FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 december 2005

'Totale isolatie Mohammed B. is onwettig'

Mohammed B.De totale isolatie van Mohammed B. is wettelijk niet toegestaan in Nederland. Dat zegt de Europese Organisatie ter Bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG). De organisatie heeft twee keer contact gehad met de moordenaar van Theo van Gogh, maar twee weken geleden verbood minister Piet Hein Donner (Justitie) verder contact.

"Wij vinden dat niet kunnen. Het ronselen van mensen voor de jihad of contact zoeken met een belangenorganisatie, is een wereld van verschil", stelt woordvoerder Pieter Vleeming van EORG. Hij gaat een klacht indienen bij de Raad van Europa, en weet zich daarin gesteund door het International Platform Against Isolation (IPAI), een internationale gedetineerdenorganisatie. Vleeming verwacht dat de klacht in januari of februari in behandeling wordt genomen.

De EORG is overigens, anders dan de naam doet vermoeden, een Nederlandse organisatie die voortkomt uit extreem-linkse kringen. Ze haalde eerder het nieuws toen ze pleitte voor een vertrouwenspersoon voor ontsnapte tbs'ers en eiste dat terreurverdachte Samir A. weer toegelaten moest worden tot de Hogeschool Leiden. Volgens Vleeming heeft zijn organisatie vanwege de belangenbehartiging van Mohammed B. meerdere doodsbedreigingen binnengekregen. "Het is in tegenwoordig dat mensen vrij agressief reageren. Maar volgens ons leven we nog steeds in een democratie. Wij vinden dat we iemand, ongeacht wat hij of zij gedaan heeft, moeten kunnen steunen", aldus Vleeming.

Far Cry European Assault Map Pack

Crytek Studios, de makers van de bekende game Far Cry hebben een nieuwe Map Pack uitgebracht. Een leuk detail is dat alle acht mappen uit de 'European Assault Map Pack' gemaakt zijn door verschillende clans op initiatief van ene -=UBW=- Achilles.

De volgende maps zullen bespeelbaar zijn:

eu_castle
eu_gorge
eu_handara
eu_helix
eu_landslide
eu_stronghold
eu_temple
eu_tese

De Map Pack is hier (87mb) te downloaden. De readme kan hier bekeken worden.

Dieven aan de haal met bronzen beeld

Icoon OpmerkelijkDieven in Engeland zijn er afgelopen donderdag vandoor gegaan met een enorm bronzen beeld. Het kunstwerk 'A Reclining Figure' van beeldhouwer Henry Moore stond op het terrein van de Henry Moore Stichting. Het beeld is ruim 2000 kilo zwaar. Autoriteiten zijn bang dat het wordt gesloopt, en als schroot wordt verkocht.

Volgens een woordvoerder van de politie waren er bij de roof twee auto's betrokken; een vrachtwagen met een takel achterop en een Mini Cooper. "Dit is een zeer waardevol standbeeld en we werken nauw samen met de Henry Moore Stichting om er voor te zorgen dat het veilig terug wordt gevonden", stelde de zegsman. De Henry Moore Stichting overweegt om de beveiliging op het terrein aan te scherpen. De stichting heeft een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de vondst van het werk, dat een waarde heeft van drie miljoen Britse pond.

A Reclining Figure
Het gestolen kunstwerk van Henry Moore

Uitslagen Eredivisie (17/12/2005)

Vanavond werden er drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - Willem II 4-1
15' Ceesay 0-1
19' Vennegoor 1-1
42' Vennegoor 2-1
63' Farfán 3-1
90' Väyrynen 4-1

Scheidsrechter: Allaerts.
Toeschouwers: 32.500.
Geel: Lucius, Culina (PSV), Kerekes (Willem II).
Rood: Wau (Willem II).

Opstellingen:

PSV: Gomes, Lucius, Alex, Addo (Beasley/66'), Lamey (Ball/80'), Aissati (Väyrynen/73'), Simons, Cocu, Farfán, Vennegoor, Culina.

Willem II: Zois, Wau, v.Nieuwstadt, Smit, v.d.Haar, Caluwé (Hadouir/52'), Agustien, Fehér, Ceesay, Kerekes (Dembele/78'), Reuser.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SC Heerenveen - FC Twente 3-1
13' Huntelaar 1-0
41' Nilsson 2-0
49' Huntelaar 3-0 (pen)
77' Gerritsen 3-1

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 20.500.
Geel: Yildirim (SC Heerenveen), Loumpoutis (FC Twente).

Opstellingen:

SC Heerenveen: Vandenbussche, H.Drost (Seip/41'), Hansson, Breuer, Derveld, Bruggink (Nørregaard/72'), Hanssen, Pranjic, Yildirim, Huntelaar, Samaras (Nilsson/32').

FC Twente: Boschker, Schuurman (Sibum/72'), Majstorovic, Zomer, Loumpoutis, Brama, Bakircioglü, Niemeyer, Touma (Afonso/59'), Gerritsen, Gakhokidze.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RBC Roosendaal - Roda JC 0-2
20' Bodnár 0-1
43' v.Dijk 0-2

Scheidsrechter: v.Sichem.
Toeschouwers: 4.500.
Geel: Acuña, Fleur (RBC Roosendaal), Kah, Sérgio, v.Dijk (Roda JC).

Opstellingen:

RBC Roosendaalt: Volders, Loran, Roumani, Molenaar (Lammens/13'), Fleur, Marcelino (Wau/62'), Acuña, De Lange, Sillah, Elkhattabi (Paap/46'), Kpaka.

Roda JC: Kujovic, Bodnár, Kah, Vicelich, Lachambre, Bödör (Colinet/78'), Sérgio (Senden/90'), v.Dijk, Leemans, Oper, Cissé (Cristiano/66').

Kerstgedachte

Kerst is de tijd van verzoening en van vrede. Het denken aan elkaar waardoor iedereen een dubbel jaarsalaris aan goede doelen geeft. De gulheid waardoor we met zn allen in dikke rijen voor de kassa staan om nog even snel die laatste vet hippe shizzle voor de kinderen te kopen. Kerst is een mooie tijd, geen haat en nijd, gezellig samen aan de kalkoen en liedjes zingen rond de kerstboom.
En als je dan samen rond de kerstboom zit, sluit dan je ogen en denk 47 seconden even helemaal nergens aan, dat moet een heerlijk gevoel zijn. Je slaapt toch een stuk lekkerder dankzij die kerstgedachte.

De Da Vinci Code, een voorproefje

Miljoenen mensen lazen de strijd om het erfgoed van Jezus in De Davinci Code. Het boek van Dan Brown stond wereldwijd bovenaan en maakte een flink aantal gelovigen boos omdat je uit het boek zou kunnen halen dat Jezus wel eens niet de zoon van God zou kunnen zijn. Het is fictie, maar dat hadden een aantal kardinalen en gelovige organisaties niet helemaal begrepen.

Volgend jaar mei is het de beurt aan de film met in de hoofdrol Tom Hanks. Als ik zo naar de trailer kijk, lijkt het me een van de films om naar uit te kijken in het nieuwe jaar.

Decalgirl komt met 360 skins

Met de komst van de 360 heeft Microsoft ook zogeheten faceplates uitgegeven. Met dit frontje kan je de voorkant van je 360 een ander uiterlijk geven. Hoewel dit een leuk idee is, zijn er twee veel gehoorde klachten. De eerste is dat de faceplates te duur zijn, met een prijs van 20 Euro per stuk. De tweede is dat als je de skin alleen voor de voorkant is, en dat de achterkant dan alsnog wit blijft.

De site decalgirl.com (welke voor bijna alle platformen skins aanbiedt) heeft hier wat op bedacht. Ze hebben zelf skins gemaakt die je kan bestellen in de vorm van alleen de faceplate ($7.50), faceplate + bovenkant ($17) en faceplate + bovenkant + onderkant ($25). Zo kan je niet alleen zorgen dat je hele 360 nu een ander uiterlijk heeft, het kostenplaatje is ook nog eens heel wat lager.

De skins worden naar eigen zeggen in high-resolution op een 'premium grade adhesive-backed cast vinyl' geprint met daaroverheen een beschermlaagje. De site verzendt ook internationaal voor als je geïnteresseerd mocht zijn.

De collectie van skins is hier te vinden.

Geluiden, mars en criminelen...

