Huysegems brengt zichzelf aan twijfelen

Afgelopen week dacht Stein Huysegems er nog over om zijn huidige werkgever AZ te verlaten. Maar zondag sloeg de Belg weer aan het twijfelen nadat hij een geweldige wedstrijd tegen RKC Waalwijk speelde.

Huysegems heeft al eerder kenbaar gemaakt dat hij niet blij is met de rol van reserve. "Ik heb vorig seizoen te weinig gespeeld en dat dreigde nu weer." De Belg had geen vertrouwen en mocht de club uit Alkmaar ook niet verlaten. Toen hij ook nog eens te horen kreeg dat AZ op zoek was naar een nieuwe linksbuiten, trok Huysegems zijn conclusies. Hij wilde vertrekken bij de Alkmaarse formatie.

Huysegems kreeg echter een aanbieding van AZ om zijn contract tot 2007 te verlengen, maar heeft deze tot op heden nog steeds in beraad. Voorlopig kan hij wel laten zien waartoe hij in staat is aangezien Barry van Galen, ook een linksbuiten, sinds afgelopen weekend voor vijf wedstrijden aan de kant staat vanwege een schorsing. Huysegems: Die tijd geef ik mezelf in ieder geval om de situatie te beoordelen."

Toch zal de Belgische speler een keuze moeten gaan maken. Heeft hij vrede met het roulatiesysteem van Louis van Gaal? Of wil hij elke week gaan spelen bij een club als Vitesse, FC Twente of NEC? Dit drietal is namelijk geïnteresseerd in de diensten van Huysegems. "Tja, dát is na vandaag een lastige vraag."