FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 december 2005

Don't watch the clip!

Altijd spannend die decembermaand met al die feestdagen en altijd de vraag wat voor cadeautje je krijgt. Persoonlijk vind ik dat het er bij een cadeautje vooral om gaat dat je kan zien dat er een beetje moeite voor is gedaan. Wat het precies is en wat de waarde is, dat is veel minder van belang. Als je weet dat iemand de moeite heeft genomen om een cadeautje te bedenken en eventueel zelfs te maken, dan is het eigenlijk altijd leuk.

Tot zover even de cadeautips voor deze maand. Wie nog met een gerust hart zijn kerstcadeautje wil openmaken, doet er goed aan nu gewoon naar een ander blogje te gaan en het filmpje niet te bekijken: hier dus niet klikken...

Dondé verhuurd aan Fluminense

De Braziliaan Jean Carlos Dondé keert voor minimaal een half jaar terug naar zijn vaderland. Feyenoord verhuurt de linksachter per 1 januari 2006 aan Fluminense.

Dondé hoopt daarmee weer aan spelen toe te komen. De Braziliaan - waarvan het contract na de verhuur afloopt - kwam sinds zijn komst in 2003 slechts negen minuten in actie voor de Rotterdamse club. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Dondé aan het Duitse Hamburger SV, maar bij de huidige nummer twee van de Bundesliga kwam hij ook niet aan spelen toe.

"Ik hoop dat ik bij Fluminense wat meer geluk zal hebben. Ik wil nog steeds dolgraag laten zien wat ik in huis heb", aldus Dondé op de website van Feyenoord.

Uitslag Sparta R'dam - Vitesse

Vanavond trapten Sparta Rotterdam en Vitesse alweer af voor de zestiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

Sparta RotterdamVitesse 1-0
90' De Fauw 1-0

Scheidsrechter: v.Dongen.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Michels, De Fauw (Sparta Rotterdam), De Mul, Swerts, T.Janssen (Vitesse).

Opstellingen:

Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw, Schenkel, Gudde, Gudelj, Kaita, Michels, v.d.Bergh (Emnes/76'), Polak (Oost/46'), Bouaouzan, Rose.

Vitesse: Wapenaar, Vreven, Dingsdag, Knol, Swerts, v.d.Schaaf (Fränkel/21'), Hersi, T.Janssen, De Mul (Rojer/81'), Amoah, Esajas (Benson/68').

Uitslagen GGD Speelronde 23

Vanavond werden er negen wedstrijden afgewerkt in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.


FC Omniworld – FC Eindhoven 3-2
5. Mihci 1-0
46. Noyen 1-1
53. Bakkal 1-2
56. Van den Berg 2-2
90. Ars 3-2

Scheidsrechter: Janssen
================================
Cambuur Leeuwarden – Go Ahead Eagles 2-1
59. Brack 1-0
73. De Wagt 2-0
77. Pater 2-1

Scheidsrechter: Heins
Geel: Oosthout, Brugge, Knijnenburg (Go Ahead Eagles)
====================================
FC Emmen – Excelsior 0-2
53. Hertog (pen) 0-1
64. Slory 0-2

Scheidsrechter: Nijhuis
Geel: Wigger, Tevreden (FC Emmen), Hertog (Excelsior)
Rood: Otten (Excelsior)
====================================
Fortuna Sittard – Stormvogels Telstar 0-0

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Dassen (Fortuna Sittard), Jansen (Stormvogels Telstar)
====================================
Haarlem - FC Volendam 4-0
6. Ahahaoui 1-0
9. A. ten Heuvel 2-0
35. L. ten Heuvel (pen) 3-0
50. Ahahaoui 4-0

Scheidsrechter: Koopman
Geel: Koning (FC Volendam)
====================================
MVV – De Graafschap 1-0
85. Siahaija 1-0

Scheidsrechter: Bylois
Geel: Winkens, Muhamadu (MVV)
=====================================
Top Oss - BV Veendam 0-2
78. Hamming 0-1
90. Schaken 0-2

Scheidsrechter: Winter
Geel: Faria, Van der Sloot (Top Oss)
=====================================
VVV-Venlo – AGOVV Apeldoorn 3-0
37. Platvoet 1-0
39. Platvoet 2-0
76. Luizinho 3-0

Scheidsrechter: Liesveld
Geel: Garcia, Van Kouwen (VVV-Venlo)
====================================
FC Zwolle - FC Dordrecht 0-1
81. Putter 0-1

Scheidrechter: Van Meenen
Geel: Schol (FC Zwolle), Nieuwenburg, Van der Velden (FC Dordrecht)
===================================


Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1Excelsior23494513
2VVV-Venlo23483612
3FC Emmen23424628
4Helmond Sport22393735
5FC Zwolle23394128
6FC Volendam23393526
7FC Den Bosch23384334
8MVV23343228
9De Graafschap23333228
10FC Dordrecht23322825
11BV Veendam23323130
12AGOVV Apeldoorn23304141
13Haarlem23293041
14Top Oss23282837
15Go Ahead Eagles23252838
16Stormvogels Telstar23231831
17Cambuur Leeuwarden23212134
18FC Eindhoven22193138
19FC Omniworld23172754
20Fortuna Sittard23112150


Programma:
FC Eindhoven – Haarlem – maandag
AGOVV Apeldoorn – FC Volendam - maandag


Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 18
Van Dijk – FC Emmen – 16

'Paris slechtst geklede vrouw 2005'

Paris Hilton heeft er weer een 'eretitel' bij. Afgelopen dinsdag werd ze nog gekroond tot slechtste hondeneigenaresse 2005. Vandaag werd ze uitgeroepen tot 'slechtst geklede vrouw 2005'.

Deze titel is haar toebedeeld door PETA, een dierenrechtenorganisatie. Paris dankt haar nummer 1 plaats aan haar voorliefde voor bont. Een woordvoerster van PETA verklaarde op cynische toon: "Nu weten we dus wat er gebeurt met de verzameling huisdieren van Paris Hilton."

Op de tweede plaats van lijst prijkt de naam van Kimberly Stewart, een vriendin van Paris. Ook zij is een fervent bontdraagster. De organisatie noemt de dochter van zanger Rod Stewart een verwend nest. "Wat heeft Kimberly gemeen met de kadavers van de dieren die gedood zijn voor haar bontjas? Ze zijn allebei bedorven."


Paris Hilton

Hondenkoppen gezocht!

De Japanse politie heeft in de gracht rond het huis van bewaring in Tokio, zo'n 30 hondenlijken zonder hoofd gevonden.
Volgens de Japanse politie is het onduidelijk waar de lijken vandaan komen, al gaan er geruchten dat de hoofden zijn doorverkocht aan China, waar het een delicatesse schijnt te zijn.
Het gezegde 'de hond in de pot vinden' krijgt zo wel een andere lading.

*Gelukkig zijn er altijd oplettende lezers, zoals Rieuwert die erop wijst dat het andersom is en vertalen is ook een kunst.
De lijken zijn dus weg, en de hoofden gevonden, desondanks nog steeds een bizar verhaal.

Xbox 360 modding

Sommige gamers zijn net zoveel bezig met het pimpen van hun console als met gamen. Sommige knutselaars slagen er in om er echte kunststukjes van te maken. Deze rood-zilveren Xbox 360 ziet er toch wel indrukwekkend uit met de bijbehorende accessoires in dezelfde kleurstelling. Naast de verlichting zit er blijkbaar ook een 60GB harddisk in voor MP3's en zijn er extra heatsinks op diverse chips geplaatst. Voor de liefhebbers, deze bijzondere 360 is te koop via E-bay maar je zult wel diep in de buidel moeten tasten.

Olie aangespoeld op Nederlandse stranden

Icoon Ramp Op de stranden bij Katwijk, Noordwijk en Zandvoort is vandaag een nog onbekende hoeveelheid olie aangespoeld. De politie heeft de stranden afgesloten.

Hoe groot de olievlek is, is nog onduidelijk. De harde wind en hoge golven maken het onmogelijk de hoeveelheid te peilen. Hierdoor kan er dus ook nog niets gezegd worden over de eventuele gevolgen voor het milieu. Medewerkers van Rijkswaterstaat zullen morgen met een helikopter een vlucht boven het gebied maken.

