Jongen vermoordt vader om slechte cijfers

Icoon MisdaadEen vijftienjarige Amerikaanse jongen is ervan beschuldigd zijn vader te hebben vermoord en daarna zijn huis in brand te hebben gestoken. De reden hiervoor zou volgens de aanklagers het slechte rapport van de jongen zijn geweest, waarvan hij niet wilde dat zijn vader het te zien zou krijgen. Het gebeuren vond plaats in Santa Clara, in de staat Californië.

Ryan Watts is om deze redenen vrijdag aangeklaagd voor de moord op zijn vijftig jaar oude vader, van wie uit een autopsie is gebleken dat hij gestorven is aan verscheidene geweerschoten. Aanvankelijk werd gedacht dat de man omkwam door de brand eerder deze week. De zoon wordt als een volwassene aangeklaagd.

Volgens de rechtbankdocumenten heeft Watts de politie verteld dat de hij een .45-kaliber handgeweer uit de kluis in zijn vaders slaapkamer heeft gehaald en in zijn eigen kamer heeft verstopt kort voordat hij de man vermoordde.

De rechtbankpapieren beweren dat hij maandag zijn vader van dichtbij door het hoofd heeft geschoten, en vervolgens diens lichaam in brand heeft gestoken omdat het te zwaar was om naar de tuin te slepen, waar hij van plan was het te begraven. De jongen verstopte het geweer en ging naar de Taco Bell voordat hij het alarmnummer belde om de brand te melden.

Blijkbaar waren Watts' ouders gescheiden, en verbleef hij bij zijn moeder sinds de brand, zo denkt de politie. Als de jongen veroordeeld wordt, heeft hij kans op levenslange gevangenisstraf. De doodstraf is geen optie, omdat hij nog minderjarig is.