Investeerders voor kampioenschap FC Groningen

Een groep Israëlische investeerders heeft bij FC Groningen geïnformeerd hoeveel geld er nodig is om FC Groningen kampioen van Nederland te maken.

"Als je dat wilt, moet het niet eenmalig gebeuren en dus heb ik gezegd dat het dan om een structurele bijdrage van 70 tot 100 miljoen euro per jaar gaat", aldus Hans Nijland, algemeen directeur van de Groningers. De gesprekken hebben tot nu toe nog geen tastbaar resultaat opgeleverd. "Maar we wachten af", zegt Nijland, die verder zei dat hij vorig jaar oktober voor het eerst werd benaderd.

Nijland heeft echter ook de berichten gelezen over Idea-Ecoline dat niet in staat is de 3,5 miljoen neer te tellen voor sloopwerf Ecodock in de Eemshaven. Een deel van de Israëlische investeerders, die overigens wel degelijk vermogend zijn, is namelijk ook bij Idea-Ecoline betrokken.

De groep investeerders zou ook een bod hebben uitgebracht op de club FC Groningen, maar Nijland bestrijdt dat. "De verkoop van het stadion is wel even aan de orde geweest, maar ik ben slechts huurder van het stadion en ben dus geen partij".