Als uit deze surveillancevlucht blijkt dat het om grote hoeveelheden olie gaat, wordt er door Rijkswaterstaat materiaal ingezet om het spul op te ruimen. Wanneer het om kleine hoeveelheden gaat, zijn de getroffen gemeenten zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van de stranden.

Dertig hondenkoppen in gracht gedumpt

Icoon Shocking De Japanse politie heeft in een gracht bij Tokio ongeveer dertig hondenkoppen gevonden. De koppen verkeerden al in een verregaande staat van ontbinding.

Een 82-jarige man heeft bekend de koppen in de gracht te hebben gegooid. De man is eigenaar van een kleine slachterij. Hij verklaarde de honden, ingevroren en gescheiden van hun rompen, te importeren uit China. Het vlees verkocht hij in Japan. De rompen had hij allemaal aan de man kunnen brengen, maar voor de koppen was weinig interesse. Daarom had hij die in het water gegooid, hopende dat de vissen ze zouden opeten.

'Sugababes gaan uit elkaar'

partyyboyy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzDe Sugababes staan op het punt uit elkaar te gaan, nu het schijnt dat zangeres Mutya Buena van plan is de band te verlaten. De jonge moeder was al bij enkele publieke optredens afwezig. Volgens haar woordvoerder werd ze gehinderd door ziekte, maar een bron bij de Britse krant The Sun beweert anders.

"De Sugababes hebben alledrie een maand vrij gekregen om kerst te vieren. Mutya was dinsdag verkouden en kon daarom niet optreden", verklaart de woordvoerder. De bron van The Sun meent het tegendeel: "Mutya heeft de meisjes verteld dat ze de band gaat verlaten. Ze heeft het zwaar gehad sinds de geboorte van haar dochtertje Tai eerder dit jaar."

Sugababes
Midden: Mutya Buena

Twee vrouwen gaan ver voor een Xbox 360

Mensen willen wel eens ver gaan om aan iets te komen. Zo was er eens een weddenschap tussen twee Friese boerenjongens. Jongen 1 had een vreemd goedje gevonden en zou jongen 2 tien gulden geven als hij het op zou drinken. Eén minuut later was de tweede jongen tien gulden rijker. Eén uur later was de tweede jongen dood.

Mensen doen dus soms gekke dingen als ze iets graag willen. Wat de tien gulden voor de Friese jongen was, is de Xbox 360 voor twee vrouwen uit Boston. Ze hebben namelijk een advertentie geplaatst op de website Craigslist.org, waarin ze zeggen dat ze seks met iemand willen hebben in ruil van een Xbox 360. Naar eigen zeggen zijn het twee hardcore gamers die al vele wanhopige pogingen hebben gedaan om aan een Xbox 360 te komen. Ze vragen om een foto van de persoon met de Xbox 360, en wat hij van de vrouwen verlangt. Tot slot wisten ze nog te melden dat ze wel de Premium versie willen. Ja, wie niet?

Inmiddels is de advertentie alweer verwijderd. Of het om iets echts ging of om een flauwe grap zullen we dus waarschijnlijk nooit weten. Laten we in ieder geval hopen dat we binnenkort niet 'Twee vrouwen uit Boston dood aangetroffen met spelcomputer' tegenkomen op de FOK!frontpage. Want je weet het: mensen doen soms gekke dingen om een doel te bereiken.

Behoorlijke vertraging herstel Alje Schut

Alje Schut komt voorlopig nog niet in actie voor FC Utrecht. Het was in eerste instantie de bedoeling dat hij op 4 januari weer met de selectie mee ging trainen.

"Die doelstelling wordt zeker niet gehaald." zegt Foeke Booy, coach van de club uit de Domstad. In maart van dit jaar liep Schut een zware blessure op aan zijn knie. Om een dergelijke blessure voldoende te laten herstellen is tussen de zes en negen maanden tijd nodig. Schut zit dus duidelijk boven deze periode.

"Het duurt helaas nog wel even voordat hij kan aansluiten bij de groep. Bovendien zal het daarna nog de nodige tijd kosten voor we een beroep op hem kunnen doen. Hij is er zo'n lange periode uitgeweest en zal eerst weer ritme op moeten doen. Een flinke tegenvaller, niet alleen voor ons maar natuurlijk ook voor Alje zelf.", aldus Booy.

De Ceulaer niet mee naar Alkmaar

RKC Waalwijk-speler Benjamin de Ceulaer zal de wedstrijd van komend weekend aan zich voorbij laten gaan. De Waalwijkse ploeg speelt dan tegen AZ. De aanvallende middenvelder heeft nog teveel last van een blessure die hij vorige week opliep.

Tijdens de rust in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van vorig weekend werd De Ceulaer vervangen. Hij had teveel last van zijn hamstring om nog verder te kunnen spelen. Deze spier is op dit moment nog niet voldoende hersteld. De Belgische speler wil geen risico nemen en zal de wedstrijd tegen Alkmaarders dan ook vanaf de tribune gaan bekijken.

Pornosite gaat een MMO maken

De Amerikaanse pornosite 'Naughty America' (wie kent 'm niet) is bezig met een MMO (Massive Multiplayer Online) game. Het zal dan ook een pornografisch getint spelletje worden. Het spel, dat Naughty America: The Game gaat heten, zal drie gebieden kennen: Downtown, Uptown en The Beach. Ieder gebied heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden, als je kijkt naar de namen kun je die zelf wel raden. Tot slot heeft de game een 'Sex Mode'. Hierin kun je een beetje babbelen, waarna je natuurlijk virtueel de liefde gaat bedrijven. Dit alles uiteraard met een webcam aan.
Volgens Naughty America is dit spel de volgende stap in online dating.Beatles eisen 53 miljoen dollar van EMI

Icoon MuziekRingo Starr, Paul McCartney en de families van John Lennon en George Harrison eisen een bedrag van 53,1 miljoen dollar van platenmaatschappij EMI. Ze vinden dat EMI, dat de eeuwige rechten op de Beatles-nummers bezit, niet voldoet aan de voorwaarden die in het contract zijn opgenomen.

Het is niet de eerste keer dat de Beatles naar de rechter stappen over het gebruik van hun catalogus. In de jaren tachtig spande het bedrijf van de Britse popgroep, Apple Records, al een vergelijkbare rechtzaak aan tegen EMI. Ook Nike heeft in het verleden met Apple Records te maken gehad toen het sportmodebedrijf in een reclamecampagne het Beatlesnummer Revolution gebruikte.

Apple Corps Ltd. is de moedermaatschappij van Apple Records en staat volledig los van Apple Computers, dat de producent is van onder andere de Macintosh-computers en de iPod. De twee bedrijven zijn al jarenlang rechtzaken tegen elkaar aan het voeren om het gebruik van de naam 'Apple'. Sinds Apple Computers de iPod en iTunes uitbracht en hiermee dus zijn intrede gedaan heeft in de muziekbranche, is het conflict verergerd. Mede door deze onenigheid is het niet mogelijk om Beatles-nummers te kopen in de iTunes Music Store, de digitale muziekwinkel van Apple Computers.

Nintendo ringtones te krijgen

De 'Sterrencatalogus' van Nintendo is hun eigen online shop waar je allerlei Nintendo spulletjes kunt kopen. Vooral posters en screensavers, maar eens in de zoveel tijd ook goodies, games en zelfs hardware. Aangezien de laatstgenoemden minder 'oneindig' zijn dan hun digitale tegenhangers zijn ze meestal binnen een paar uur uitverkocht.
Al deze producten betaal je met sterren. Door het kopen van Nintendo-producten kun je deze sterren vergaren. Eens in de zoveel tijd doet Nintendo een update in haar catalogus. Vandaag is er zelfs weer een nieuwe productlijn: ringtones.

Er zijn namelijk ringtones te krijgen van een aantal grote Nintendo games. Er zijn onder andere ringtones van Super Smash Bros. Melee, Metroid Prime, Wario Ware en The Legend of Zelda: Four Swords Adventures verkrijgbaar. Een ringtone zal je aardig wat sterren gaan kosten, je zult namelijk maar liefst 350 sterren moeten betalen voor een toontje (bij een game krijg je 250 sterren). Gelukkig kun je wél gratis naar de preview luisteren.

