Groenhuijsen ontslagen wegens 'Schnabbel Gestapo'

Een mailbericht van Charles Groenhuijsen dat de term 'Schnabbel Gestapo' bevatte, heeft hem uiteindelijk zijn baan gekost. Dit blijkt uit de dagvaarding van het kort geding dat maandag in Amsterdam dient tussen Groenhuijsen en de NOS. Groenhuijsen zou in januari 2006 Philip Freriks opvolgen als anchorman van het Achtuurjournaal.

Groenhuijsen voelde zich bespioneerd door de hoofdredactie, die elk binnengekomen verzoek voor een nevenactiviteit van de voormalige NOS-correspondent aan hoofdredacteur Hans Laroes moest melden. Een geŽrgerde Groenhuijsen stuurde Laroes een mailtje hierover waarin hij de hoofdredactie betitelde als de 'Schnabbel Gestapo'. Die betiteling was voor Laroes en de NOS de reden om Groenhuijsen te ontslaan.

Voor medewerkers van de NOS geldt dat ze mogen bijverdienen als aan de regels in de cao en aan het protocol nevenactiviteiten is voldaan. Volgens advocaat S. Tan werd er voor Groenhuijsen een ander beleid gevoerd. De raadsman zegt ook dat het niet de bedoeling was van Groenhuijsen om de hoofdredacteur te beledigen. "Groenhuijsen heeft Laroes niet beledigd, althans heeft hem niet willen beledigen en heeft dat ook onmiddellijk tot uitdrukking gebracht nadat hij kennis had genomen van de reactie van Laroes", aldus Tan in het AD.