Colts verliezen eerste wedstrijd

Wouter Kursten (Magneet)
De San Diego Chargers hebben voor elkaar gekregen wat nog niemand anders gelukt is dit seizoen: ze wisten de Indianpolis Colts te verslaan met 26-17.

De verliespartij is wel een opluchting voor veel spelers van de Colts, nu staan ze de laatste paar wedstrijden niet meer onder de druk om maar te moeten winnen. Het laatste team dat op 13-0 kwam waren de Denver Broncos in 1998 die dat seizoen ook de Superbowl wonnen.

De overwinning hield San Diego in de race voor de AFC wild card en weerhield de Denver Broncos ervan de AFC West te winnen, ze zullen hulp nodig hebben om de play-offs te halen. De Colts kunnen nu in de laatste twee wedstrijden hun belangrijke spelers rust geven omdat alle druk van de ketel is.

In het eerste kwart scoorde Keenan McCardell een touchdown voor de Chargers na een 29 yard pass van Drew Brees, Nate Kaeding schoot later een fieldgoal raak van 36 yard. In het tweede kwart was het Kaeding weer die raak schoot, dit maal van 20 yard.

Ook in het derde kwart scoorde Kaeding een fieldgoal, ditmaal van 48 yard, Mike Vanderjagt deed hem dit na voor de Colts maar dan van 32 yard. Edgerring James hoefde later maar één yard te gaan voor een touchdown terwijl Peyton Manning daarna maar één yard hoefde te gooien naar Dallas Clark voor de touchdown.

Ook in het vierde kwart scoorde Kaeding een fieldgoal, ditmaal van maar liefst 49 yard. Michael Turner liep maar liefst 83 yard met de bal voor de afsluitende touchdown