Mocht je kicken op het bekijken van misdadigers dan is deze site echt iets voor je. Je kan zien wie de meestgezochte criminelen in Engeland zijn. Een behoorlijk aparte aanpak, te meer omdat de bezoekers wordt gevraagd mee te helpen bij het zoeken van de criminelen.
Dit is natuurlijk maar een peuleschil als het gaat om criminaliteit. Veel erger is natuurlijk dat de VS maar blijft weigeren om mee te doen aan de bestrijding van het broeikaseffect. Daar moet natuurlijk ook wat aan gedaan worden en dat kan hier. Schrijf je in en doe mee aan de virtuele demonstratie tegen de egocentrische houding van Bush en kornuiten.
Op Sound101.org onderzoeken Britse wetenschappers wat we nu eigenlijk het meest irritante geluid vinden. Ze hebben er zo'n 30 buitengewoon irritante geluiden in de database staan die je kan beluisten en beoordelen. Ook kun je nog een eigen mix maken van irritante geluiden. De Bliksnijderstem heb ik er helaas niet kunnen vinden.

Marokkanen: pedo-onderzoek R'dam echt noodzakelijk

De petitie die de Rotterdamse Marokkaanse gemeenschap donderdag wilde aanbieden aan burgemeester Ivo Opstelten, blijkt niet in ontvangst te zijn genomen. De samenwerkende Marokkaanse organisaties - waarbij 33 instellingen en moskeeën zijn aangesloten - zullen de petitie nu bij de eerstkomende commissie- of raadsvergadering alsnog aanbieden. In het epistel wordt gepleit voor een onderzoek naar de beweringen dat onder meer Pim Fortuyn seks zou hebben gehad met minderjarige Marokkaanse jongens. Daar zou wellicht een heel pedonetwerk achter zitten

De verhoudingen tussen de Rotterdamse Marokkanen en het stadsbestuur over deze kwestie zijn na de weigering van Opstelten wel op scherp komen te staan. Volgens zijn woordvoerder weigerde de burgemeester enkel omdat de overhandiging van tevoren niet was gemeld. Het Marokkaanse raadslid Brahim Bourzik noemt het ''onvergeeflijk'' dat Opstelten de petitie niet heeft aangenomen: ''Marokkanen komen niet elke dag naar het stadhuis. Wat is het nou voor moeite om daar vijf minuten voor uit te trekken?''

Haat tegen homo's
Bourzik vindt een gedegen onderzoek noodzakelijk omdat binnen de Marokkaanse gemeenschap geluiden klinken dat minderjarige jongens wel degelijk worden misbruikt door mannen: ''Ik ken verhalen van jongens die 1.000 euro per uur krijgen aangeboden. Opstelten zegt 'het kan niet' maar dat is totale onzin. Het is een publiek geheim dat dit gebeurt'', aldus het onafhankelijke raadslid dat zich eerder van GroenLinks afscheidde.

Het raadslid waarschuwt voor de mogelijke gevolgen als er geen onderzoek naar pedofiele praktijken in de stad komt: ''Ik praat haat tegen homoseksuelen onder moslims niet goed. Maar die is er. En het ergste dat je bij moslims kunt doen is aan hun kinderen komen. Dat is als zelfmoord plegen.'' Mohammed Talbi, woordvoerder van de Samenwerkende organisaties, vindt ook dat er een onderzoek moet komen: ''Het gaat hier ook om het gevoel van veel Marokkanen dat iedereen Marokkaanse jongens heel goed weet te vinden als ze iets hebben gedaan. Nu zij misschien wel slachtoffer zijn van iets verschrikkelijks, blijft het stil.''

Van Dijk neemt afscheid met Nederlandse titel

Edith van Dijk heeft zaterdag met een Nederlanse titel op de 1500 meter kortebaan haar zwemloopbaan definitief beëindigd. De specialiste in het open water kwam tot een persoonlijk record van 16.54,09.

Het afgelopen decennium was de 32-jarige Van Dijk het gezicht van het Nederlandse openwaterzwemmen. In totaal won ze zes wereldtitels in deze discipline. In 2005 kwam ze tot haar beste prestaties met twee maal goud en eenmaal brons bij de wereldkampioenschappen in Montreal en de eindzege in de strijd om de wereldbeker.

Striptease University of Western Ontario (2)

Nog even over die Striptease Photos van die University of Western Ontario, waar een onderzoek naar gedaan wordt. Is dat hele zooitje niet gewoon in scene gezet?

Ik herinnerde me een andere foto, die in een gang genomen is die qua vloer en wand wel erg lijkt op dat gangetje in die serie van Western Ontario. Aangezien er nogal scherpe mensen op de FOK!weblog komen graag even jullie onfeilbare mening. Kijk eens even naar de twee foto's uit het blogje van vanmiddag: foto 1, foto 2 en naar deze foto die heel ergens anders vandaan komt.

Kom maar op handige FOK!Weblogbezoekers geef eens even een analyse van deze foto's. Is dit hetzelfde vage gangetje of niet?

Ingame beelden LotR: Battle for Middle Earth II

Het is nog onbekend hoe lang het zal duren voordat Battle for Middle Earth II in de winkels ligt. Er is intussen wel een nieuw filmpje beschikbaar, die een heftige 70MB telt. Hierin is drie minuten in-game te zien. De game bevat een aantal nieuwtjes ten opzichte van de voorganger:

- 3 nieuwe rassen: Elven, Dwarves en Goblins
- Nieuwe plaatsen uit de originele boeken
- Bouw je eigen kasteel met versterkte muren en dergelijke
- Nieuwe strategieën tijdens gevechten zoals melee en flanking
- Mogelijkheid om overal te bouwen
- Zeer grote zeeslagen

Download de trailer hier:

Worthplaying

West Wing-acteur John Spencer (58) dood

John Spencer (1947 - 2005)In een ziekenhuis in Los Angeles is vrijdag de Amerikaanse acteur John Spencer gestorven. De 58-jarige Spencer was bekend van de televisieserie 'The West Wing', waarin hij de rol van Leo McGarry vertolkt. Eerder was hij onder meer in LA Law te zien, als advocaat Tommy Mullaney. De acteur overleed aan een hartaanval, enkele dagen voor zijn 59e verjaardag.

In 2002 kreeg Spencer nog een Emmy Award voor zijn aandeel in 'The West Wing'. Hij speelt daarin de stafchef van Het Witte Huis. Het karakter kreeg overigens ook in de serie een hartaanval, waardoor hij zijn baan bij het Witte Huis op moest zeggen. McGarry herstelde echter, en keerde terug als de Democratische kandidaat voor het vice-presidentschap. Naast genoemde tv-series was Spencer ook te zien in films als The Rock, Sea of Love en The Negotiator.

Junk tegen zijn wil niet opgesloten

maan_man had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelen"Houd me in godsnaam binnen, anders gaat het weer fout", met die smeekbede wilde de 34-jarige junk K. uit Weert de rechter gisteren overtuigen hem op te sluiten. Hij wil per se de cel in omdat hij denkt dat het de enige manier is om van zijn harddrugsverslaving af te komen. Maar zijn indrukwekkende strafblad is niet lang genoeg om nog langer opgesloten te worden, oordeelde de politierechter.

Op eigen verzoek zat K. al langer dan normaal in voorarrest voor het stelen van de gsm van zijn vader. Zo probeert hij de verslaving die hij al zeventien jaar heeft de baas te worden.

De Weertenaar vroeg politierechter E. Rutten in Roermond gisteren met klem om in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) opgesloten te worden. Toen K. op vrije voeten kwam, ging hij naar een open verslavingskliniek waar hij het na een dag al voor gezien hield.

Rutten was het met officier van justitie I. Meijer eens dat K. met 2,5 maand voorarrest voldoende was gestraft.

Van Aartsen trekt van leer tegen Wouter Bos

Icoon PolitiekVVD-leider Jozias van Aartsen heeft op een congres van zijn partij fel uitgehaald naar zijn PvdA-collega Wouter Bos. De liberaal verwijt Bos dat hij niet duidelijk aangeeft wat hij wil en wat hij vindt. VVD-minister Gerrit Zalm viel zijn partijgenoot later bij. "Bij de PvdA is het onverantwoord stil", meende Zalm, die tijdens het tweede Paarse kabinet nog met destijds staatssecretaris Bos samenwerkte op het ministerie van Financiën.

Zalm en Van Aartsen gebruikten een aanzienlijk deel van hun toespraken om de pijlen te richten op de oppositieleider. "Wat wil hij? Minister-president worden. Maar dan moet je wel een mening hebben. Het is ja of nee. Hard of zacht. Met links of met rechts", sprak Van Aartsen. Hij gebruikte een keukenvergelijking om de verschillen tussen de VVD, het CDA en de PvdA aan te geven.

Zo zou de VVD een partij zijn waar wegens de 'echte persoonlijkheden achter het fornuis' wel eens wat overkookt. Het CDA is daarentegen 'een bedrijfskantine waar ze op alle potten de deksel houden, tot de groenten overgaar zijn en de vitaminen verdampt'. Bij de PvdA is het 'chef Wouter die zijn eenpansgerechtjes staat klaar te maken'. "Wat eten we vandaag, Wouter? Of weet je het weer niet? Ik weet het wel. Het PvdA-dagmenu, van maandag tot vrijdag: vlees noch vis. Met een rood sausje natuurlijk."

