DVD - Look, up in the Sky: The amazing story of Superman

Vanaf drie augustus vliegt Superman weer door de bioscopen. Natuurlijk wordt deze gelegenheid aangegrepen om weer veel Superman-merchandise aan de man te brengen. Eén van deze artikelen is de dvd Look, up in the Sky: The amazing story of Superman.

Met behulp van originele beelden uit superman-films, series, tekenfilms, stripboeken en andere gerelateerde zaken wordt op deze dvd de geschiedenis van Superman uitgelegd. Zo zullen veel mensen niet weten dat Superman in eerste instantie een boef was, ook was hij toen nog niet supersterk maar waren zijn krachten meer gericht op de psyche van de mens.



Ook worden enkele gebeurtenissen aangehaald die sinds de geboorte van Superman gebeurd zijn. Zo gaat men er bijvoorbeeld op in hoe er omgegaan werd met de Tweede Wereldoorlog, de moord op president Kennedy en, hoe kan het ook anders, de aanslagen op de Twin Towers in 2001. Er wordt afgesloten met een vooruitblik op Superman Returns.

Iets wat je niet vaak ziet is dat er ook uitgebreid ingegaan wordt op de verschillende Superman spin-offs. Zo komen Superboy, Supergirl en zelfs Superpup voorbij, van deze laatste is alleen een pilot gemaakt die nooit is uitgezonden. Ook wordt er aandacht besteed aan andere superhelden die niets met Superman te maken hebben.

De dvd is opgebouwd als een documentaire, je kunt het vergelijken met 110 minuten discovery, of een andere docuzender, kijken maar dan zonder reclame. Voordeel boven het kijken op de televisie is het feit dat je op pauze kunt drukken en geen reclames hebt. Dit is eigenlijk ook wat er met deze docu had moeten gebeuren: op televisie uitzenden en dan als extra disc bij Superman Returns doen.




Qua extra's zul je niets kunnen vinden op deze dvd. Op de kaft staat dat je kunt genieten van exclusieve interviews en nooit eerder vertoonde beelden. Deze dingen zitten dan helemaal in de film verwerkt en je kunt ze helaas niet als aparte categorie bekijken. Je kunt hoogstens de desbetreffende scène opzoeken op de dvd.

Zoals gezegd vind ik dat men deze disc beter als extra bij de dvd-release van Superman returns had kunnen doen. De dvd krijgt van mij drie sterren, ik wilde er eigenlijk twee geven maar de hoeveelheid unieke informatie op de schijf heeft er toch voor gezorgd dat het er drie werden.


Label: Warner Bros Releasedatum: 12 juli 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!