Angenent wil ondanks blessure naar de Spelen

Ondanks een blessure aan zijn pols wil Henk Angenent zich toch proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van Turijn.

Afgelopen woensdag liep de 38-jarige marathonschaatser bij een val tijdens de Greenery Six een beschadigde pees op in zijn pols. Hij zal echter wel van start gaan bij het Olympisch kwalificatietoernooi van 27-30 december.

Angenent, winnaar van de Elfstedentocht in 1997, kreeg het advies om zijn pols pas na het kwalificatietoernooi te laten behandelen. Maandag zal de voormalig Nederlands kampioen op de 10.000 meter de training weer kunnen hervatten.

Groenhuijsen ontslagen wegens 'Schnabbel Gestapo'

Een mailbericht van Charles Groenhuijsen dat de term 'Schnabbel Gestapo' bevatte, heeft hem uiteindelijk zijn baan gekost. Dit blijkt uit de dagvaarding van het kort geding dat maandag in Amsterdam dient tussen Groenhuijsen en de NOS. Groenhuijsen zou in januari 2006 Philip Freriks opvolgen als anchorman van het Achtuurjournaal.

Groenhuijsen voelde zich bespioneerd door de hoofdredactie, die elk binnengekomen verzoek voor een nevenactiviteit van de voormalige NOS-correspondent aan hoofdredacteur Hans Laroes moest melden. Een geërgerde Groenhuijsen stuurde Laroes een mailtje hierover waarin hij de hoofdredactie betitelde als de 'Schnabbel Gestapo'. Die betiteling was voor Laroes en de NOS de reden om Groenhuijsen te ontslaan.

Voor medewerkers van de NOS geldt dat ze mogen bijverdienen als aan de regels in de cao en aan het protocol nevenactiviteiten is voldaan. Volgens advocaat S. Tan werd er voor Groenhuijsen een ander beleid gevoerd. De raadsman zegt ook dat het niet de bedoeling was van Groenhuijsen om de hoofdredacteur te beledigen. "Groenhuijsen heeft Laroes niet beledigd, althans heeft hem niet willen beledigen en heeft dat ook onmiddellijk tot uitdrukking gebracht nadat hij kennis had genomen van de reactie van Laroes", aldus Tan in het AD.

Vernieuwde DTM Race Driver 3 demo

Er is een nieuwe demo verschenen van de DTM Race Driver 3 game, welke ook wel wordt gepubliceerd onder de naam TOCA Race Driver 3. Omdat de vorige 'Honda Civic Demo' niet echt goed viel onder de fans bevat deze nieuwe nieuwe raceklasses en tracks.

Deze vernieuwde demo is van Australische afkomst en heet in plaats van TOCA Race Driver 3 of DTM Race Driver 3 nu V8 Supercars 3. Er kan geracet worden met auto's uit de V8 supercars, DTM touring en baja motorcross classes. De beschikbare tracks bestaan uit de Phillip Island GP, Hockenheim GP en de National Dirt Raceway Stage 5 circuits.

De demo kan bij 3Dgamers, Worthplaying, Filefront en Fileshack gedownload worden.


Met dank aan wubswj voor de mirrors.

PSP screenshots van Spongebob Squarepants

Goed nieuws voor de PSP eigenaren onder jullie, Spongebob Squarepants komt binnenkort naar de PSP toe. Nadat in november 'Spongebob Squarepants: The Yellow Avenger' al op de Nintendo DS was verschenen, zal hij op 24 maart 2006 ook te spelen zijn op de Playstation Portable. Omdat velen onder jullie hier natuurlijk niet op kunnen wachten hebben we alvast vier screenshots gevonden.


Bobsleesters eindigen in achterhoede

De Nederlandse bobsleesters zijn tijdens de wereldbekerwedstrijden in Cortina d'Ampezzo in de achterhoede geëindigd.

Ilse Broeders eindigde met remster Kitty van Haperen als 14e en Eline Jurg kwam met Urta Rozenstruik als zeventiende over de eindstreep.

De wedstrijd, die over twee manches ging, leverde een overwinning op voor het Duitse koppel Sandra Kiriasis/Anja Schneiderheinze. De drie voorgaande wereldbekerwedstrijden wisten ze eveneens winnend af te sluiten.

De Vries blijft misdaadverslaggever

BVO, Radio-silence en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

PolitiekPeter R. de Vries kan gewoon misdaadverslaggever blijven. Slechts 31% van de bevolking gaf in een peiling van TNS/NIPO aan De Vries ''een verrijking'' voor de Haagse politiek te vinden. De misdaadjournalist had eerder laten weten dat hij minstens 41% steun voor die stelling verlangde.

Op een persconferentie in Hilversum maakte De Vries vanmiddag bekend dat hij niet naar de politiek zal overstappen. Met zijn Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht & Vooruitgang (PRDV) wilde hij Den Haag gaan opschudden.

De Vries vindt niet dat hij de lat te hoog heeft gelegd voor zichzelf. De mensen hoefden alleen maar aan te geven het goed te vinden dat hij naar Den Haag zou gaan, niet meer en niet minder. Hij zei dat hij nu zijn aandacht gaat verleggen naar andere terreinen. In januari zal op een vergadering worden besloten over het al dan niet opheffen van de partij. Meedoen aan de verkiezingen van 2007 is definitief uitgesloten.

Ajax niet bang voor Internazionale

Danny Blind, trainer van Ajax, is niet bang voor de wedstrijden tegen Internazionale in de achtste finales van de Champions League.

Blind zei tegenover Studio Sport dat hij Inter als een grote club beschouwd, maar volgens de trainer is dat een uitdaging voor het "jonge Ajax" om van die namen te winnen.

"Het is een mooi affiche. Je weet dat er een aantal heel grote namen in zit en dit wordt geen makkelijke klus. Het is gewoon een heel lastige tegenstander met gerenommeerde namen als Adriano en Veron. Dat soort toppers maakt het voor dit jonge Ajax interessant om tegen te spelen. Het blijft een knock-out fase dus wint niet altijd de club met de grote namen," aldus Blind.

Big Brother: Nathalie boos over foto op FOK!

Fathom en oYo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Big BrotherDe gisteren uit Big Brother weggestemde Nathalie blijkt na thuiskomst onaangenaam verrast te zijn door een screenshot dat op de FOK!Big Brotherlog staat. Op de foto ligt Nathalie zonder slip op bed, met ruime inkijk tussen haar benen.

Volgens de roddel- en achterklapsite ZijOnline daalde Nathalies humeur aanzienlijk toen ze na haar vertrek uit het Big Brotherhuis vernam hoe ze op FOK! te aanschouwen is, en dat de Talpa-camera's dit fragment ooit hebben geregistreerd. Het screenshot werd genomen door FOK!-user ForeverBlue.

Hiddink niet erg blij met Olympique Lyon

De trainer van PSV, Guus Hiddink, had liever een andere club dan Olympique Lyon geloot in de achtste finales van de Champions League.

"Hier zit je niet op te wachten. Ik had liever een club als Liverpool gehad, maar je hebt het niet voor het zeggen," aldus de Achterhoeker tegenover Studio Sport.

De afgelopen jaren speelde PSV vier maal tegen de kampioen van Frankrijk. Twee van die ontmoetingen waren vorig seizoen, in de kwartfinales van de strijd om de Champions League. Na twee keer 1-1 nam PSV in Eindhoven de penalty's beter.

Ook speelden de twee clubs twee maal vriendschappelijk tegen elkaar in de strijd om de Peace Cup in Zuid-Korea. In 2003 werd het 1-0 voor PSV en in de voorbereiding op deze competitie eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Spijt (Webcammeisje)

Roelxxl stuurde ons via de submit een filmpje van een meisje wat graag doet webcammen. Dit webcammen kan altijd leuke beelden opleveren zoals ook deze keer.

Dit is hetgene wat Roelxxl hier nog over te zeggen heeft: "Wat zal dit meisje spijt hebben als ze dit later terugziet. ".

Maar wij zullen er in ieder geval geen spijt van hebben om dit filmpje te plaatsen zodat jullie het kunnen bekijken.