Het is overigens niet voor het eerst dat de VVD-aanvoerder zich probeert te profileren ten koste van kopstukken van andere partijen. Een half jaar geleden was premier Balkenende nog zijn mikpunt, die hij een 'gebrek aan inspiratie' verweet.

Zalm en Van Aartsen
Jozias van Aartsen (rechts) met vice-premier Gerrit Zalm

Developer Ice Age 2: The Meltdown bekend

Vivendi Universal heeft een deal gesloten met 20th Century Fox over de game van de aankomende Ice Age film, Ice Age 2: The Meltdown. The Meltdown staat namelijk gepland voor de lente van 2006 en de game zal ook zo rond deze tijd uit moeten komen.

Alle bekende figuren uit de eerste Ice Age film, waaronder natuurlijk Manny de Mammoet, Sid de Sloth en Diego de Sabeltandtijger, zullen terugkomen in The Meltdown. Je zal de game echter spelen met de sabeltand-eekhoorn Scrat. Scat zal al snuffelend, zwemmend en gravend naar zijn eikeltje op zoek gaan en ondertussen iedereen redden van een grote vloedgolf die er, door het smelten van al het ijs, aankomt.

Ice Age 2: The Meltdown zal op alle platformen gaan uitkomen, behalve de Xbox 360 en PSP.

Dorofejev ook de sterkste op 1000 meter

Nadat hij de 500 meter eerder op de dag ook al wist te winnen, is de Rus Dmitri Dorofejev ook de beste gebleken op de 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Inzell.

Met een tijd van 1.11,15 was hij ruim een halve seconde sneller dan de nummer twee, Gerard van Velde. Stefan Groothuis pakte met 1.11,90 de derde plek.

Uitslag 1.000 meter mannen:

#NaamLandTijd
1D. DorofeyevRUS1.11,15
2G. van VeldeNED1.11,53
3S. GroothuisNED1.11,90
4E. WettenNoo1.12,10
5P. AndersenNoo1.12,16
6J. HanninenFin1.12,28

Efteling ontvangt 90 miljoenste bezoeker

Impry had ons via de nieuws-submit te melden:

EftelingDe Efteling heeft vandaag de 90 miljoenste bezoeker binnengekregen. Mark Spelthaen uit Cuijk was de gelukkige en mag in 2006 gratis logeren in het Eftelinghotel en een bezoekje brengen aan het pretpark. "We waren van plan alleen de musical TiTaTovenaar in het Efteling Theater te bezoeken", zo zegt de gelukkige enthousiast. "Gisteren besloten we ook naar de Winter Efteling te gaan. En als je dag dan zo begint. Dat is natuurlijk super!"

Na de onverwachte entree werd er een feesttaart in het Efteling Theater aangesneden, waarna Mark om 12:00 uur de musical TiTaTovenaar bezocht.

In 1952 sloot de Efteling het eerste seizoen in haar bestaan af met ruim 220.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er ruim 3,2 miljoen. Op 24 juni 2004 was basisschool de Leeuwenkuil uit Beneden-Leeuwen de 85 miljoenste bezoeker van de Efteling. Zij passeerden toen met in totaal 67 kinderen en zes begeleiders de poorten van het park en hoefden meteen niks te betalen.

Los calendarios más HOT

Het einde van het jaar komt er weer aan en dat betekent dat er nieuwe kalenders gekocht moeten worden. De keuze is er reuze en een beetje leuke kalender vinden kost toch al gauw een aantal winkels looptijd. Om je keuze wat makkelijker te maken en om niet steeds naar die piepkleine plaatjes te hoeven kijken om te zien wat er nou op de kalender staat heb ik deze website voor je. Van de Maxim kalender tot de Kylie Minogue kalender, 21 overzichten van dampende vrouwen. Voor de vrouwen zijn er drie overzichtjes te bewonderen met ongetwijfeld ontzettend aantrekkelijke mannen.
De plaatjes zijn overigens niet groot genoeg om uit te printen en boven je bed te hangen, daarvoor zal je toch naar de winkel moeten.

Jongen vermoordt vader om slechte cijfers

Icoon MisdaadEen vijftienjarige Amerikaanse jongen is ervan beschuldigd zijn vader te hebben vermoord en daarna zijn huis in brand te hebben gestoken. De reden hiervoor zou volgens de aanklagers het slechte rapport van de jongen zijn geweest, waarvan hij niet wilde dat zijn vader het te zien zou krijgen. Het gebeuren vond plaats in Santa Clara, in de staat Californië.

Ryan Watts is om deze redenen vrijdag aangeklaagd voor de moord op zijn vijftig jaar oude vader, van wie uit een autopsie is gebleken dat hij gestorven is aan verscheidene geweerschoten. Aanvankelijk werd gedacht dat de man omkwam door de brand eerder deze week. De zoon wordt als een volwassene aangeklaagd.

Volgens de rechtbankdocumenten heeft Watts de politie verteld dat de hij een .45-kaliber handgeweer uit de kluis in zijn vaders slaapkamer heeft gehaald en in zijn eigen kamer heeft verstopt kort voordat hij de man vermoordde.

De rechtbankpapieren beweren dat hij maandag zijn vader van dichtbij door het hoofd heeft geschoten, en vervolgens diens lichaam in brand heeft gestoken omdat het te zwaar was om naar de tuin te slepen, waar hij van plan was het te begraven. De jongen verstopte het geweer en ging naar de Taco Bell voordat hij het alarmnummer belde om de brand te melden.

Blijkbaar waren Watts' ouders gescheiden, en verbleef hij bij zijn moeder sinds de brand, zo denkt de politie. Als de jongen veroordeeld wordt, heeft hij kans op levenslange gevangenisstraf. De doodstraf is geen optie, omdat hij nog minderjarig is.

Getuigen beschuldigen Noureddin El F.

JustitieGisteren stond terreurverdachte Noureddin El F. centraal in de rechtszaak tegen de Hofstadgroep. De illegaal in Nederland verblijvende Marokkaan werd op 22 juni op het Amsterdamse station Lelylaan aangehouden. Daarbij deed hij nog een vergeefse poging een doorgeladen op scherp staand machinepistool te grijpen, waarmee 800 kogels per minuut kunnen worden afgevuurd. Deze had hij in een tas bij zich.

Tegen El F. werden gisteren zware beschuldigingen geuit door getuigen. Zelf deed de 23-jarige verdachte er tijdens de behandeling voornamelijk het zwijgen toe. Af en toe glimlachte en grinnikte hij. De getuigen vertelden hoe ze door El F. onder druk waren gezet. Ze waren doodsbang voor hem. Hij deed schietoefeningen en ontmoette ook met hen Samir A. Volgens een getuige kreeg hij in een internetcafé een keer een paar 'stencils' van Samir die hij bij El F. moest afgeven. Ondanks het uitdrukkelijke verbod in deze paperassen te kijken, zag de getuige een lijstje namen van politici. De namen waren omcirkeld of doorgestreept. Het lijstje bevatte de namen van de politici Rita Verdonk, Ayaan Hirsi Ali, Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Geert Wilders, Gerrit Zalm en Laetitia Griffith.

Kracht voor moord op Van Gogh
Een andere getuige zei dat El F. hem onder meer had verteld dat hij een fanatieke fundamentalist was en dat hij bij Mohammed B. woonde. Ook zei hij dat hij op de hoogte was geweest van B.'s plannen met Theo van Gogh en dat hij B. heeft gestimuleerd en kracht heeft gegeven om de moord te plegen. ''Hij zei dat hij zich niet levend zou laten oppakken en dat hij streefde naar het martelaarschap'', aldus de getuige.

De rechter zei tegen El F.: ''Het lijkt of u geniet van geweld, alsof u een kick krijgt van geweld en dat u daar een ideologie bij hebt gezocht. Dat is het beeld dat uit dit dossier oprijst.'' Uit die dossiers blijkt dat El F. driftig in de weer was met wapens en veelvuldig keek naar filmpjes van onthoofdingen en executies. Noureddin El F. bleef echter stoïcijns zwijgen. Een aantal getuigeverklaringen sprak hij wel tegen. Ook die van een getuige die vertelde dat El F. hem in de gevangenis had verteld dat hij op de dag van zijn arrestatie op weg was om Hirsi Ali en/of Wilders te vermoorden.

De rechtbank gaat maandag voort met de Hofstadgroep-rechtszaak, die nu al twee weken aan de gang is.

