Intel nieuwe sponsor BMW

Het team van BMW heeft een overeenkomst met de Amerikaanse chipfabrikant Intel gesloten. Lange tijd zag het ernaar uit dat Intel het team van McLaren zou gaan sponsoren, maar die kozen uiteindelijk voor Vodafone.

De deal die BMW met Intel heeft gesloten heeft niet alleen betrekking op hun activiteiten in de Formule 1. De technologie van Intel zal ook terug te vinden zijn in de straatauto’s van BMW.

“Deze overeenkomst zorgt ervoor dat twee hoogaangeslagen merken de handen ineen slaan. Intel-technologie in producten van BMW, dat staat garant voor een krachtige combinatie. Intel en BMW willen het beste op IT- en marketingvlak, dat past bij deze dynamische bedrijven. Nu wij BMW sponsoren genieten we tevens bekendheid bij racefans die bekend zijn met de rol van de technologie”, aldus Eric Kim die als Chief Marketing Officer in dienst is van Intel.

BMW-Motorsportdirecteur Mario Theissen is tevreden na het afsluiten van deze deal. Al eerder dit jaar werd er overeenstemming bereikt met Petronas en nu heeft men weer een groot bedrijf als sponsor erbij. Mario Theissen: “Alles in de F1 is high-tech en slagen in deze tak van sport vereist een goede discipline. Honderden waarden moeten op het juiste niveau geschat worden en dat moet gedaan worden met de grootste precisie. Samen met Intel gaat BMW deze uitdaging aan.”