Muermans en Stoddart willen Champcarteam

Zakenman Harry Muermans en Paul Stoddart, de voormalige eigenaar van Minardi, denken na over de oprichting van een Champcar-team. De twee bekijken of het zinvol is om volgend seizoen deel te nemen aan het Noord-Amerikaanse kampioenschap.

"Het is nog heel prematuur", aldus Muermans over de plannen. "Ik doe het alleen als Paul de kar wil trekken."

Muermans en Stoddart kennen elkaar uit de Formule 1. Muermans raakte in 2003 betrokken bij Minardi omdat hij één van de drie geldschieters was die Jos Verstappen aan een zitje bij het team wist te helpen. Daarna ontfermde vastgoedondernemer Muermans zich over de loopbaan van Robert Doornbos, die nu actief is als testcoureur van Red Bull Racing. Ook steunt Muermans de Belgische coureur Jan Heylen, die dit seizoen in de Champcar Series rijdt.

Eind vorige maand bracht Muermans een bezoek aan een Champ Car-race in Portland aan de Amerikaanse westkust en raakte enthousiast. In Portland raakte hij ook in gesprek met Kevin Kalkhoven, één van de eigenaren van Champcar. "Ze hebben nu negen teams en willen uitbreiden naar veertien renstallen."

Paul Stoddart heeft gezegd dat hij Muermans 'altijd zou helpen' als de Limburger daarom vraagt. "We zijn nog geen team aan het opzetten. Maar we praten wel," aldus Stoddart.

Over twee weken zullen de beide zakenmannen elkaar weer ontmoeten om verder te praten over het idee.