Mislukte terreuraanslag Stockholm

John_Terry vertaalde het volgende bericht dat hij in de nieuws-submit zette:

Icoon Terrorisme Op een stembureau voor Iraakse immigranten in Zweden is vandaag een mislukte aanslag gepleegd. Onbekenden hebben vanmorgen flessen petroleum naar het stembureau gegooid, de flessen vatten echter geen vlam. Het incident vond plaats in een noordelijke buitenwijk van de hoofdstad Stockholm. De Irakezen konden donderdag stemmen voor een nieuw Iraaks Parlement.

De Zweedse kranten Aftonbladet en Dagens Nyheter kregen brieven van een groep die de mislukte aanslag heeft opgeëisd. De postdatum is van een dag eerder. De groep noemt zichzelf 'Al-Qaeda in Zweden'. Zweden is altijd neutraal gebleven in de oorlog in Irak en was geen voorstander van de oorlog. Bij de aanval zijn voorzover bekend geen slachtoffers gevallen.

In Nederland zijn de stemmingen rustig verlopen. Een woordvoerder van de kiescommissie schat dat donderdag rond de vierduizend stemmen zijn uitgebracht. Dinsdag en woensdag brachten in totaal tienduizend mensen hun stem uit. In Nederland wonen ongeveer 47.000 Irakezen, onder wie 33.000 stemgerechtigden. De uitslag van de verkiezingen wordt over twee weken verwacht.