IsraŽl stelt zeeblokkade tegen Libanon in

OorlogIsraŽl heeft een totale zeeblokkade tegen Libanon ingesteld. Het IsraŽlische leger viel gisteren Libanon al aan nadat de islamitische terreurbeweging Hezbollah twee IsraŽlische soldaten langs de Libanese grens ontvoerde. Volgens bronnen is IsraŽl van plan om Libanon vanuit de zee, de lucht en vanaf land volledig af te sluiten. Met de aanval en de blokkade willen de IsraŽliŽrs de Libanese regering dwingen in te grijpen in het zuiden van Libanon, waar Hezbollah de macht heeft. Ook zou zo worden voorkomen dat er wapens Libanon worden binnengebracht voor strijders van de Hezbollah. Verder wordt de vrijlating van de militairen geŽist.

Vannacht hebben IsraŽlische gevechtsvliegtuigen ook een aanval uitgevoerd op de internationale luchthaven van Beiroet. Die is daarop gesloten. Ook werd het tv-station al-Manar van de Hezbollah in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet gebombardeerd.

Bij aanvallen op Zuid-Libanon vielen vannacht 27 doden. Hezbollah vuurde daarop zo'n 60 raketten af op Noord-IsraŽl. Daarbij kwam ťťn vrouw om.

Met dank aan aster-x en static voor de submit.