Voetbal: Loting 1/16 finale UEFA Cup

Icoon Voetbal Tijdens de loting voor de UEFA Cup is SC Heerenveen aan een Roemeense tegenstander gekoppeld: Steaua Boekarest. AZ moet in maart uitkomen tegen Betis uit Spanje.De volledige loting:
Litex Lovech (Bul) - Strasbourg (Fra)
VfB Stuttgart (Dui) - Middlesbrough (Eng)
Slavia Praag (Tsj) - Palermo (Ita)
SC Heerenveen (Ned) - Steaua Boekarest (Roe)
Lokomtiv Moskou (Rus) - Sevilla (Spa)
Bolton Wanderers (Eng) - Olympique Marseille (Fra)
Hertha BSC (Dui) - Rapid Boekarest (Roe)
FC Basel (Zwi) - AS Monaco (Fra)

Udinese (Ita) - RC Lens (Fra)
Rosenborg BK (Noo) - FC Zenit (Rus)
Club Brugge (Bel) - AS Roma (Ita)
Schalke '04 (Dui) - RCD Espanyol (Spa)
Lille (Fra) - Shaktar Donetsk (Oek)
FC Thun (Zwi) - Hamburger SV (Dui)
Betis (Spa) - AZ Alkmaar (Ned)
Artmedia Bratislava (Slo) - Levski Sofia (Bul)

Mochten Heerenveen en AZ over twee duels beiden hun tegenstanders verslaan, dan komen de Nederlandse ploegen in de 1/8 finale tegen elkaar uit.

De speeldata voor de 1/16 finales zijn 15/16 februari en 23 februari.

Kijk voor meer voetbalnieuws en -uitslagen op de FOK!Voetbalmanager!

Lerares: 'De kerstman bestaat niet'

Kerst "Kinderen, moet je horen: de kerstman bestaat niet!" Dat zei een parttime muzieklerares maandag tegen een klas vol zesjarigen. De ouders zijn woest. Het voorval deed zich voor op een school in Richardson in de Amerikaanse staat Texas.

De school heeft inmiddels actie ondernomen. "De kerstman, die van het voorval gehoord heeft, heeft de muzieklerares verteld dat hij tijdens de kerstdagen vast en zeker bij de kinderen langskomt", stond er in een mededeling. De betreffende docente heeft een waarschuwing gekregen.

Voetbal: Zware loting voor Ajax en PSV

Icoon VoetbalDe Nederlandse ploegen hebben redelijk zwaar geloot voor de 1/8 finale van de Champions League. Ajax komt uit tegen Internazionale, PSV lootte Olympique Lyon.De volledige loting:

Chelsea - FC Barcelona
Real Madrid - Arsenal
Werder Bremen - Juventus
Bayern München - AC Milan
PSV - Olympique Lyon
Ajax - Internazionale
Benfica - Liverpool
Glasgow Rangers - Villareal

Speeldata: 21/22 februari en 7/8 maart. Internazionale - Ajax wordt gespeeld op 14 maart in verband met de wedstrijd van AC Milan die anders op hetzelfde tijdstip zou vallen.

Kijk voor meer voetbalnieuws en -uitslagen op de FOK!Voetbalmanager!

CD: Christian Walz - Paint by Numbers

Christian Walz is de naam van de kleine man uit Zweden die in eigen land al voor een grote sensatie zorgde; nu is hij ook in Nederland. Met de single "Wonderchild" scoorde hij zijn 1e hit buiten het Scandinavische gebied en een jaar later dan in Zweden komt ook hier nu zijn (officieel al 2e) album Paint by Numbers uit. Met een nieuw hip hoesje voor de nieuwe markt is Christian duidelijk klaar om ook de rest van de Europese markt te veroveren.


Trailer Runaway 2

In 2006 komt het langverwachte vervolg op Runaway: A Road Adventure op de markt. Tot nu toe was ontwikkelaar Pendulo Studios zeer karig met informatie over het verhaal. Uit de screenshots en het kleine beetje informatie dat wel loskwam werd bekend dat Brian en Gina een innige relatie hebben en met een vliegtuig naar Hawaii gaan. Ook is duidelijk dat we tenminste één bekende uit het eerste deel, Sushi, weer tegen zullen komen.

Er is nu een trailer vrijgegeven waarin Brian eerst een kerstliedje zingt (wat door een onbekende toeschouwer niet erg gewaardeerd wordt), waarna enkele stukjes uit het spel getoond worden. De ondertitel van het spel is Dream of the Turtle.

Mirrors:
Worthplaying
Adventure-EU
AdventureCorner

King of Buttons 2

De meeste van jullie zullen zich wel lekker aan het vervelen zijn op het werk. Op vrijdagmiddag is het altijd een kwestie van een paar uurtjes de tijd zien te verdrijven om een leuk weekend te beginnen.

Om de tijd een beetje te doden is er een leuke rode knop waar je wel eventjes zoet mee bent. Hij vertelt je hele verhalen en je hoeft alleen maar te klikken. Klik de vrijdagmiddag dus door met King of Buttons 2.

Loting 1/16 finale UEFA-Cup

SC Heerenveen heeft een Roemeense tegenstander geloot: Steaua Boekarest. AZ Alkmaar moet in maart uitkomen tegen Betis uit Spanje.

De volledige loting:

Litex Lovech (Bul) - Strasbourg (Fra)
VfB Stuttgart (Dui) - Middlesbrough (Eng)
Slavia Praag (Tsj) - Palermo (Ita)
SC Heerenveen (Ned) - Steaua Boekarest (Roe)
Lokomtiv Moskou (Rus) - Sevilla (Spa)
Bolton Wanderers (Eng) - Olympique Marseille (Fra)
Hertha BSC (Dui) - Rapid Boekarest (Roe)
FC Basel (Zwi) - AS Monaco (Fra)

Udinese (Ita) - RC Lens (Fra)
Rosenborg BK (Noo) - FC Zenit (Rus)
Club Brugge (Bel) - AS Roma (Ita)
Schalke '04 (Dui) - RCD Espanyol (Spa)
Lille (Fra) - Shaktar Donetsk (Oek)
FC Thun (Zwi) - Hamburger SV (Dui)
Betis (Spa) - AZ Alkmaar (Ned)
Artmedia Bratislava (Slo) - Levski Sofia (Bul)

De volgende ronde voor de Nederlandse ploegen kan speciaal worden. De winnaars van deze 1/16-finale-duels spelen namelijk tegen elkaar. Het is dus mogelijk dat Heerenveen en AZ tegen elkaar moeten in de 1/8 finale, wanneer beide ploegen doorgaan.

Speeldata zijn 15/16 februari en 23 februari.

Aantal LAN-party's in 2005 gegroeid

De gamesite GameParty.net brengt ieder jaar een verslag uit over de populariteit van LAN-party's. Ook nu is het weer zover en hebben ze ons een hoop getallen en percentages voorgeschoteld.
Dit jaar zijn er maar liefst 340 geregistreerde LAN-party's geweest, in 2004 waren dit er 299. Opvallend is dat de meeste Lan-Party's (66) in Limburg worden gehouden. Zeeland was echter veel minder populair en moest het met zes van deze feesten doen. Grootste stijger was Zuid-Holland, waar het aantal gehouden LAN-party's maar liefst met 41,8% is gestegen. Opvallend genoeg is Noord-Holland daarentegen met 21.4% gezakt.
Tevens schijnen de LAN-party's kwalitatief ook beter te worden, zeker bij de grote feesten. Al met al blijkt uit het onderzoek dat LAN-Party's blijven groeien, en niet slechts op één vlak.Elson niet succesvol bij Denver Nuggets

In de Amerikaanse NBA heeft de Nederlander Francisco Elson donderdag zijn kans niet gegrepen bij zijn club de Denver Nuggets. In de uitwedstrijd tegen de Cleveland Cavaliers stond de Nederlandse center in de basis in plaats van de geblesseerde Marcus Camby, maar kon geen indruk maken.

Bij de thuisploeg deed LeBron James dat wel en leidde Cleveland met 26 punten, 9 assists en 4 rebounds naar een 94-85 overwinning.

