Renault op schema voor 2006

Maurice (mbn)
Terwijl vele teams hun V8-motor al uitgebreid aan het testen zijn, heeft kampioen Renault nog niet op het circuit getest met de nieuwe motor. In januari moet daar verandering in komen.

Ferrari, Honda, BMW en Williams hebben laten zien met hun nieuwe V8-motor aan elkaar gewaagd te zijn, maar Renault reed voorlopig alleen met een gelimiteerde V10. Hoewel het team zegt van die tests veel te hebben geleerd over nieuwe instellingen voor de auto, wachten de fans met spanning op de nieuwe Renault R26 met de V8-motor.

Volgens Bob Bell, technisch directeur voor Renault, zal in januari de R26 kunnen worden bewonderd: "De R26 zal voor het eerst worden gestart begin volgende week in Enstone en dan zullen verschillende werkbanktests worden gedaan. Begin 2006 zal voor het eerst op Jerez met de nieuwe auto worden getest."

Hij vervolgt: "We liggen op schema met dit project. Het programma voor een nieuwe auto is altijd erg strak, omdat we de ontwerptijd graag maximaliseren, voordat de productie begint, en daarna de testtijd als de auto er is. Voor 2006 hebben we onze eerste runs met de nieuwe auto naar voren gehaald. Hierdoor anticiperen we op eventuele problemen die er kunnen zijn als we de V8 op het circuit testen en zorgt dat we voor de openingsrace in Bahrein een betrouwbaar pakket hebben."

De R26 zal naar verwachting op 10 januari voor het eerst op het circuit van Jerez rijden.