Lulletje Rozenwater vh jaar

Nadat eerder al truthola Rita Verdonk al tot Politicus van het jaar werd uitgeroepen kijkers van het actualiteitenprogramma Twee Vandaag, is nu lulletje Rozenwater Piet Hein Donner, door de pers uitgeroepen tot politicus van het jaar. Hoeveel politici van het jaar heb je nodig zou je zo zeggen.

Volgens de journalisten is de CDA'er: "standvastig, spreekvaardig, koel en een rots in de branding in een onrustige tijd" . Ook prees de jury de droge humor van Donner. Nou die humor is waarschijnlijk zo droog dat deze voor normale stervelingen als ik niet is te ontdekken, tenzij er natuurlijk lachwekkend wordt genoemd.

Even de belangrijkste wapenfeiten van Donner op een rijtje:

- TBS-systeem faalt volledig, met als triest dieptepunt de ontsnapping van Wilhelm Schippers, die tijdens zijn vlucht de Amsterdammer Appie Luchies om het leven bracht.

- In gevangenis De Esserheem hebben gedetineerden een gezellig café, Club '91.

- Justitie heeft volledig gefaald in de zaak Nienke Kleiss, waaroor uiteindelijk de verkeerde pedofiel in de bak belandde, die daarvoor uiteindelijk ook nog eens 6 ton opstreek.

- Het cellencomplex op Schiphol waar vluchtelingen en bolletjesslikkers worden opgesloten blijkt niet bestand tegen brand, waardoor 11 mensen om het leven komen. Inmiddels is ook duidelijk dat die niet eens allemaal terecht vastzaten.

- Donner snoert de Gemeente Haarlemmermeer met een koninklijk besluit de mond en zet daarmee een volkomen buitensporig middel in om zijn gelijk te halen.

Dit is natuurlijk slechts een kleine samenvatting, maar ik nodig de fans van Donner van harte uit om een langer lijstje te maken van dingen die Donner wel goed heeft gedaan...