Elson miste veel jumpshots en kwam uiteindelijk maar tot 2 punten en 3 rebounds, waarmee hij ver verwijderd bleef van de man die hij moest vervangen. Camby liet dit seizoen in 21 wedstrijden gemiddeld 16,8 punten en 13,3 rebounds noteren.

Uitslagen NBA donderdag:

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 88-90
Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 94-85
Seattle Supersonics - Houston Rockets 98-104

Loting 1/8 finale Champions League

De Nederlandse ploegen hebben redelijk zwaar geloot voor de 1/8 finale van de Champions League. Ajax komt uit tegen Internazionale, PSV lootte Olympique Lyon.

De volledige loting:

Chelsea - FC Barcelona
Real Madrid - Arsenal
Werder Bremen - Juventus
Bayern München - AC Milan
PSV - Olympique Lyon
Ajax - Internazionale
Benfica - Liverpool
Glasgow Rangers - Villareal

Speeldata: 21/22 februari en 7/8 maart. Internazionale - Ajax wordt gespeeld op 14 maart in verband met de wedstrijd van AC Milan die anders op hetzelfde tijdstip zou vallen.

Leerling die dood Turken toejuichte blijft vast

praatjesmaker had ons via de nieuws-submit te melden:

JustitieDe 14-jarige leerling van het Stedelijk Lyceum uit Enschede die deze week werd opgepakt wegens het racistisch beledigen van twee overleden Turkse medescholieren, blijft in voorlopige hechtenis. De andere scholier die vastzat, een 13-jarig meisje, is na drie dagen cel wel vrijgelaten. Haar rol wordt door de kinderrechter geringer beschouwd. Justitie wilde haar nog wel vasthouden.

De twee zorgden voor veel commotie in Enschede door op internet racistische uitingen over de twee Turkse medescholieren te verspreiden. Ze maakten een compilatie van de foto's van de overleden jongens gelardeerd met een hakenkruis en de tekst dat het mooi was dat ze dood waren.

De twee zijn in de cel bezocht door de schoolpsycholoog: ''Om ze te steunen en aandacht te geven in deze moeilijke tijden. Hoe je dat doet? Vooral door te luisteren. Het voorval is voor hen enorm ingrijpend. Ze zijn erg verdrietig'', aldus de psycholoog in het regionale dagblad Tubantia. In weerspraak met eerdere berichten blijkt één van de Turkse jongens overigens geen natuurlijke dood te zijn gestorven: hij pleegde zelfmoord.

Het feit dat de jongen en het meisje de afgelopen dagen hebben vastgezeten in een cel op het politiebureau, is uitzonderlijk. Meestal mogen minderjarigen na de inverzekeringstelling terug naar hun ouders, op voorwaarde dat ze thuis blijven. Gezien de woede onder kennissen nabestaanden van de jongens, leek het de politie en Bureau Jeugdzorg beter een ander onderkomen te zoeken. Bij het beheersbaar houden van de situatie was en is een belangrijke rol weggelegd voor Turkse en Nederlandse jongerenwerkers en sleutelfiguren binnen de hechte Turkse gemeenschap in Enschede.


De bewuste internetdiscriminatie (voor publicatie op FOK! zijn de overleden jongens onherkenbaar gemaakt)

Beruchte potloodventer gearresteerd

PolitieEén van de twee van de beruchte potloodventende eeneiïge tweeling uit IJmuiden is vorige week in Amsterdam opgepakt. De 38-jarige man wordt verdacht het afgelopen jaar honderden vrouwen in en rond Amsterdam te hebben lastiggevallen. Zo ging hij soms slechts gekleed met een badjas aan bij vrouwen in een lift staan met de smoes dat hij zich had buitengesloten. Wanneer de liftdeuren dichtgingen toonde hij zijn geslachtsdeel.

De potloodventende tweeling is al sinds de jaren tachtig actief. Ze werden betrapt in veel plaatsen rond IJmuiden, maar ook in Heerhugowaard, de Zaanstreek en Zutphen.

Buttplug

En we gaan weer een Buttplug uitdelen aan de grootste "pain in the ass" van deze week. Op zich was het weer een vrij druk weekje, waarin behoorlijk wat mensen hun best hebben gedaan om in aanmerking te komen voor de Buttplug. We houden het deze week wegens chronisch tijdgebrek van mannee even lekker overzichtelijk, dus geen verhaaltje vooraf maar gewoon het verhaaltje en de keuzes bij elkaar.

Waar kunnen julie deze week uit kiezen:

1: Minister Verdonk, omdat ze nadat is uitgekomen dat ze tegen de Tweede Kamer heeft gelogen, niet de eer aan zichzelf heeft gehouden?

2: Peter R. de Vries omdat onze matige journalist ook nog eens een grote lafaard blijkt te zijn en niet naar Den Haag gaat?

3: Het bestuur van de Bulgaarse voetbalclub Max Varna, wegens het volledig homofoob zijn?

4: Kuip-directeur Jan van Merwijk omdat hij De Kuip wil verkrachten door er een dak op te zetten?

5: Arnold Schwarzenegger omdat hij Stanley Williams heeft laten executeren? (nominatie van Tigertje)

6: Vrij nomineren...

We hebben een duidelijke winnaar met nr 3, het bestuur van de Bulgaarse voetbalclub Max Varna. Geweldig, zo'n homofoob stelletje is vast wel blij met een Buttplug

Oh ja, vorige week werd de Buttplug gewonnen door dit walgelijke heerschap.

Schoolplein beschoten met luchtbuks

LeeHarveyOswald had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn het Limburgse Roermond is gisteren vele malen met een luchtbuks geschoten op het plein van een basisschool. Bronnen melden FOK! dat er ruim veertig kogeltjes op de school zijn afgevuurd. Er zijn twee kinderen lichtgewond geraakt. Op het schoolplein waren veel kinderen aan het spelen tijdens het gebeuren.

Eén kind kwam er vanaf met een blauwe plek, een ander moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht. De politie heeft inmiddels één aanhouding in de zaak verricht. Het gaat om een veertienjarige jongen die vanuit het zolderraam van zijn ouderlijke woning op het schoolplein mikte.

De jongen zou enige tijd zijn blijven schieten en pas zijn opgehouden toen de politie op kwam dagen. Hem zal poging tot zware mishandeling ten laste gelegd worden. De politie verwacht binnenkort nog iemand aan te houden.

Red Bull aast op Schumacher

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat bovenaan de verlanglijst van Red Bull Racing. Volgens zijn manager Willi Weber is het nog steeds onduidelijk of en waar de Duitser vanaf 2007 zal rijden.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, zei in het Duitse tabloid TZ dat hij een reëele kans ziet om Schumacher bij zijn team binnen te halen. "Ik kan me goed voorstellen dat Michael in 2007 bij ons zal rijden. Volgend jaar willen we bij de top vijf van de constructeurs eindigen en het jaar erop zal de invloed van Adrian Newey op de wagen echt goed zichtbaar worden."

Schumacher's manager Willi Weber zei dat Schumacher en hij zich vereerd voelden om in de aandacht van Red Bull te staan. "Maar eerst moet Michael beslissen of hij na 2006 nog wel wil rijden." aldus Weber. "Daarna kunnen aan andere dingen gaan denken, maar Ferrari heeft nog wel onze hoogste prioriteit."

8 jaar cel voor doodrijden 16-jarige fietster

JustitieWegens het dronken doodrijden van de 16-jarige Elvira de Ridder uit Breda, is gisteren de 23-jarige Cor H. uit Roosendaal veroordeeld tot 8 jaar celstraf. Tevens heeft hij een rijverbod gekregen voor 10 jaar. Volgens Justitie is dit de zwaarste straf die tot nog toe in Nederland is opgelegd voor het onder invloed veroorzaken van een dodelijk ongeval.

De rechter kwam tot de hoge straf omdat H. al twee keer eerder was bestraft voor het rijden onder invloed. Toch reed H. op 19 augustus met een vriend van Roosendaal naar Breda, terwijl hij anderhalve liter wodka had genuttigd. Op de kruising Tuinzigtlaan-Acaciastraat knalde hij vol op de fietsende Elvira die van rechts kwam en voorrang had; ze vloog twintig meter door de lucht. De twee mannen gingen er als een haas vandoor. H. kon worden opgepakt toen hij probeerde de haren van Elvira, die op het rubber van de beschadigde vooruit zaten, te laten verdwijnen. Een kennis van H. zag dat en tipte de politie.

