op 28 juli

[TDF] Voorbeschouwing 11e etappe

Liefst vijf PyreneeŽncols liggen vandaag op de route tussen Tarbes en Val d’Aran - Pla de Beret. Deze etappe dingt nadrukkelijk mee naar het predikaat ‘koninginnerit’.

De Tourmalet, Aspin, Peyresourde en Portillon zijn klinkende namen, bakens in de Tourhistorie. Jammer is dat de al even legendarische Aubisque dit jaar niet wordt beklommen. In plaats daarvan wordt Pla de Beret voor het eerst aangedaan, meteen zelfs als finishplaats. De aankomst ligt dus niet op Luz Ardiden of Pla d’Adet, zoals zo vaak na vergelijkbare PyreneeŽntochten. De slotklim is niet superlastig (13 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5 procent), maar wegens de eerdere inspanningen is een afvalrace onvermijdelijk.

De beklimming van de Tourmalet begint pas na zo’n vijftig kilometer. Het eerste gedeelte van de rit staat waarschijnlijk in het teken van het formeren van de juiste ontsnapping. AG2R zal vermoedelijk de controle ter hand nemen en enkele avonturiers laten rijden. Voor de kanshebbers op de bolletjestrui is het zaak om mee te zitten, want in deze etappe kan een grote kloof worden geslagen. Na de eerste reuzencol is het continu dalen en klimmen. Wie al vroeg moet lossen op de Tourmalet vecht de hele dag tegen de tijdslimiet.

Waarschijnlijk wachten de favorieten tot de slotklim met het plaatsen van aanvallen. De vraag is welke ploeg op dat moment de koers in handen neemt. Phonak maakte gisteren niet de beste indruk, T-Mobile heeft twee man minder en Discovery heeft geen kopman. Neemt Rabobank de handschoen op? In tegenstelling tot de voorgaande jaren zullen de slotklims een veel minder gestructureerd verloop kennen. De kans is groot dat een groepje favorieten overblijft, omdat de laatste kilometers nu eenmaal niet zo steil zijn. Het clichť dat de Tour niet wordt gewonnen, maar wel misschien wordt verloren kan weer van stal worden gehaald.


Bonificatiesprints:
17,5 kilometer – Arcizac-Ez-Angles
151 kilometer – Luchon

Passages Bergklassement:
75 kilometer – Col du Tourmalet (Buitencategorie)
105 kilometer – Col d’Aspin (1e categorie)
136 kilometer – Col de Peyresourde (1e categorie)
161 kilometer – Col du Portillon (1e categorie)
204,5 kilometer – Puerto de Betet (1e categorie)

Klassement Favorieten:

#Coureur:Ploeg:Achterstand op Dessel:
5.Floyd LandisPhonak4'45"
6.Michael RogersT-Mobile4'53"
9.Andreas KlŲdenT-Mobile5'35"
10.Vladimir KarpetsCaisse d'Epargne5'37"
11.Cadel EvansDavitamon-Lotto5'37"
14.Christophe MoreauAG2R5'52"
16.Denis MenchovRabobank5'58"
18.Carlos SastreCSC6'12"
19.George HincapieDiscovery Channel6'15"
20.Oscar PereiroCaisse d'Epargne6'42"
24.Yaroslav PopovychDiscovery Channel7'12"

Williams staat voor rentree

Serena Williams beleeft komende week haar rentree op de WTA-Tour. De 24-jarige Amerikaanse keert terug in Cincinnati na acht maanden langs de kant te hebben gestaan met een slepende knieblessure.

Williams speelde haar laatste wedstrijd op de Australian Open, waar Daniela Hantuchova profiteerde van de knieproblemen van de Amerikaanse. Ondanks haar lange afwezigheid hoopt Williams voordat de US Open begint haar topvorm terug te vinden. De zevenvoudig Grand Slamwinnares maakte in 2004 al eens een succesvolle comeback na lange afwezigheid. Volgens het geruchtencircuit stopt Williams binnenkort met tennissen om zich te storten op een acteercarriŤre en het ontwikkelen van een eigen modelabel.

Hockeyheren spelen gelijk

De Nederlandse hockeyheren hebben in een oefeninterland met 2-2 gelijkgespeeld tegen ArgentiniŽ.

Oranje trad aan zonder een aantal protagonisten. Zo bleven Teun de Nooijer, Jeroen Delmee, Guus Vogels, Sander van der Weide en Robert van der Horst aan de kant. Laurence Docherty deed wťl mee. De Schot ontvangt binnenkort een Nederlands paspoort en kreeg alvast dispensatie om oefeninterlands af te werken. De ploeg van Roland Oltmans knokte zich terug van een 0-2 achterstand, opgelopen door twee benutte strafcorners. Via tweemaal Roderick Weusthof liet Nederland zien dit kunstje ook te beheersen: 2-2.

Nederland is in voorbereiding op de Champions Trophy, die eind deze maand wordt afgewerkt in het Spaanse Terrassa. Zaterdag speelt Oranje nog eens een oefenduel tegen ArgentniŽ, waarna een dag later de selectie wordt vrijgegeven door Oltmans.

Saddam al vijf dagen in hongerstaking

Icoon BuitenlandsSaddam Hoessein, de gevangen Irakese ex-dictator en drie medeverdachten zijn in hongerstaking. Het dreigement van Hoessein, dat hij in februari maakte, is hiermee toch waargemaakt. Het Amerikaanse leger heeft woensdag gemeld dat ze al vijf dagen niks gegeten hebben.

Saddam zou wel in goede gezondheid verkeren, aangezien hij vloeibare middelen met voedingstoffen inneemt. Sinds vrijdag eten de ex-dictator en zijn drie kompanen niets meer, uit protest tegen het verloop van het proces in Bagdad.

Met dank aan DeNeo voor de herschreven submit.

Enemy Territory: Quake Wars vertraagd naar 2007

Slecht nieuws voor de gamers die uitkijken naar de multiplayer shooter Enemy Territory: Quake Wars. Het spel zal niet meer dit jaar uitkomen. Dit maakte lead game designer Paul Wedgwood bekend op zijn development weblog.

Volgens Wedgwood heeft men geprobeerd om dit jaar nog te halen, maar is er simpelweg te weinig tijd om de game in fatsoenlijke staat uit te brengen:
"It's also been a challenging year, as the team here has given extraordinary effort towards completing the game this year. Unfortunately, sometimes effort isn't all you need -- sometimes you just need more time. To ensure the quality we want, we've decided to push the release out of 2006 to allow for extended testing, feedback and game balancing."

Activision, die Quake Wars uit zal brengen, heeft al bevestigd dat het spel niet in 2006 uit zal komen.Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.