Wilders op tv met 'Wild, Wilder, Wilders'

TelevisieHet uit Limburg afkomstige Kamerlid Geert Wilders krijgt een zogenaamde docusoap rond zijn persoon op de commerciële zender TV Limburg (TVL). De soapserie bestaat uit afleveringen van telkens ongeveer zes minuten, en begint op eerste kerstdag. De titel luidt: 'Wild, Wilder, Wilders'.

Volgens programmamaker Dion Graus heeft hij als enige toestemming gekregen om de nog immer zwaar beveiligde Wilders overal te volgen. Graus is naar aanleiding van zijn bezigheden met Wilders inmiddels ook zelf doelwit geworden van schriftelijke bedreigingen en heeft daarvan aangifte gedaan.


Wild, Wilder, Wilders met Geert Wilders

Klant wil taxirit in natura betalen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 26-jarige taxichauffeur uit Kerkdriel is in de nacht van vrijdag op zaterdag bestolen nadat hij een opmerkelijk betalingsbezoek van een klant niet wilde inwilligen. De 39-jarige vrouw uit Den Bosch wilde de taxirit namelijk in natura betalen.

De chauffeur had de vrouw opgepikt bij de taxistandplaats aan het Stationsplein in 's-Hertogenbosch. Onderweg stelde zij voor om in natura te betalen. De chauffeur was hier niet van gediend en reed de klant terug naar de taxistandplaats. Daar griste zij de mobiele telefoon van de chauffeur mee en ging ervandoor.

Met de hulp van een andere man wist de taxichauffeur de vrouw aan te houden en later over te dragen aan de politie. De vrouw bleek voor te komen op een lijst van veelplegers die de Bossche politie hanteert.

Boete voor racistische Kabouter Plopdans

wimmel_1 had ons via de nieuws-submit te melden:

JustitieIn België zijn deze week drie mensen veroordeeld wegens het via internet verspreiden van de 'Makkakendans', een racistische versie van de welbekende 'Kabouterdans' van Kabouter Plop. In het najaar van 2000 verspreidde de drie Vlamingen het nummer middels het toen zeer populaire uitwisselprogramma Napster.

Het trio, variërend in de leeftijd van 23 tot 32 jaar, kregen elk een boete van 750 euro. Oók moeten ze ieder een symbolische boete van één euro betalen aan het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding en de originele componisten van het nummer.

Eén van de drie veroordeelden zong het lied in als amateur-dj. Een andere voegde er ook nog een toespraak van Hitler aan toe. Het racistische nummer kreeg indertijd grote bekendheid. In het Vlaams dialect is 'makak' een scheldwoord voor Marokkaan. In het nummer moeten echter vooral Turken het ontgelden: ''Sla een Turk op de grond stamp met je voeten op zijn mond [....] ga zo door Brussel stad, tot je ze allemaal hebt gehad.''

Begin 2001 werd het nummer gedraaid op een nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse arbeidsdienst VDAB. De diskjockey die het nummer draaide, kreeg daarvoor in 2002 al een boete. Naar de makers werd toen nog gezocht. De zwaar racistische tekst van het nummer is ook heden ten dage via Google nog simpel terug te vinden, zoals hier. Alleen de naam van de uitvoerende klopt niet. De Nederlandse Dikke Lul Band heeft niets met het nummer van doen.

-
Linkjes naar de mp3 kunnen achterwege blijven in reacties.

Ajax mist vier basisspelers tegen NAC

Ajax zal in de volgende wedstrijd morgen bij NAC Breda vier basisspelers missen. De nummer zes van de Eredivisie zal het moeten doen zonder Zdenek Grygera (hersenschudding), Steven Pienaar (gescheurde rechterenkelband), Urby Emmanuelson (oververmoeidheid) en Hedwiges Maduro (verrekking banden rechterenkel).

De trainer van de Amsterdammers Danny Blind meent dat zijn team nu bijna een heel elftal mist. De laatste die geblesseerd raakte was Steven Pienaar. De Zuid-Afrikaan scheurde deze week zijn rechterenkelband en zal vier tot zes weken uit de roulatie zijn.

Murris verrast op 1.000 meter

Els Murris heeft verrassend de 1000 meter gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden op de buitenbaan van Inzell.

Murris was met een tijd van 1.20,81 ietsjes sneller dan de Russische Svetlana Zjoerova. Marieke Wijsman pakte de derde plaats in de Zwitserse plaats, waar de meeste wereldtoppers schitteren door afwezigheid.

Uitslag 1.000 meter vrouwen:

#NaamLandTijd
1E. MurrisNED1.20,81
2S. ZjoerovaRus1.20,97
3M. WijsmanNED1.21,42
4M. AngermullerDui1.22,49
5J. NemajaRus1.22,96
6Agnes FriesingerDui1.23,68

Wolf en Dorofejev sterksten op 500 meter

De Duitse Jenny Wolf heeft zaterdag de 500 meter gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Zwitserse Inzell.

Wolf was met 39,59 de snelste, voor de Russische Zjoerova en de Nederlandse Sanna van der Star die verrassend als derde eindigde.

Bij de heren ging de winst op de 500 meter naar de Rus Dmitri Dorofejev in een tijd van 35,78. Gerard van Velde eindigde als tweede en de Noor Wetten als derde.

Uitslag 500 meter vrouwen:

#NaamLandTijd
1J. WolfDui39,59
2S. SjoerovaRus37,70
3S. van der Star NED39.97
4S. KajkanRus40,30
5M. WijsmanNED40,39
6J. NemajaRus40,47
7M. AngermullerDui40,73
8E. MurrisNED40,85

Uitslag 500 meter mannen

PlaatsNaamLandTijd
1D. DorofejevRus35,78
2G. van VeldeNED36,27
3E. WettenNoo36,32
4P. KoskelaFin36,36
5M. PoutalaFin36,46
6D. GillarduzziIta36,57

'Whitney en Bobby zijn het ranzigst'

Whitney Houston en Bobby BrownWhitney Houston en haar echtgenoot Bobby Brown zijn door het Amerikaanse tijdschrift Star Magazine uitgeroepen tot meest ranzige stel van het jaar. Het koppel werd verkozen boven onder meer Tom Cruise en Katie Holmes (tweede) en Britney en Kevin Federline-Spears (derde). Aan de enquête werd door ruim 35 duizend lezers meegedaan.

Houston en Brown zouden hun eerste plaats vooral te danken hebben aan een scene uit de realityshow 'Being Bobby Brown', waarin Brown verhaalde over hoe hij zijn vrouw een 'handje' hielp toen zij last bleek te hebben van obstipatie. Brown versloeg met die smakeloze actie de bankspringende Cruise en de feestende Daddy-Fed op punten. De lezers van Star oordeelden verder dat het voor het smakeloosgehalte van Paris Hilton nauwelijks uitmaakt wie ze date. Ze eindigde daarom met haar Griekse geliefden Paris Latsis en Stavros Niarchos III ex aequo op de negende plaats.

De top 10:
1. Whitney Houston & Bobby Brown
2. Tom Cruise & Katie Holmes
3. Britney Spears & Kevin Federline
4. Flavor Flav & Brigitte Nielsen
5. Jude Law & Sienna Miller
6. Tommy Lee & Pamela Anderson
7. Ice T & Nicole 'Coco' Austin
8. Mischa Barton & Cisco
9. Paris Hilton & Paris Latsis / Stavros Niarchos III
10. Star Jones & Al Reynolds

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
Uit onderzoek blijkt dat studenten op steeds meer dingen
moeten bezuinigen om hun biertjes te kunnen kopen

Leukste onderschrift verzonnen door: rival

Schijnbaar is het niet iedereen opgevallen dat de dame in kwestie bloot is... (zucht) hier nog een extra foto ter verduidelijking: blote bardame

De leukste wordt later onder de foto gezet, natuurlijk met eervolle vermelding van de inzender...

Belangrijke prijzen voor Nederlandse hockeyploeg

Twee spelers van het Nederlands hockeyteam hebben belangrijke prijzen in de wacht gesleept. Teun de Nooijer (Bloemendaal) werd uitgeroepen tot beste speler van het jaar 2005. Robert van der Horst (Oranje Zwart) werd gehuldigd als grootste talent van het jaar.

Het tweetal kreeg bij de Champions Trophy in het Indiase Chennai de meeste stemmen van hun collega's. Voor De Nooijer was het de tweede keer dat hij de beste speler van de wereld werd. In 2003 kreeg hij deze prijs ook al een keer uitgereikt. "Deze tweede onderscheiding is heel speciaal," zegt De Nooijer. "Bij de eerste keer wist ik vooraf dat ik had gewonnen, omdat ik speciaal voor de uitreiking naar Australië moest vliegen. Nu had ik deze prijs echt niet verwacht. Dat maakt het des te leuker."