De ouders en vrienden van Elvira leken tevreden met de hoge straf voor de man die zij omschreven als degene die ''Elvira heeft vermoord en als een stuk vuil heeft achtergelaten.''

Franse senaat keurt anti-terreurwetten goed

TerrorismeIn Frankrijk is de senaat gisteren akkoord gegaan met nieuwe anti-terreurwetten. Eerder al gaf een meerderheid van de nationale assemblee, het Franse lagerhuis, zijn fiat aan de strengere wetten.

De linkse oppositie had in de senaat nog wel wijzigingsvoorstellen ingebracht, maar die werden weggestemd. Links vreest dat de nieuwe terreurwetten zware inbreuk zullen doen op burgerrechten en raciale spanningen verder zullen doen oplopen.

Met de nieuwe wetten wordt het onder meer mogelijk terreurverdachten zonder aanklacht zes dagen vast te zetten in plaats van vier. Ook gaan de maximale straffen voor terroristische vergrijpen omhoog. Verder krijgt de politie meer bevoegdheden om telefoon- en internetverkeer af te tappen en om vertrouwelijke informatie over klanten in te winnen bij bedrijven. Tevens mag in openbare gelegenheden met videocamera's geobserveerd worden.

De assemblee moet nu nog eenmaal stemmen over de wetten, waarna de senaat ze nogmaals moet bekrachtigen. Dat kan al voor eind december geregeld zijn.

Van der Struijk en Victoria maand aan de kant

Willem II heeft het dit seizoen zwaar te verduren. Naast de slechte resultaten van de club in de competitie kampt de ploeg uit het Willem II-stadionook nog eens met personele problemen. Zowel Raymond Victoria als Frank van der Struijk zijn momenteel geblesseerd.

Niet alleen verloor Willem II woensdag in eigen huis de competitiewedstrijd tegen FC Utrechtt, maar ook Van der Struijk en Victoria raakten geblesseerd. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat beide verdedigers vier tot zes weken uitgeschakeld zijn. Victoria kampt met een scheurtje in de hamstring, en Van der Struijk liep een scheurtje op in de mediale band van zijn knie.

Intel nieuwe sponsor BMW

Het team van BMW heeft een overeenkomst met de Amerikaanse chipfabrikant Intel gesloten. Lange tijd zag het ernaar uit dat Intel het team van McLaren zou gaan sponsoren, maar die kozen uiteindelijk voor Vodafone.

De deal die BMW met Intel heeft gesloten heeft niet alleen betrekking op hun activiteiten in de Formule 1. De technologie van Intel zal ook terug te vinden zijn in de straatauto’s van BMW.

“Deze overeenkomst zorgt ervoor dat twee hoogaangeslagen merken de handen ineen slaan. Intel-technologie in producten van BMW, dat staat garant voor een krachtige combinatie. Intel en BMW willen het beste op IT- en marketingvlak, dat past bij deze dynamische bedrijven. Nu wij BMW sponsoren genieten we tevens bekendheid bij racefans die bekend zijn met de rol van de technologie”, aldus Eric Kim die als Chief Marketing Officer in dienst is van Intel.

BMW-Motorsportdirecteur Mario Theissen is tevreden na het afsluiten van deze deal. Al eerder dit jaar werd er overeenstemming bereikt met Petronas en nu heeft men weer een groot bedrijf als sponsor erbij. Mario Theissen: “Alles in de F1 is high-tech en slagen in deze tak van sport vereist een goede discipline. Honderden waarden moeten op het juiste niveau geschat worden en dat moet gedaan worden met de grootste precisie. Samen met Intel gaat BMW deze uitdaging aan.”

Duitser vergeet 15.000 euro in V&D

Een Duitse tandarts heeft woensdag 15.000 euro in het restaurant van de V&D in Roermond laten liggen. Gelukkig voor hem vond het personeel de plastic tas waar het geld in zat en kon de man zijn centen even later weer in zijn armen sluiten.

In de plastic tas zat niet alleen geld, maar ook het paspoort van de man. Het personeel probeerde de Duitser te traceren, maar dit lukte niet. Een uur later meldde de man zich echter zelf in het restaurant.

Als dank gaf hij het personeel vijftig euro. Waarom de Duitser zo veel geld op zak had, is niet bekend.

Ono wil in Europa blijven

Hoewel hij een aanbieding van zijn oude club Uruwa Red Diamonds op zak heeft, blijft Shinji Ono liever in Europa. De middenvelder mag weg bij Feyenoord en gaat zich nu oriënteren op de Europese markt.

"We hopen nog steeds een nieuwe club in Europa te vinden”, zegt zaakwaarnemer Chiel Dekker in AD Sportwereld. Ono zou per 1 januari al bij het Japanse Uruwa aan de slag kunnen en gisteren bereikten de clubs al een akkoord met elkaar. ”De deal is er, maar Shinji is zelf nog niet zover dat hij al terug wil naar Japan”, aldus Dekker.

Welke clubs al belangstelling hebben getoond wilde Dekker niet zeggen. Bolton Wanderers wordt in elk geval niet de nieuwe club van Ono. "Zij hebben nog geprobeerd om een half jaar te huren tot aan het WK, maar daar was Feyenoord niet voor te vinden."

Verlovingsring in onafgesloten auto gelegd

Icoon Opmerkelijk Een 37-jarige auto-eigenaar die zijn auto niet op slot had gedaan, trof bij terugkomst een verrassing aan. In de auto lag een verlovingsring met een waarde van 12.500 euro. Het voorval gebeurde op een parkeerplaats nabij Boston.

De eigenaar met gebroken hart had een briefje bij het doosje met de diamanten erin ring gelegd. Daar stond op: 'Gelukkig kerstfeest. Dank u voor het openlaten van uw auto. In plaats van uw auto te stelen, heb ik u een cadeau gegeven. Hopelijk belandt het in de handen van iemand die u liefheeft, want mijn verliefdheid is voorbij.' De vinder heeft meteen de politie ingelicht. Die tast echter nog in het duister over de zaak.

Stroetinga de sterkste in Heerenveen

De derde marathon van de Greenery Six is donderdag in Heerenveen gewonnen door Arjan Stroetinga. Stroetinga was in de sprint sterker dan Jan-Maarten Heideman en Ingmar Berga. De Fransman Michaud blijft leider in het algemeen klassement.

Het peloton deed het donderdag rustig aan, geschrokken door de zware valpartij van woensdag. De ploeg van Michaud hield het peloton in bedwang, waarna Stroetinga in de eindsprint verrassend de winst pakte.

Bij de vrouwen werd de proloog gewonnen door Elma de Vries, die in de sprint Danielle Bekkering klopte.

Van Gaal vindt overwinning onverdiend

De coach van AZ, Louis van Gaal, was niet tevreden over zijn elftal na afloop van de gewonnen UEFA-bekerwedstrijd tegen het Zwitserse Grasshopper (1-0).

Ondanks dat zijn team er met de overwinning vandoor ging vond Van Gaal de tegenstander beter. "Dit is een gestolen overwinning. Ik vond Grasshopper sterk spelen, ze vonden steeds de vrije man en daar hadden wij geen antwoord op."

Dat er toch nog werd gewonnen deed Van Gaal dan ook schouderophalend af. "Dat kwam ook omdat zij aan het aanvallen waren. Wij vonden toen de ruimte achter hun verdediging. Onze goal was eigenlijk een counter. De keeper zag er niet goed uit en Koevermans kon het afmaken. Een klutsgoal."

AZ is door de overwinning als tweede geëindigd in de groep, achter het Engelse Middlesbrough. Daardoor zal de club tijdens de loting vrijdag één van de uitgeschakelde clubs uit de Champions League loten. "Het heeft helemaal geen zin om daarop vooruit te lopen. Vrijdag zien we vanzelf tegen wie we loten."

