8 jaar cel voor doodrijden 16-jarige fietster

JustitieWegens het dronken doodrijden van de 16-jarige Elvira de Ridder uit Breda, is gisteren de 23-jarige Cor H. uit Roosendaal veroordeeld tot 8 jaar celstraf. Tevens heeft hij een rijverbod gekregen voor 10 jaar. Volgens Justitie is dit de zwaarste straf die tot nog toe in Nederland is opgelegd voor het onder invloed veroorzaken van een dodelijk ongeval.

De rechter kwam tot de hoge straf omdat H. al twee keer eerder was bestraft voor het rijden onder invloed. Toch reed H. op 19 augustus met een vriend van Roosendaal naar Breda, terwijl hij anderhalve liter wodka had genuttigd. Op de kruising Tuinzigtlaan-Acaciastraat knalde hij vol op de fietsende Elvira die van rechts kwam en voorrang had; ze vloog twintig meter door de lucht. De twee mannen gingen er als een haas vandoor. H. kon worden opgepakt toen hij probeerde de haren van Elvira, die op het rubber van de beschadigde vooruit zaten, te laten verdwijnen. Een kennis van H. zag dat en tipte de politie.

De ouders en vrienden van Elvira leken tevreden met de hoge straf voor de man die zij omschreven als degene die ''Elvira heeft vermoord en als een stuk vuil heeft achtergelaten.''