De 315-voudig international is de tweede Nederlandse hockeyer die deze prijs in ontvangst mag nemen. Stephan Veen was de die eerste Nederlander de prestigieuze titel in de wacht sleepte. Hij won de prijs in 1998 en 2003. In 1998 werd de titel voor het eerst door de internationale hockeyfederatie (FIH) uitgereikt. De Nooijer was ook lovend over de prijs die Van der Horst won: "Het is heel speciaal voor het Nederlandse hockey dat Robert van der Horst de andere prijs heeft gewonnen."

Juventus trekt Sagnol aan

Willy Sagnol verhuist naar Italië en gaat spelen voor Juventus. De Fransman, die op dit moment bij Bayern München speelt, hoopt zichzelf bij de Italianen te verbeteren. De Duitsers hadden eerder al aangegeven dat Sagnol de club mocht verlaten.

De 28-jarige verdediger is blij dat hij bij een club mag spelen waar hij erg veel respect voor heeft. Eerder gaf hij al aan dat hij graag in de Serie A uit wilde komen. Sagnol is de opvolger van Jonathan Zebina. Deze laatste wilde een loonsverhoging en is sindsdien uit de gratie geraakt bij de club uit Turijn.

Sagnol heeft al flink wat prijzen gewonnen met zijn huidige club. In 2001 veroverde hij met Bayern München de Champions League. Tevens werd hij drie keer kampioen van Duitsland en won hij twee keer de Duitse beker.

Van Gaal wil verder met Vlaar

Volgens Louis van Gaal, trainer van AZ, kan Ron Vlaar nog steeds aan zijn toekomst werken bij de Alkmaarders. Afgelopen week haalde de jonge verdediger hard uit naar zijn trainer en werkgever. Van Gaal is van mening dat hij, ondanks deze gebeurtenis, verder wil met de 20-jarige speler.

Na het UEFA Cupduel tegen Grasshopper nam Van Gaal alle tijd om het beeld rond de 'affaire Vlaar', vanuit zijn standpunt gezien, toe te lichten. Hij deed dit op een rustige en normale manier. Vragen die de speler zouden kunnen raken beantwoordde de trainer niet. "Laten we die jongen nou eerst maar eens wat rust gunnen."

Van Gaal maakte wel duidelijk dat hij geen voorstelling kon maken van de kritiek die hij als trainer afgelopen week over zich heen kreeg. Vlaar beweerde namelijk dat hij door zijn oefenmeester onder druk werd gezet. Ook noemde hij het woord chantage. "De buitenwacht zal nooit precies weten hoe het zit. Het is zijn woord tegen dat van mij," aldus Van Gaal. "Maar ik zou zeggen: leg mijn daden van de afgelopen vier maanden naast de woorden van Ron en dan kan iedereen zelf oordelen."

De 54-jarige Amsterdammer gaf wel toe dat hij een luxeprobleem heeft met betrekking tot zijn huidige selectie. "Het gaat te goed met de club," zei hij. "We hebben 24 fitte spelers. Dan gaan er jongens buiten de boot vallen, dan krijg je emoties en dit soort artikelen. Het is jammer dat het gebeurt. Ik heb er wel met de groep over gesproken, omdat dit invloed kan hebben op het groepsproces en teamgevoel."

Komende maandag zal AZ met Vlaar om de tafel gaan zitten, want hij heeft nog steeds de regels overtreden. Van Gaal gaf aan dat er voor Vlaar nog steeds een toekomst is in de Alkmaarder Hout. "Ik zou niet weten waarom niet," zegt de trainer. "Het probleem is: een voetballer wordt nooit vergeleken met zichzelf. Hij wordt altijd vergeleken met de kwaliteiten van zijn medespelers."

Of Vlaar nog wordt geaccepteerd in de spelersgroep is een ander verhaal. Joris Mathijsen zei het volgende: "Ron is nu ziek, het zal een moeilijk moment zijn als hij straks de kleedkamer weer instapt. Ik weet niet of de groep dit zomaar zal accepteren."

Mieren op kruistocht

Mieren zijn voor mensen irritante beestjes, maar ook voor dieren zijn ze niet altijd leuk. Ze kunnen aardig hard bijten en ze zijn overal te vinden. Mieren kunnen ongeveer 12 keer hun eigen gewicht tillen en in groepen kunnen ze dieren aanvallen die 1000 keer groter dan hun zelf zijn.

De mieren in dit filmpje zijn meedogenloos voor hun tegenstanders. Als ze eenmaal in de buurt van hun prooi zijn, dan zullen ze of heel erg snel weg moeten rennen of ze worden opgegeten.

Media boycotten nieuwe spelling

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MediaVier weekbladen, drie landelijke kranten en de NOS hebben bekendgemaakt dat ze zich niet zullen houden aan de nieuwe spellingsregels. De acht mediabedrijven boycotten de herziene spelling omdat die volgens hen absurd en inconsequent is. Het woord Middeleeuwen moet ter illustratie vanaf augustus met een kleine letter worden geschreven.

De Taalunie noemt deze aankondiging onverstandig. De voorzitter van de spellingswerkgroep meent dat een boycot de communicatie niet ten goede zal komen. De media hopen dat de Taalunie de mankementen inziet en de nieuwe regelgeving annuleert. Volgens laatstgenoemde is dat echter niet meer mogelijk. "De wijzigingen zijn al vastgelegd in de Spellingswet."

Twee startbewijzen Glas voor Spelen

Bij de wereldbekerwedstrijden in Cortina d'Ampezzo heeft Arend Glas zijn tweede startbewijs voor de Olympische Spelen in Turijn weten af te dwingen. Nadat hij zich eerder met de viermansbob wist te kwalificeren, lukte dat nu ook met de tweemansbob.

Samen met Sybren Jansma eindigde Glas als 13e, op iets minder dan een seconde achterstand van de Duitse winnaars Hofner/Kuhne. Het was al voldoende geweest als Glas zich bij de beste 15 wist te scharen op de geschoonde lijst.

Glas zegt dat hij zijn tweede startbewijs mede te danken heeft aan het ticket dat hij veroverde met de viermansbob. Volgens hem nam de druk daarvoor af en was de kwalificatie met de tweemansbob een stuk makkelijker.

Atlanta Hawks te sterk voor New York

In de NBA hebben de Atlanta Hawks een mooie overwinning geboekt. De ploeg was thuis met 122-111 te sterk voor de New York Knicks. Joe Johnson was met 36 punten het meest trefzeker voor de Hawks. Dat betekende een carrièrerecord voor Johnson, die in de wedstrijd tevens goed was voor vijf assists en vier rebounds.

Francisco Elson verloor met de Denver Nuggets met 115-106 de uitwedstrijd bij de New Jersey Nets. Elson begon in de basis en in het half uur dat hij meespeelde maakte hij vier punten en zes rebounds.

De andere Nederlander in de NBA, Dan Gadzuric, speelde 16 minuten mee in de gewonnen uitwedstrijd van de Milwaukee Bucks tegen de Boston Celtics. Gadzuric scoorde zes punten en was goed voor zes rebounds.

Uitslagen NBA vrijdag:

Atlanta Hawks - New York Knicks 122-111
Indiana Pacers - Utah Jazz 93-83
Toronto Raptors - Golden State Warriors 98-108
New Jersey Nets - Denver Nuggets 115-106
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 96-100
Detroit Pistons - Chicago Bulls 110-82
New Orleans/Oklahoma Hornets - Phoenix Suns 88-101
Philadelphia 76ers - Miami Heat 105-112
Dallas Mavericks - Orlando Magic 109-103 (nv)
Portland Trail Blazers - Seattle SuperSonics 99-111
Los Angeles Lakers - Washington Wizards 97-91.

Barça wil revanche op Chelsea

Dé wedstrijd die er in de loting voor de achtste finales van de Champions League uitspringt is de ontmoeting tussen FC Barcelona en Chelsea. Vorig seizoen ontmoetten beide clubs elkaar ook al en toen won de Engelse club in twee wedstrijden van de Spaanse kampioen. Als het aan de voorzitter van Barça – Joan Laporta – ligt, wint FC Barcelona deze keer wel de dubbele ontmoeting.

Laporta wil sportieve revanche na de twee wedstrijden van vorig seizoen. In de eerste wedstrijd wonnen de Catalanen met 2-1, maar in de terugwedstrijd op Stamford Bridge werd FC Barcelona in de eerste helft overklast. Uiteindelijk won Chelsea met 4-2 en dat betekende de uitschakeling voor de ploeg van Frank Rijkaard. De laatste wedstrijd zorgde voor een rel tussen de trainers van beide Europese grootmachten. José Mourinho beschuldigde Rijkaard ervan dat hij scheidsrechter Frisk in de rust zou hebben beïnvloed. De UEFA schorste de Portugese coach daarop voor twee wedstrijden en hij moest een boete van 13.000 betalen.

