Red Bull toont RB2 op circuit

Gisteren en eergisteren testte Red Bull de nieuwe auto op Silverstone. De RB2 is de eerste echte Red Bull auto en het was ook meteen de eerste keer dat de combinatie van de RB2 met de Ferrari-motor werd getest.

De afgelopen dagen waren spannend voor het team van Red Bull. Het team voerde de shakedown uit voor de RB2. Na vorig jaar nog een chassis te hebben dat was gebaseerd op de Jaguar, heeft men nu een totaal eigen auto. Daarnaast was er de spanning over de combinatie van de auto met de Ferrari V8 motor. De technici van Red Bull en Ferrari werkten op Silverstone samen om eventuele problemen meteen op te kunnen lossen.

David Coulthard, die de eer had als eerste de auto te mogen testen, sprak lovende woorden: "Het testen van de nieuwe auto was een speciaal moment, aangezien het compleet nieuw is voor het team. De motor is geleverd vanuit Italië, daarna is alles eromheen gebouwd, en nu kwamen alle nieuwe onderdelen tezamen."

De komende dagen zullen de verzamelde gegevens worden geanalyseerd, waarbij er met name veel aandacht zal zijn van de integratie tussen motor en chassis. In het nieuwe jaar zal de RB2 veelvuldig worden gebruikt in tests, maar pas op 9 maart zal de auto officieel worden gepresenteerd.


David Coulthard in de Red Bull RB2