2 Superhelden

In deze brainbreaker kruip je in de huid van The Flea en zijn trouwe hulpje Masked Dog. Hun mede superhelden en tevens vrienden Rikochet en El Rey blijken verdwenen te zijn. Het lijkt het werk te zijn van El Evil Dentista Of Doom. Een vet spannende samenzwering! Aan jou uiteraard de taak om de maatjes terug te vinden.
Ga snel op onderzoek uit en post je highscore in de reacties.

Met dank aan Kajalevi voor de submit

Sluiter naar laatste vier in Rotterdam

Raemon Sluiter heeft zich bij de Nationale Masters in Rotterdam geplaatst voor de halve finales. De Rotterdammer, als eerste geplaatst, was met 7-5 en 7-6 te sterk voor Jesse Huta Galung.

Bij het vrouwentoernooi versloeg titelverdedigster Michaëlla Krajicek donderdagavond Mariëlle Hoogland in de eerste ronde met 6-1 en 6-1. De als tweede geplaatste Linda Sentis won in de kwartfinales van Renée Reinhard met 6-4, 6-0.

Kerstkaart Hallmark uit de handel

KerstKaartenfabrikant Hallmark haalt een gevaarlijke Kerstkaart uit de handel. Het gaat om een kaart met een venstertje waarin het sneeuwt als ie heen en weer wordt geschud. Het venstertje kan openscheuren en dan kan er een vloeistof uitlopen die naar dieselolie ruikt. Contact met de vloeistof kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, een geïrriteerde huid of geïrriteerde ogen.

Mensen die de kaart van Hallmark Cards Nederland in huis hebben en een dieselachtige geur ruiken, krijgen het advies de kaart meteen weg te gooien. De kaart heeft artikelnummer 75687.

Wekelijkse Hardwareverkopen Japan

Een spannende week, de Xbox 360 is namelijk uitgekomen in Japan. De 360 komt binnen op nummer 4, achter de DS, PSP en PS2. De DS verkopen zijn ditmaal weer wat hoger dan de vorige week en ook de PSP verkopen zijn erg hoog.

Over het algemeen liggen alle verkopen verder ook hoger dan de week ervoor. Ook de Micro is weer iets gestegen. Succesgames deze week waren Rogue Galaxy (PS2) en Mario Kart (DS), allebei verkochten ze meer dan 200.000 exemplaren.

De best verkochte 360 game is Ridge Racer 6, met zo'n 24.000 aantallen.

Gordon terug op de radio

GordonGordon komt weer terug op de radio. De oud-dj van Noordzee FM gaat Edwin Evers en Ruud de Wild in vakanties vervangen op Radio 538. Voorlopig zal de zanger geen eigen programma krijgen. Zijn eerste vervangbeurt is in januari. Edwin Evers gaat dan op vakantie.

In het verleden verving Gordon ochtend-dj Evers ook al vaak in de ochtend. De relatie tussen de twee dj's bekoelde toen bekend werd dat Gordon in 2003 in de ochtend op Noordzee FM ging zitten. Toen John de Mol's Talpa 538 overnam, werd al vrij snel duidelijk dat Gordon niet mee zou gaan. Maar inmiddels lijkt de lucht weer geklaard. Voor Talpa maakt Gordon ook al televisieprogramma's.

Geen bromsnor in Den Haag

Vandaag wordt eindelijk bekend of de grote verlosser daadwerkelijk zijn opwachting maakt in de politiek. Het is vandaag namelijk D-day voor Peter R. de Vries. De grote vraag is dus: "vindt 41% van de Nederlandse bevolking hem een aanwinst voor de politiek?"

Het is misschien flauw om de uitslag te verklappen, maar hij gaat niet aan die 41% komen. Vorige week bleef de teller staan op slechts 28% en dat was toch net nadat hij de nagedachtenis van Pim Fortuyn had besmeurd om zijn eigen populariteit een 'boost'te geven.

Het 'feest' gaat dus niet door, maar het is de vraag of we daar echt wakker van moeten liggen. De afgelopen maanden heb ik bij De Vries geen echte visie kunnen ontdekken over de besturing van een land. Natuurlijk op bepaalde deelgebieden heeft hij een visie en ook zeker expertise, maar dat is toch wat anders dan een compleet partijprogramma. Overigens blijft de opzet met die opiniepeilingen merkwaardig. Je doet mee aan de verkiezingen omdat je denkt dat dat nut heeft en omdat je ergens voor staat. Zeggen dat je alleen meedoet wanneer minimaal 41% van de bevolking je een aanwinst vindt, is buitengewoon laf en maakt je bij voorbaat al een verliezer.

Schrijver Tomas Ross wist het aardig te verwoorden:

quote:
Die plotselinge stijging in zijn populariteitspeiling is alleen het gevolg van die floppy's; dat heeft geen langdurig effect. En dat hij met zo'n onthulling komt, vlak voordat hij over zijn politieke loopbaan moet belissen, is mij te toevallig. Hij haalt het niet, en dat is maar goed ook. Zijn programma is een warboel van ideeën die hij van anderen heeft gepikt.
Inderdaad, gewoon grootheidswaanzin van een matige journalist.

Boek: Einstein voor Dummies

Iedereen heeft wel eens gehoord van Einstein, de relativiteitstheorie of de befaamde formule E=mc2. Einstein was een groot Duits-Joodse wetenschapper die zeer belangrijke ontdekkingen heeft gedaan voor de hedendaagse wetenschap. Een van zijn ontdekkingen heeft zelfs uiteindelijk geleid tot de atoombom, iets waar Einstein altijd spijt van had. Maar wie was Einstein eigenlijk en hoe zat dat ook alweer met tijd en ruimte? In Einstein voor Dummies kun je de antwoorden vinden en nog veel meer!!

Bush toch akkoord met martelverbod

Icoon TerrorismeDe Amerikaanse president Bush heeft afgelopen nacht met tegenzin een wet goedgekeurd waarin staat dat het leger en de CIA geen gevangenen meer mogen martelen. Hij zwicht daarmee voor een grote meerderheid van het Congres, dat al geruime tijd aandrong op de anti-martelwet. Bush voelde aanvankelijk weinig voor de wet, omdat deze volgens hem zijn strijd tegen terreur in de weg zou staan. De president benadrukte dat de Verenigde Staten niet martelen.

De Republikeinse senator John McCain had de wet voorgesteld. Zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden was al akkoord, maar president Bush dreigde zijn veto uit te spreken over de wet die ondervragingstechnieken aan banden legt. Het Witte Huis wilde een uitzondering maken voor CIA-ondervragers.

Volgens McCain is het besluit "een boodschap aan de wereld dat de Verenigde Staten niet net als de terroristen zijn". De senator zei verder dat deze stap zal helpen het geschonden Amerikaanse imago in het buitenland op te poetsen.

Dorus de Binnenboel (1)

De stilte die Dorus ervaart bij binnenkomst in zijn eigen huis, voelt aan als een warme en behaaglijke deken. Na de hectiek van de ochtendstart is het gereutel van het koffiezetapparaat en het omslaan van een bladzijde van de ochtendkrant het enige geluid dat die stilte doorbreekt. Dorus absorbeert met graagte het nieuws uit binnen- en buitenland, leest de achtergronden en commentaren, is tot op zekere hoogte geïnteresseerd in cultuur en ook de sportbijlage mag zich in zijn belangstelling verheugen. Dorus schermt zich af van zijn eigen kleine buitenwereld door zich onder te dompelen in het grootse wereldgebeuren.

Aanpak stationsgebied Utrecht kan beginnen

Icoon VervoerDe aanpak van het Utrechtse stationsgebied kan doorgaan. De gemeenteraad stemde gisteravond in met de miljarden kostende plannen. Die voorzien onder meer in een nieuw muziekpaleis op het Vredenburg, een vergrote stationshal en het weer openleggen van de in de jaren zeventig gedempte Catharijnesingel.

Rond 2017 moet de klus zijn geklaard. De totale kosten voor de verschillende partners worden geschat op 3,5 tot 4 miljard euro. De kosten van de gemeente Utrecht zijn geraamd op 70 tot 90 miljoen euro.

De vernieuwing van het stationsgebied staat al sinds 1987 op de agenda. Mede door de ingewikkelde eigendomsverhoudingen en de enorme bedragen die met het project gemoeid zijn liepen eerdere plannen tot driemaal toe stuk.