Laporta tegenover de BBC: "Ik wil duizenden Catalanen, ik wil revanche voor de totaal onterechte uitschakeling van vorig jaar. We verdienden het niet om te verliezen." Rijkaard is het niet eens met zijn baas: "Revanche is niet het goede woord. Alles wat vorig seizoen is gebeurd moeten we vergeten. We moeten Chelsea verslaan, en niet terugkijken." Wat Rijkaard betreft is de rel tussen de twee trainers vergeten en vergeven. "Ik houd me alleen bezig met het bereiken van de volgende ronde", aldus Rijkaard. "Ik heb niets tegen Mourinho en heb geen probleem om hem te spreken."

Wereldvoetballer van het jaar Ronaldinho sluit zich aan bij Rijkaard. "Ik denk niet aan wat er buiten het veld gebeurde vorig seizoen. Door onze fouten hebben we verloren, het lag aan ons. Ik focus me enkel op het winnen van de Champions League."

PSV laat Robert vertrekken

De Braziliaanse Robert mag, indien er een goed bod wordt gedaan, vertrekken bij PSV. De spits ondervindt teveel concurrentie van collegaspitsen als Koné en Vennegoor of Hesselink.

Hoewel Robert pas een jaar geleden bij PSV terecht kwam, mag hij nu alweer vertrekken. Onder andere Real Betis Sevilla, die in de UEFA Cup uitkomt tegen AZ, toonde al interesse. Volgens het AD vraagt PSV drie miljoen euro aan de Spaanse club voor de Braziliaan. Ook het Mexicaanse Atlas zou geinteresseerd zijn in de diensten van Robert.

PSV legt jeugdspelers vast

Al eerder waren er geruchten dat PSV Spanjaard Pepe Pla zou gaan vastleggen, gisteren was het eindelijk zover. De jeugdinternational tekende een contract voor 3.5 jaar.

Pepe Pla komt van Valencia, alwaar hij niet aan spelen toekwam. Bij PSV hoopt de linksback die speeltijd wel te krijgen. Naast Pla verbond PSV ook Ibrahim Afellay voor langere tijd aan zich. De pas negentienjarige middenvelder viel dit seizoen op door zijn goede spel in zowel de Champions League als in de Eredivisie. Affelay, die inmiddels ook voor Jong Oranje uitkomt, tekende een contract tot 2010.

Groepsverkrachting leidt tot zelfmoord tiener

Icoon AlgemeenEen dertienjarig meisje uit Rotterdam heeft in oktober zelfmoord gepleegd nadat ze door haar vriendje en drie andere jongens was verkracht. De verkrachting vond plaats in de Spaanse badplaats Lloret de Mar, waar het meisje en de jongens deel uitmaakten van een groep van 7000 Nederlandse hindoestanen. De ouders van het meisje weigeren aangifte te doen. Een familielid, één van de reisleiders en de hindoepriester van de familie stapten met het verhaal naar de media.

Het Surinaamse meisje zou in een discotheek een bedwelmende drug in haar cola hebben gekregen, waarna ze door haar vriendje (15), zijn broer en zijn twee neven naar buiten werd afgevoerd. Daar werd ze verkracht door het viertal, en vervolgens bewusteloos achtergelaten. Toen ze bij haar positieven kwam waarschuwde ze haar ouders. Een familielid stapte naar de politie van Lloret de Mar, die onmiddellijk een onderzoek startte. Omdat de ouders echter stelden dat het verhaal verzonnen was, werd het onderzoek gestaakt.

Terug in Nederland sloeg het meisje de hand aan zichzelf. Ze werd een week na het voorval dood in haar slaapkamer aangetroffen nadat ze azijnzuur had ingenomen. De Nederlandse politie en justitie zeggen dat er niets bekend is over deze zaak, omdat er geen aangifte is gedaan. De familie van het meisje wil niet over de kwestie praten.

Herstel Maxwell duurt nog langer

Het herstel van Ajacied Maxwell heeft een flinke vertraging opgelopen. De aan de knie geblesseerde Braziliaan keert zeker niet voor februari terug op de velden.

De linksachter van Ajax blesseerde zich afgelopen seizoen in de halve finale van het nationale bekertoernooi tegen Willem II aan zijn knie. Volgens eerdere berichten zou Maxwell rond de winterstop zijn rentree maken, maar dit haalt de Braziliaan zeker niet. De oorzaak van de vertraging is nog onbekend.

Hockeyer Weusthof onzeker voor finale

Naast Matthijs Brouwer, die een breuk in zijn hand heeft, dreigt het Nederlandse herenhockey-team het zondag in de finale om de Champions Trophy te moeten doen zonder nog een aanvaller. Roderick Weusthof heeft namelijk last van een zogenaamde paardenkus, dit liep hij op nadat hij in de wedstrijd tegen India vrijdag een knietje in zijn bovenbeen kreeg.

Zaterdag deed de spits van SCHC, en tevens tweede strafcornerman achter Taeke Taekema, alleen wat lichte loopoefeningen. "Het is twijfelachtig of hij tegen Australië kan spelen. We komen nu wel erg dun in onze aanvallers te zitten. Maar we blijven vol goede moed. De sfeer binnen de ploeg is uitstekend. We kijken allemaal uit naar de finale," aldus bondscoach Roelant Oltmans.

Matthijs Brouwer kreeg in de wedstrijd tegen India een bal keihard op zijn linkerhand. Maandag zal hij te horen krijgen of een operatie noodzakelijk zal zijn.

Neeskens assistent van Hiddink

Johan Neeskens zal Guus Hiddink - bondscoach van Australië - assisteren op het WK 2006 in Duitsland. Beide partijen sloten gister een akkoord voor de samenwerking.

De voormalig NEC-trainer stond al op het verlanglijstje van Hiddink, maar nu is de samenwerking definitief. Eerder liet Leo Beenhakker weten Neeskens wel als rechterhand te willen, maar de bondscoach van Trinidad & Tobago was net te laat.

Hiddink en Neeskens werkten al eens eerder met elkaar. Op het WK van 1998 in Frankrijk bereikte het duo de halve finale met Nederland. Naast Neeskens neemt Hiddink ook Graham Arnold mee als assistent naar Duitsland.

Armstrong nooit meer bij Tour

Zevenvoudig Tour de France winnaar Lance Armstrong zal zich nooit meer laten zien bij de wedstrijd die hij de afgelopen jaren domineerde. Dat verklaart de Amerikaan in een interview dat De Telegraaf bij hem thuis maakte.

"Denk je dat ik me laat gebruiken om weer handen te schudden met huichelaars als Jean-Marie Leblanc en Patrice Clerc. Ben je helemaal gek. Ik zal in Europa zeker bij diverse wielerwedstrijden zijn. En gedurende de Tour zal ik mijn ploeg in Frankrijk in de hotels bezoeken, maar bij de start en de finish zal je me zeker niet meer zien."

In het interview geeft de Texaan aan dat volgens hem de Tour-organisatie achter de gepubliceerde dopingverhalen zit. Armstrong werd beschuldigd van dopinggebruik bij zijn eerste Tourwinst in 1999. Volgens een Frans dopinglab zouden in zes urinestalen van The Boss sporen van epo zitten.

Armstrong vervolgt: "De Tour-organisatie werd kwaad omdat haar erfgoed werd aangetast. Haar historie werd overschaduwd door een zevenvoudig Tourwinnaar. Juist door mij schade te berokkenen hopen ze de geschiedenis te herschrijven, maar dat lukt ze nooit."

CD: Sjaak Bral & SFD - Takkekerst

Met alle strategisch geplande kerst-releases in de maand december is er gelukkig ook nog ruimte voor een tegengeluid. "De donkere dagen voor kerstmis, zijn voor mij altijd pikzwart, ik word zwaar depressief, van al die goedheid in je hart", verzucht de Haagse cabaretier Sjaak Bral dan ook op zijn anti-kerstalbum 'Takkekerst'. Een mooi geschenk voor iedereen die deze maand helemaal niet zo gezellig vindt? Dat valt nog te bezien...

'Teri Hatcher doet niet aan bestelbusseks'

Teri HatcherDe Britse tabloid Daily Star moet 'Desperate Housewife' Teri Hatcher een aanzienlijke schadevergoeding betalen. De krant plaatste afgelopen zomer het artikel 'Teri's Passion Wagon', waarin beweerd werd dat de Amerikaanse actrice geregeld seks had met mannen in een bestelbusje dat op haar oprijlaan staat geparkeerd.

Volgens het blad gebruikte Hatcher het busje om te voorkomen dat ze betrapt zou worden door haar zevenjarige dochtertje. De 41-jarige actrice vond het verhaal 'extreem beledigend', en stapte naar de rechter. Deze gaf haar gisteren volledig gelijk. De advocaat van Daily Star had in de rechtszaal al erkend dat de bron achter de verhalen achteraf gezien niet betrouwbaar was. Het blad zal excuses aanbieden op een prominente plek op de voorpagina.

