Barça wil revanche op Chelsea

Raymond (RayMania)
Dé wedstrijd die er in de loting voor de achtste finales van de Champions League uitspringt is de ontmoeting tussen FC Barcelona en Chelsea. Vorig seizoen ontmoetten beide clubs elkaar ook al en toen won de Engelse club in twee wedstrijden van de Spaanse kampioen. Als het aan de voorzitter van Barça – Joan Laporta – ligt, wint FC Barcelona deze keer wel de dubbele ontmoeting.

Laporta wil sportieve revanche na de twee wedstrijden van vorig seizoen. In de eerste wedstrijd wonnen de Catalanen met 2-1, maar in de terugwedstrijd op Stamford Bridge werd FC Barcelona in de eerste helft overklast. Uiteindelijk won Chelsea met 4-2 en dat betekende de uitschakeling voor de ploeg van Frank Rijkaard. De laatste wedstrijd zorgde voor een rel tussen de trainers van beide Europese grootmachten. José Mourinho beschuldigde Rijkaard ervan dat hij scheidsrechter Frisk in de rust zou hebben beïnvloed. De UEFA schorste de Portugese coach daarop voor twee wedstrijden en hij moest een boete van 13.000 betalen.

Laporta tegenover de BBC: "Ik wil duizenden Catalanen, ik wil revanche voor de totaal onterechte uitschakeling van vorig jaar. We verdienden het niet om te verliezen." Rijkaard is het niet eens met zijn baas: "Revanche is niet het goede woord. Alles wat vorig seizoen is gebeurd moeten we vergeten. We moeten Chelsea verslaan, en niet terugkijken." Wat Rijkaard betreft is de rel tussen de twee trainers vergeten en vergeven. "Ik houd me alleen bezig met het bereiken van de volgende ronde", aldus Rijkaard. "Ik heb niets tegen Mourinho en heb geen probleem om hem te spreken."

Wereldvoetballer van het jaar Ronaldinho sluit zich aan bij Rijkaard. "Ik denk niet aan wat er buiten het veld gebeurde vorig seizoen. Door onze fouten hebben we verloren, het lag aan ons. Ik focus me enkel op het winnen van de Champions League."