Britse politie geeft vrouwen kledingadvies

Pesto
Icoon OpmerkelijkEen nieuwe veiligheidscampagne van het politiecorps Suffolk raadt staplustige vrouwen aan "een leuke onderbroek" aan te trekken voor het geval ze dronken onderuit gaan. In een speciaal voor deze campagne uitgegeven magazine staan meerdere foto's van gevloerde vrouwen met daarbij de tekst "Wat je hebt, hoef je niet te showen!"

"Als je valt of bewusteloos raakt, onthoud dan dat een rok(je) of jurk omhoog kan kruipen. De kans is groot dat je dan meer laat zien dan je zou willen. Doe ons allen een lol en draag een leuke onderbroek. Zorg er ook voor dat je kort geleden geharst bent", zo is verder in het magazine te lezen. Ook worden vrouwen geadviseerd bij hun vrienden in de buurt te blijven, een taxi naar huis te nemen en beter op hun alcoholconsumptie te letten.

Volgens hoofdinspecteur David McDonnell is het de taak van de politie de vrouwelijke bevolking attent te maken op mogelijke risico's van drinken tijdens het stappen. "Ze (vrouwen, red.) worden kwetsbaarder wanneer ze onder de invloed van alcohol zijn", aldus McDonnell.

Risico van het stappen?
Risico van het stappen?