Armstrong nooit meer bij Tour

Zevenvoudig Tour de France winnaar Lance Armstrong zal zich nooit meer laten zien bij de wedstrijd die hij de afgelopen jaren domineerde. Dat verklaart de Amerikaan in een interview dat De Telegraaf bij hem thuis maakte.

"Denk je dat ik me laat gebruiken om weer handen te schudden met huichelaars als Jean-Marie Leblanc en Patrice Clerc. Ben je helemaal gek. Ik zal in Europa zeker bij diverse wielerwedstrijden zijn. En gedurende de Tour zal ik mijn ploeg in Frankrijk in de hotels bezoeken, maar bij de start en de finish zal je me zeker niet meer zien."

In het interview geeft de Texaan aan dat volgens hem de Tour-organisatie achter de gepubliceerde dopingverhalen zit. Armstrong werd beschuldigd van dopinggebruik bij zijn eerste Tourwinst in 1999. Volgens een Frans dopinglab zouden in zes urinestalen van The Boss sporen van epo zitten.

Armstrong vervolgt: "De Tour-organisatie werd kwaad omdat haar erfgoed werd aangetast. Haar historie werd overschaduwd door een zevenvoudig Tourwinnaar. Juist door mij schade te berokkenen hopen ze de geschiedenis te herschrijven, maar dat lukt ze nooit."