Arnhemse meisjes (20)

Ze vragen wat er met ons aan de hand is. Vanaf het moment van hun uitstappen, giechelen de Schipper en ik. De gewoonlijk lichte zenuwen bij een hernieuwde ontmoeting groeien nu bijna uit tot een zenuwinzinking. De Schipper giechelt met de meest waanzinnige grimassen en aan de afkeurende blikken van de meisjes te zien doe ik hetzelfde. Ik verword tot waanzinnige grimassen en hoor de rare lach van een vreemde. Maar die vreemde, dat ben ik...

Voetbal: Uitslag AZ - Grasshopper

Icoon UEFA CupAZ heeft in de laatste wedstrijd van de groepsfase in de UEFA-Cup met 1-0 gewonnen van het Zwitserse Grasshopper. Omdat Middlesbrough met 2-0 won van Litex werd AZ tweede in de poule, waardoor de Alkmaarse ploeg in de volgende ronde tegen een nummer drie uit de Champions League aan moet treden.

AZ was al zeker van plaatsing, daarom speelde het zonder Arveladze en Perez. Koevermans en Medunjanin kregen een kans van Van Gaal. In de beginfase was AZ iets beter, maar het kon geen grote kansen creëeren. Alleen Medunjanin kreeg een kleine kans, maar kon deze niet benutten. Grasshopper was zeker niet ongevaarlijk, want AZ kon de wedstrijd niet onder controle krijgen. Naarmate de rust naderde werden de Zwitsers zelfs iets sterker, maar de ploegen gingen zonder doelpunten op het scorebord de kleedkamer in.

Dezelfde spelers kwamen na rust het veld weer op. Dos Santos schoot even later snoeihard tegen de lat namens Grasshopper. Barry Opdam mocht na een uur voetbal zijn rentree maken, hij verving Steinsson. Tegelijk kwam ook Huysegems in het veld voor Barry van Galen. Niet veel later was het Jaliens die bij de achterlijn goed doorzette en voor kon zetten op Koevermans. De aanvaller hoefde de bal alleen maar in te tikken: 1-0. Kort daarna werd De Zeeuw vervangen door Ramzi. Kew Jaliens werd daarna nog één keer gevaarlijk, maar hij schoot in het zijnet. De Zwitsers konden zich toch al niet meer plaatsen, waardoor zij niet meer echt aanzetten om gevaarlijk te worden.

AZ komt dankzij de tweede plaats in de poule in de volgende ronde uit tegen een ploeg die derde werd in de poulefase van de Champions League. Eerder plaatste SC Heerenveen zich al voor de volgende ronde. De loting voor de volgende ronde van beide Europese toernooien is morgenmiddag.

Kijk voor meer voetbalnieuws en -uitslagen op de FOK!Voetbalmanager!

Mislukte terreuraanslag Stockholm

John_Terry vertaalde het volgende bericht dat hij in de nieuws-submit zette:

Icoon Terrorisme Op een stembureau voor Iraakse immigranten in Zweden is vandaag een mislukte aanslag gepleegd. Onbekenden hebben vanmorgen flessen petroleum naar het stembureau gegooid, de flessen vatten echter geen vlam. Het incident vond plaats in een noordelijke buitenwijk van de hoofdstad Stockholm. De Irakezen konden donderdag stemmen voor een nieuw Iraaks Parlement.

De Zweedse kranten Aftonbladet en Dagens Nyheter kregen brieven van een groep die de mislukte aanslag heeft opgeëisd. De postdatum is van een dag eerder. De groep noemt zichzelf 'Al-Qaeda in Zweden'. Zweden is altijd neutraal gebleven in de oorlog in Irak en was geen voorstander van de oorlog. Bij de aanval zijn voorzover bekend geen slachtoffers gevallen.

In Nederland zijn de stemmingen rustig verlopen. Een woordvoerder van de kiescommissie schat dat donderdag rond de vierduizend stemmen zijn uitgebracht. Dinsdag en woensdag brachten in totaal tienduizend mensen hun stem uit. In Nederland wonen ongeveer 47.000 Irakezen, onder wie 33.000 stemgerechtigden. De uitslag van de verkiezingen wordt over twee weken verwacht.

Kritiek dochter Madonna op stijl moeder

Icoon ShowbizzMadonna's dochter Lourdes heeft kritiek geuit op de kledingstijl van haar moeder. Lourdes zegt dat ze zich schaamt als de zangeres haar ophaalt van school. De negenjarige vindt dat Madonna zich niet moet kleden als een popster.

"Mijn dochter is kritisch. Soms keurt ze mijn kleding totaal af. Ze wil dat ik er niet gek uitzie en dat ik meer als andere, 'normale' moeders ben. Als ik haar ophaal van school krijg ik duidelijke instructies over wat ik wel en absoluut niet aan mag doen", aldus de 47-jarige Madonna. Gelukkig voor de zangeres is haar vijfjarige zoon Rocco (nog) niet zo kritisch: "Hij zegt me dat ik er hoe dan ook mooi uitzie."


"Doe toch normaal"

Jamdat investeerder klaagt EA aan

Een aantal dagen geleden is bekend geworden dat EA het bedrijf Jamdat wil overnemen voor het slordige bedrag van 680 miljoen dollar. Hiermee zitten ze met 27 dollar per aandeel boven de waarde op dat moment van het aandeel: 22.45 dollar.

Maar toch is investeerder Elliot Fox niet tevreden met het aanbod en is naar de rechter gestapt. Hij wil de overname onwettig laten verklaren omdat de Jamdat directeuren niet de hoogst mogelijke prijs kregen voor het bedrijf. Analyst Michael Pachter zegt dat de prijs die EA wil betalen een prima prijs is en analyst Anthony Gikas zegt zelfs dat de prijs 200 miljoen te hoog is. De aandelen van Jamdat na de waarschijnlijke overname zijn flink gestegen naar 26.65 dollar per aandeel.

Midway sluit studio's in Australië en Chicago

Midway heeft zeven maanden geleden de Australische gamestudio Ratbag opgekocht, maar deze studio hebben ze nu alweer gesloten. Hierdoor komen ongeveer 70 verbaasde werknemers op straat te staan.

RatBag was ondermeer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Powerslide en Dirt Track Racing voor de PS2. Daarnaast hebben ze ook een aantal games ontwikkeld voor de Xbox en GameCube. De studio is in 1993 opgericht door twee schoolvrienden. Midway heeft RatBag een aantal maanden geleden opgekocht voor zeven miljoen dollar. Het sluiten van deze studio komt vlak na het sluiten van een studio in Chicago van Midway. Het lijkt erop dat Midway de ontwikkelaars voor de PS2 dumpt om zich te focussen op PS3-games.

'Iraakse troepen hadden Al-Zarqawi in handen'

Icoon TerrorismeIraakse veiligheidstroepen hebben vorig jaar de beruchte terroristleider Abu Musab al-Zarqawi aangehouden, maar hem later weer vrijgelaten omdat ze niet wisten wie hij was. Dit heeft de Iraakse onderminister van Hussain Kamal van Binnenlandse Zaken donderdag gezegd. Al-Zarqawi geldt als de leider van Al Qaida in Irak.

De Jordaniër wordt verantwoordelijk gehouden voor een flink aantal aanslagen in het Midden-Oosten en is één van de meestgezochte personen ter wereld. Er staat een beloning van 25 miljoen dollar op zijn hoofd. Een woordvoerder van de Verenigde Staten wilde het bericht bevestigen, noch ontkennen. "Het is aannemelijk", zo zei hij.

Boek: Misha Defonseca - Misha

Misha is een aantal jaren geleden al eens eerder uitgebracht en toen heb ik het ook gelezen. Het verhaal is me altijd bijgebleven. Het komt niet vaak voor dat ik een boek voor de tweede maal lees, maar dit boek wilde ik graag nog eens lezen. En daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik ben blij dat het opnieuw is uitgebracht, want het was al die tijd vrijwel niet te verkrijgen, terwijl dit het soort boek is dat je aan iedereen wilt laten lezen als je het zelf eenmaal gelezen hebt.


Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.