F1: Alonso in 2007 naar McLaren

Icoon Formule 1Regerend wereldkampioen Fernando Alonso zal vanaf 2007 bij McLaren Mercedes rijden. Dat maakten McLaren en Alonso vandaag in een persbericht bekend.

Het is nog niet bekend welke van de huidige McLarencoureurs, Kimi Räikkönen of Juan Pablo Montoya, plaats zal gaan maken voor Alonso. Ron Dennis noemt beide coureurs extreem getalenteerd en competitief en hoopt in 2007 met twee wereldkampioenen te kunnen rijden.

Alonso noemt het tekenen bij McLaren een droom die werkelijkheid wordt. "Natuurlijk zal ik Renault F1 moeten verlaten, maar sommige mogelijkheden die langskomen zijn gewoon te mooi om voorbij te laten gaan," aldus de Spanjaard. "Ik ben blij dat we het nieuws nu al bekend hebben kunnen maken, zodat ik en mijn team ons volledig op het kampioenschap van komend jaar kunnen richten."

Patrick Faure, president van Renault F1, is teleurgesteld door de keuze van Alonso. Wel accepteert hij het feit dat een coureur soms nieuwe wegen in moet slaan. "Hij heeft vijf jaar bij Renault gereden, verse uitdagingen zijn essentieel voor een sportman. Onze prioriteit ligt momenteel bij 2006 en we werken hard aan het kunnen verdedigen van de wereldtitels. Ons doel is om in 2006 weer te winnen."
-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!