Zoo Tycoon 2: Bedreigde Diersoorten

Inge (inkie1010)
Zoo Tycoon 2: Bedreigde Diersoorten is de eerste uitbreiding voor Zoo Tycoon 2; waarvan je de review hier kunt bekijken. Laten we voorop stellen, Zoo Tycoon is geen moeilijke game en duidelijk gericht op de jongere gamer. Toch biedt de game zeker veel variatie en mogelijkheden. Maar wat voegt de uitbreiding Bedreigde Diersoorten toe aan deze game?


Bedreigde Diersoorten voegt een aantal nieuwe opties toe aan de game die ervoor zorgen dat je je dierentuin nog uitgebreider kunt maken. Het idee van deze uitbreiding is dat je dierentuin zich ook bezig gaat houden met het fokken van bedreigde diersoorten. Sommige dierentuinen bevatten een reservaat, dat is een stuk omheind land waarin je niets aan het landschap kunt veranderen. Het reservaat is beschermd gebied. Je kunt in het reservaat dieren plaatsen die in dat soort landschap voorkomen in het wild. Vervolgens kun je met de uitbreiding kabelbanen bouwen of jeep safari\'s organiseren waardoor je bezoekers de dieren ook nog op andere manieren kunnen bewonderen.

In principe zijn er vijf grote nieuwe dingen toegevoegd na het installeren van de uitbreiding. Er zijn twintig nieuwe dieren, onder andere de brilbeer, Amerikaanse bizon, koala en het przewalskipaard. Bovendien heeft elk dier nu een zogenaamde status van bedreiging. Als je op een dier klikt zie je in welke mate het dier bedreigd is. Als een dier ernstig bedreigd is heeft het ook strengere eisen aan het verblijf en zijn ze moeilijker te fokken. Ook zijn er meer soorten gebouwen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een schminkkiosk en een uitkijktoren. Verder zijn er nu ook meerdere soorten planten, bankjes, prullenbakken en andere scenery-objecten.


De grootste veranderingen zijn de reservaten die je in sommige dierentuinen tegenkomt. Als parkbeheerder mag je daar weinig aan veranderen, het is beschermd gebied. In reservaten mag je alleen objecten voor de dieren plaatsen, zoals voedsel en drinkwater en het is mogelijk kabelbanen en jeepsafari\'s door de reservaten te laten gaan. Over die twee nieuwe transportmogelijkheden kun je meer lezen op de volgende pagina. Nieuw is ook dat je (eindelijk) verhoogde paden kunt plaatsen en bruggetjes kunt maken. Hierdoor kun je paden maken over een dierenverblijf zodat de bezoekers het nog beter kunnen zien.

Er is geen nieuwe speloptie toegevoegd. Je kunt in het begin nog steeds kiezen uit uitdaging, missies of een sandbox game. Wel zijn er een aantal nieuwe missies en uitdagingen toegevoegd en een aantal tutorials om de kneepjes van de nieuwe mogelijkheden te leren.