Groepsverkrachting leidt tot zelfmoord tiener

Icoon AlgemeenEen dertienjarig meisje uit Rotterdam heeft in oktober zelfmoord gepleegd nadat ze door haar vriendje en drie andere jongens was verkracht. De verkrachting vond plaats in de Spaanse badplaats Lloret de Mar, waar het meisje en de jongens deel uitmaakten van een groep van 7000 Nederlandse hindoestanen. De ouders van het meisje weigeren aangifte te doen. Een familielid, één van de reisleiders en de hindoepriester van de familie stapten met het verhaal naar de media.

Het Surinaamse meisje zou in een discotheek een bedwelmende drug in haar cola hebben gekregen, waarna ze door haar vriendje (15), zijn broer en zijn twee neven naar buiten werd afgevoerd. Daar werd ze verkracht door het viertal, en vervolgens bewusteloos achtergelaten. Toen ze bij haar positieven kwam waarschuwde ze haar ouders. Een familielid stapte naar de politie van Lloret de Mar, die onmiddellijk een onderzoek startte. Omdat de ouders echter stelden dat het verhaal verzonnen was, werd het onderzoek gestaakt.

Terug in Nederland sloeg het meisje de hand aan zichzelf. Ze werd een week na het voorval dood in haar slaapkamer aangetroffen nadat ze azijnzuur had ingenomen. De Nederlandse politie en justitie zeggen dat er niets bekend is over deze zaak, omdat er geen aangifte is gedaan. De familie van het meisje wil niet over de kwestie praten.