Pandora

Zo rond de kerstdagen is het soms moeilijk om een leuk cadeau te verzinnen. Om het cliché van de CD bon te vermijden is het altijd fijn om een nieuw bandje te ontdekken en daarvan een nieuwe CD op je verlanglijstje te zetten. Dit is precies wat Pandora doet. Je voert je favoriete band of nummer in en de website speelt achter elkaar nummers af die qua stijl gelijk zijn aan wat je opgegeven hebt. Een vet hippe manier om nieuwe bandjes te ontdekken die je nog niet kende of waarvan je niet wist dat je ervan hield.

De website kent 300.000 nummers van meer dan 10.000 artiesten. Verwacht geen Nederlandse (en tot op zekere hoogte Europese) glorie, het is een Amerikaanse website. Toch een leuk experiment om te proberen. Als gevraagd wordt je te registreren kan je dat gewoon doen, levert (afaik) geen extra spam op, gewoon even een random vijf cijferige postcode verzinnen en je kan weer verder. Verder wijst de site wel voor zich, er zit een intro en een FAQje bij.
Je hebt voor de site Flash 7 of 8 nodig. Eventueel updaten doe je hier. Het kan trouwens wel gebeuren dat de website een shitload van je geheugen vraagt.

VoreG bleek deze site ook gevonden te hebben en plaatste deze netjes in de submit, waarvoor dank.