Stripboek: Peter de Wit - Sigmund, veertiende sessie

De ondermaatse, vrouwonvriendelijke psychiater is weer terug! En hij gaat onverminderd door met het beledigen van zijn patiënten en het plaatsen van gevatte opmerkingen over actuele zaken.



Hoe vaker ik Sigmund lees, hoe leuker ik hem vind. Of is 'ie in de loop der jaren echt beter geworden? Ik lees de strips niet dagelijks en dus waren negen van de tien stripjes in deze bundel nieuw voor mij.

Ik heb het boekje in één ruk uitgelezen (wat op zich niet echt een prestatie is gezien de omvang) en me geen moment verveeld. Vrijwel elke strip heeft een sterke clou. Echt hardop lachen doe ik niet, maar ik zit toch regelmatig te gniffelen.

Een van de leukste wil ik de lezers niet onthouden: Sigmund loopt over straat. Een vrouw in een zwarte burka komt op hem af en zegt: "Pssst. Hieronder draag ik een leuk topje". Vervolgens loopt ze op een andere man af, waarop Sigmund droog opmerkt: "Ja, het blijven natuurlijk gewoon vrouwen die aandacht willen".

Wat erg leuk is, is dat je vrij duidelijk de actualiteit kunt volgen in de strips. Je weet vaak precies wanneer ze geplaatst zijn en wat er toen aan de hand was. Deze bundel bevat onder andere een aantal strips rond de moord op Van Gogh.

Tja, wat valt er verder nog te melden over zo'n stripboekje? Als je Sigmund kent en zijn strips leuk vindt, dan zul je krijgen wat je verwacht.


Uitgever: De Harmonie ISBN: 90 6169 769 7 Pagina's: 72
Waardering: Aanrader


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!