Dragonshard

Arjen (Mr_Belvedere)
De hoes van de DVD spreekt over de eerste D&D real-time strategie belevenis. Dat klinkt heel gedurfd, want hoe krijg je in hemelsnaam real-time strategy en Dungeons and Dragons bij elkaar?

Liquid Entertainment koos voor de wereld van Eberron. Deze woeste wereld is verscheurd door langdurige oorlogen tussen verschillende wezens en biedt voor zowel avonturier als magiër grootse schatten. Het verhaal van de pc game werd gemaakt door Keith Baker, die de gehele Eberron wereld ook heeft ontworpen voor het standaard D&D spel.

Aan jou de taak om één van de drie rassen aan de overwinning te helpen! Je kunt hierbij kiezen uit de menselijke Order Of The Flame, de reptielen van het Lizardfolk of de zwarte magiërs van Umbragen.

Het menu geeft je de keuze tussen Story Mode, Skirmish of Multiplay. Daarnaast kun je natuurlijk kijken of er nieuwe updates zijn, je instellingen veranderen en natuurlijk een eerder gespeelde savegame inladen.

In de Story Mode zijn twee campaigns (single player verhaallijn) en een tutorial te vinden. De campaigns gaan over The Order of The Flame of The Lizardfolk. Je komt in beide verhaallijnen de Umragen wel tegen, maar zij hebben geen eigen verhaal gekregen. Erg jammer, want ook die units zijn een plezier om mee te spelen.


De champions van The Lizardfolk

Elk van de rassen heeft vier champions die als leiders fungeren tijdens de missie. Zij hebben extra krachten die de tegenstanders het flink moeilijk kunnen maken. Ook zijn er krachten die alle units vlakbij de champion helpen.

Voordat de missie begint kies je één van de vier champions uit. In een skirmish of multiplay gevecht kies je één van de vier champions in het town center. Hierna kun je geen andere champion meer kiezen of ceeëren.


Wowen laat het bliksemen. De champions hebben de fire drakes weer tot leven gewekt

Beide campaigns bestaan uit zes missies. In het geval van The Order Of The Flame ben je op zoek naar het Heart Of Syberis. Syberis is één van de grootste draken die de wereld hebben geschapen. Toen Syberis het loodje legde spatte het arme beest uiteen in ontelbare stukjes: dragonshards. Het hart bleef echter één groot geheel en bevat krachtige en magische eigenschappen. Hoog boven de wereld zweeft een ring vol dragonshards waar er af en toe wat van naar beneden valt; soms bovenop je manschappen. Samen met goud en experience points vormen de dragonshards een belangrijke grondstof.

The Lizardfolk zijn trotse religieuze vechters die waarschijnlijk afstammen van de draken. Zij willen het Heart of Syberis beschermen tegen alle invloeden van buitenaf en moeten dus niets hebben van al dat vreemde volk in Eberron. De duistere meesters van Umbragen denken juist veel magie uit het hart te kunnen halen.