Verbeek niet blij met Steaua

De coach van SC Heerenveen, Gert-Jan Verbeek, was niet erg blij met de loting voor de UEFA cup. Verbeek gaf aan dat hij Steaua Boekarest een lastige tegenstander vind, en daardoor liever een andere opponent had gehad.

"Het lijkt me wel duidelijk dat we liever een andere ploeg hadden gespeeld", aldus Verbeek tegenover de NOS.

Steaua Boekarest werd in de eerste ronde van de UEFA Cup groepswinnaar en liet daarmee sterke ploegen als Hertha BSC, Sampdoria en Lens achter zich.

SC Heerenveen speelde in zijn groep al tegen Dinamo Boekarest, en zal het nu dus moeten opnemen tegen stadsgenoot Steaua. "Nu moeten we weer naar Roemenië. Steaua is een hele goede ploeg. Voordeeltje is misschien dat we nu al iets over het Roemeense voetbal weten", aldus Verbeek.

Graz discussieert over Schwarzenegger-stadion

Icoon AlgemeenIn de Oostenrijkse stad Graz is een felle discussie losgebarsten over de naam van het plaatselijke Arnold Schwarzenegger Stadion. Tegenstanders van de 'Governator' vragen zich af of de naam gehandhaafd kan blijven. In 1997 werd het stadion hernoemd naar de beroemde filmster van Oostenrijkse komaf, die in een dorpje in de buurt van Graz is geboren.

Een deel van de inwoners van Graz is echter teleurgesteld in Arnold Schwarzenegger, die als gouverneur van Californië de ter dood veroordeelde bendeleider 'Tookie' Williams geen gratie verleende. Williams werd afgelopen dinsdag geëxecuteerd. De critici zijn daarom een handtekeningenactie begonnen om het stadion zijn naam te ontnemen. Een rood-groene meerderheid in het stadsbestuur lijkt het eens te zijn met de kritiek. Op 19 januari zal de gemeenteraad over de kwestie debatteren.

Overigens wordt er in de Oostenrijkse pers al gespeculeerd over alternatieve namen. Zo lijkt Hakoah-stadion een goede kans te maken. De Grazer Sportverein Hakoah was een joodse plaatselijke voetbalclub die in 1938 door de nazis werd verboden. Ondertussen roeren zich echter ook degenen die de huidige naam willen behouden. Ze zijn net als de critici een handtekeningenactie begonnen.

Protest bij het Arnold Schwarzenegger Stadion
Protest bij het stadion tegen 'Menschentöter' Arnold Schwarzenegger

Renault op schema voor 2006

Terwijl vele teams hun V8-motor al uitgebreid aan het testen zijn, heeft kampioen Renault nog niet op het circuit getest met de nieuwe motor. In januari moet daar verandering in komen.

Ferrari, Honda, BMW en Williams hebben laten zien met hun nieuwe V8-motor aan elkaar gewaagd te zijn, maar Renault reed voorlopig alleen met een gelimiteerde V10. Hoewel het team zegt van die tests veel te hebben geleerd over nieuwe instellingen voor de auto, wachten de fans met spanning op de nieuwe Renault R26 met de V8-motor.

Volgens Bob Bell, technisch directeur voor Renault, zal in januari de R26 kunnen worden bewonderd: "De R26 zal voor het eerst worden gestart begin volgende week in Enstone en dan zullen verschillende werkbanktests worden gedaan. Begin 2006 zal voor het eerst op Jerez met de nieuwe auto worden getest."

Hij vervolgt: "We liggen op schema met dit project. Het programma voor een nieuwe auto is altijd erg strak, omdat we de ontwerptijd graag maximaliseren, voordat de productie begint, en daarna de testtijd als de auto er is. Voor 2006 hebben we onze eerste runs met de nieuwe auto naar voren gehaald. Hierdoor anticiperen we op eventuele problemen die er kunnen zijn als we de V8 op het circuit testen en zorgt dat we voor de openingsrace in Bahrein een betrouwbaar pakket hebben."

De R26 zal naar verwachting op 10 januari voor het eerst op het circuit van Jerez rijden.

Twee lijken gevonden in Limburgse woning

denka had ons via de nieuws-submit te melden:

In een huis aan de Trippaardstraat in het Limburgse dorp Thorn zijn gistermorgen twee doden gevonden. De slachtoffers zijn de bewoonster van het huis en haar uit Ittervoort afkomstige (ex-)vriend. De politie vermoedt dat er sprake is van een drama in de relationele sfeer.

Waarschijnlijk heeft een van de twee de ander doodgeschoten en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Maar ook een dubbele zelfmoord wordt niet uitgesloten. De lichamen van de slachtoffers, die beiden rond de 55 jaar oud zijn, werden aangetroffen door een familielid van een van de twee.

Nederland één miljard euro korting in akkoord begroting EU

Beuzebelder, Lighteye en Sportfreak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaNederland krijgt een korting van één miljard euro op de jaarlijkse afdracht aan de Europese Unie. Dit staat in het akkoord over de EU-meerjarenbegroting tussen de Europese regeringsleiders dat vanochtend is bereikt. De Britse premier en momenteel EU-voorzitter Blair heeft dit bekendgemaakt.

Minister-president Balkenende heeft de afgelopen twee dagen hard gewerkt om dit akkoord van 2007 tot 2014 te bereiken. Eerdere pogingen om de Nederlandse begrotingswens te realiseren in Berlijn, Londen en Parijs mislukten. Omdat Nederland netto het meest afstaat aan de EU, wilden Balkenende en de Tweede Kamer pertinent minder betalen. "Dit akkoord is echt voor de poorten van de hel weggesleept", zo zegt een bron rondom de onderhandelingen.

Van de automatische korting die de Britten jaarlijks krijgen, moet het land nu 10,5 miljard euro inleveren. Blair was oorspronkelijk van plan het niet verder te laten komen dan een daling van acht miljard euro, maar kon de druk van de Duitse Kanselier Merkel en de Franse president Chirac niet aan. Laatstgenoemden hebben gezorgd voor een stijging van het totaalbedrag van de begroting.

Blair heeft hiertegenover wel voor elkaar gekregen dat er in 2008 of 2009 een mogelijkheid tot herziening van de gehele Europese begroting is, waaronder de landbouwuitgaven. Parijs probeerde deze mogelijkheid lange tijd tegen te houden, omdat Frankrijk het grootste slaatje slaat uit de landbouwsteun. De Europese Commissie heeft de taak gekregen de herziening op te zetten.

De achtergebleven Oost-Europese EU-lidstaten worden met de nieuwe meerjarenbegroting minder gesteund op financieel gebied. Toen Polen en Hongarije hiertegen protesteerden, werd het bedrag toch een beetje hoger gemaakt. Vanaf 2007 is het voor de nieuwe lidstaten gemakkelijker een beroep te doen op de regiosteun.

Blair vindt het bereikte een "modern akkoord dat de arme lidstaten van de Europese Unie meer helpt". Volgens Blair wordt de daling van het Britse voordeel op de begroting direct doorgesluisd naar de arme lidstaten. Het is zijn bedoeling dat hij daarmee het Britse financiële verlies in eigen land kan verkopen. De Britse populaire pers en conservatieve oppositie hadden hem onder zware druk gezet om voet bij stuk te houden op dit gebied.

Vandaag werd eveneens een akkoord bereikt om Macedonië kandidaat-lidstaat te laten worden. Daarbij is wel overeengekomen dat er de komende tijd geen onderhandelingen worden gestart met het Balkan-land.

Krajicek en Noorlander naar laatste vier

Michaëlla Krajicek en Seda Noorlander hebben zich vrijdag voor de halve finales van de Masters in Rotterdam geplaatst. Titelverdedigster Krajicek versloeg met 7-5 6-1 Stephanie Gomperts. Noorlander had drie sets nodig tegen Marrit Boonstra, het werd 6-2 2-6 6-3.

Krajicek en Noorlander treffen elkaar zaterdag in de halve finales. De andere halve finale gaat tussen Elise Tamaëla en Linda Sentis.

Bij de mannen wisten Dennis van Scheppingen en Peter Wessels zich te plaatsen bij de laatste vier. Van Scheppingen won met 7-6 6-4 van Steven Korteling. Hij moet het nu in de halve finale op gaan nemen tegen toernooifavoriet Raemon Sluiter. Wessels was met 5-7, 6-4 en 6-4 te sterk voor Paul Logtens.

Snelle studenten beloond met vlieglessen

Icoon OnderwijsStudenten aan de faculteit lucht- en ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit Delft kunnen vlieglessen cadeau krijgen. Degenen die binnen een jaar de propedeuse weten af te ronden mogen op kosten van de universiteit vier lessen volgen. Volgens decaan Ben Droste is de maatregel bedoeld om studenten te bewegen meer vaart achter de studie te zetten.

Afgelopen jaar haalde bijna een kwart van alle nieuwe studenten binnen een jaar de prop. Droste meent dat dat omhoog moet naar vijftig procent. Een bijkomend voordeel is dat studenten meer begrip krijgen voor de werking van vliegtuigen, zo stelt de decaan in het universiteitsblad TU Delta. De vlieglessen worden op Rotterdam Airport gegeven.

Red Bull toont RB2 op circuit

Gisteren en eergisteren testte Red Bull de nieuwe auto op Silverstone. De RB2 is de eerste echte Red Bull auto en het was ook meteen de eerste keer dat de combinatie van de RB2 met de Ferrari-motor werd getest.

De afgelopen dagen waren spannend voor het team van Red Bull. Het team voerde de shakedown uit voor de RB2. Na vorig jaar nog een chassis te hebben dat was gebaseerd op de Jaguar, heeft men nu een totaal eigen auto. Daarnaast was er de spanning over de combinatie van de auto met de Ferrari V8 motor. De technici van Red Bull en Ferrari werkten op Silverstone samen om eventuele problemen meteen op te kunnen lossen.

David Coulthard, die de eer had als eerste de auto te mogen testen, sprak lovende woorden: "Het testen van de nieuwe auto was een speciaal moment, aangezien het compleet nieuw is voor het team. De motor is geleverd vanuit Italië, daarna is alles eromheen gebouwd, en nu kwamen alle nieuwe onderdelen tezamen."

De komende dagen zullen de verzamelde gegevens worden geanalyseerd, waarbij er met name veel aandacht zal zijn van de integratie tussen motor en chassis. In het nieuwe jaar zal de RB2 veelvuldig worden gebruikt in tests, maar pas op 9 maart zal de auto officieel worden gepresenteerd.


David Coulthard in de Red Bull RB2

Nieuwe trainer voor Steaua

Cosmin Olaraoiu keert terug als coach bij Steaua Boekarest, de komende tegenstander van SC Heerenveen in de UEFA Cup. De 36-jarige Roemeen is de opvolger van de naar Dnjepro Dnjepropetrovsk vertrokken Oleg Protasov.

Afgelopen donderdag, in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Hertha BSC, zat Protasov voor het laatst op de bank.

Medio 2005 nam Protasov het roer over van Dumitru Dumitriu en leidde de ploeg naar de eerste plaats in Groep C van de UEFA Cup. In de Roemeense competitie staat Steaua momenteel tweede. Olaraoiu was in 2002 ook al drie maanden trainer van Steaua. Vorige maand stapte hij op bij Poli Timisoara.

Michaud de beste in Den Haag

De Fransman Cedric Michaud heeft zijn tweede overwinning geboekt deze Greenery Six. In Den Haag reed de leider van het klassement aan het slot van de wedstrijd weg uit een groep van zes. Miel Rozendaal eindigde als tweede, Peter Baars werd derde.

In Den Haag leek het peloton vermoeid, het grootste gedeelte werd er met de handrem op gereden. Dat weerhield Michaud er niet van om voor de tweede maal deze zesdaagse een ronde voorsprong te nemen, ditmaal met vijf andere schaatsers.

Bij de vrouwen werd de tweede wedstrijd geworden door Elma de Vries. In een massasprint was ze te sterk voor Danielle Bekkering en Maria Sterk.

Väyrynen en Beasley terug in selectie PSV

Mika Väyrynen en DaMarcus Beasley maken zaterdag hun rentree in de selectie van PSV voor de competitiewedstrijd tegen Willem II. Zowel Väyrynen als Beasley zijn hersteld van blessures.

Aanvaller DaMarcus Beasley raakte op 12 november tijdens oefeninterland van de Verenigde Staten geblesseerd aan de hamstring en had enige tijd nodig om daar van te herstellen.

De Fin Väyrynen is hersteld van een enkelblessure en hoopt nu hij weer fit is, op meer speelminuten. Hij maakte deze zomer namelijk de overstap van SC Heerenveen naar PSV, maar kwam tot nu toe nog niet verder dan een invalbeurt tegen Heracles Almelo in augustus.

De Graaf mist wedstrijd tegen Feyenoord door teen

Edwin de Graaf zal vanwege een gekneusde teen niet voor ADO Den Haag in actie kunnen komen in de komende wedstrijd tegen Feyenoord. De speler wordt dit seizoen door de club uit Den Haag gehuurd van de Rotterdammers.

De Graaf heeft dit seizoen niet echt veel geluk met wedstrijden tegen voormalige clubs. Eerder dit seizoen mistte hij namelijk ook al de wedstrijd tegen RBC Roosendaal, de club waarvoor hij actief was voordat hij de overstap naar Feyenoord maakte.

Selectie FC Utrecht ondergaat harttest

Komende week zal FC Utrecht de voltallige selectie aan een harttest onderwerpen. Aanleiding voor deze test is het plotselinge overlijden van verdediger David di Tommaso, die op op 29 november jongstleden overleed door een hartstilstand.

Alhoewel de medische staf de spelers al volgens de strengste richtlijnen keurt, wil de club uit de Domstad geen enkel risico nemen en de harten van de spelers uitgebreid testen.

NES Casemods

Geen échte casemods in de pure zin van het woord, maar meer NES knutselprojectjes. Allereerst is er de 'NES in een GameGear'. De maker heeft een GameGear opengemaakt, wat dingetjes gelast en veranderd en kan nu (via ROM) NES games spelen op z'n GameGear.

Het andere projectje is een afstandsbediening verstopt in een NES controller. Het probleem hier zat 'm vooral in het feit dat het niet echt paste en er dus vakkundig dingen kleiner gemaakt moesten worden. Uiteindelijk heeft de NES afstandsbediening de basisfuncties om een tv te bedienen:

Eerste Tales of the Tempest details

Nog geen beelden, maar wel wat gameplay info vandaag. De nieuwste Tales of ... game voor de DS zal gebruik maken van volledige 3D werelden voor de steden en speelomgevingen.

De battles zullen op één lijn spelen, 2D gameplay dus, net als Tales of Phantasia en Tales of Legendia. Tijdens het vechten zal de stylus gebruikt (kunnen?) worden.

Mogelijk zit er ook een multiplayer in, of dit online multiplayer is, of enkel local, is nog niet bekend.

Naakt voor goed doel

Het is natuurlijk niet een helemaal nieuw idee, maar toch is het leuk dat de dames van Volleybalvereniging ZUVO hebben bedacht om voor een goed doel uit de kleren te gaan.

Het goede doel waar het hier om gaat, is een jongerenprojecten in Kenia van plaatsgenoot Danniëlla Daamen. Die helpt kinderen van wie de ouders aan aids zijn gestorven. Prima initiatief van al deze dames, die door film Calender Girl werden geïnspireerd. De grote vraag is natuurlijk: "hoe ziet die kalender eruit?".Tja, daar word het vrehaal weer minder boeiend, want als ik de foto van de dames zo bekijk dan is het de vraag of het echt storm gaat lopen. Om nou te zeggen dat de harten van alle mannen uit Zundert sneller gaan koppen van deze dames, gaat waarschijnlijk wat ver.

Kijk zelf maar even naar deze foto...

Ja dat valt dus tegen, maar ach het is een goed doel en voor wie de dames niet leuk vindt, het herenteam staat ook op de kalender....

Boek: Mozart voor Dummies

Elk persoon heeft wel eens gehoord van Mozart of iets gehoord van Mozart. Al bijna 250 jaar is Mozart een wereldberoemdheid en overal wordt zijn muziek gewaardeerd, door jong en oud. Dat is toch best vreemd omdat de muziek zo oud is, maar vandaag de dag worden zijn stukken nog steeds gespeeld. Rede genoeg dus om wat meer te willen weten van deze grootste muzikale genie aller tijden, zoals velen hem noemen!

Met Lokski naar de top

Vroeger was spelen om de Europacup misschien nog wel leuker dan tegenwoordig. Lotingen tegen teams in verre, barre oorden, waar niemand iets van wist. Een reis naar pakweg Albanië, de voormalige Sovjetunie, het voormalig Joegoslavië of elders in het Oostblok was een heus avontuur. Het ijzeren gordijn deed zijn werk en dus waren de teams onbekend. Vergeelde afbeeldingen van Torpedo Moskou, Partizan Belgrado of Dukla Praag vertellen elk hun verhaal. Mannen met norse blikken, gevangen in het communisme. Ze speelden voor het vaderland en wie ze waren wist niemand.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.