FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 december 2005

Verkrachter vrijuit na slaapseks

OpmerkelijkIn Canada is de 33-jarige Jan Luedecke vrijgesproken van verkrachting van een jonge vrouw omdat hij volgens de rechter lijdt aan sexsomnia (slaapseks), een aandoening waarbij je tijdens je slaap ongewild seksuele handelingen uitvoert.

Luedecke ontmoette het jonge slachtoffer op een feest. Volgens haar verklaring werd ze wakker toen Luedecke haar aan het penetreren was. Ze duwde hem weg en belde de politie. De man bekende pas seks te hebben gehad toen hij zag dat hij een condoom om had gedaan.

Een slaapexpert zei de rechter dat de man lijdt aan sexsomnia. Volgens Luedecke was het hem al vaker gebeurd dat hij seks had tijdens zijn slaap. Het slachtoffer verliet na de vrijspraak in tranen de rechtszaal.

Bevrijde gevangene weer vast

charlysilva en W1CKeD hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad In Amsterdam Zuidoost is vanmorgen een gevangene bevrijd uit het Academisch Medisch Centrum (AMC) door vijf gewapende mannen. De gedetineerde ging op bezoek voor een medische controle en was voorzien van een broekstok om het lopen te bemoeilijken. Dit is bevestigd door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Toen de gevangene tezamen met zijn twee begeleiders het ziekenhuis verliet, werden ze overvallen door de mannen. De man, David K., zat in voorlopige hechtenis. Voor welk delict is niet bekend. De politie is nu op zoek naar K. en de vijf overvallers.

Update 23:04
David K. is weer terecht. Zijn ouders brachten hem vanavond naar de instelling waar hij vastzat. Van de vijf gewapende mannen die hem bevrijdden, ontbreekt nog ieder spoor.

Justitie weigerde wederom te zeggen waarom K. vastzit. Alleen is bekend gemaakt dat hij nog berecht moet worden.

Oorzaak brand Boxtel bekend

De brand in Boxtel boven een café die vier levens eiste is vrijwel zeker ontstaan door een oververhitte plafondlamp in een van de slaapkamers. Dit is de voorlopige conclusie van het forensisch technisch onderzoek.

De brand die op zaterdag uitbrak in een huis boven een café overleden twee kleine kinderen. De moeder en vader overleden later in het ziekenhuis, de vader had nog een meisje van twee weten te redden.

Reclame of fanboy?

In de VS wordt op diverse plaatsen graffiti aangetroffen van cartoon-poppetjes met een PSP. Niemand weet waarom ze overal verschijnen, maar er zijn sterke geruchten dat het een reclamestunt is van Sony. Op de eerste foto is te zien dat hij in ieder geval wel een blaadje vasthoudt met vermoedelijk het voorbeeld. Het zou natuurlijk ook een fanboy kunnen zijn die ontzettend blij is met zijn PSP en dat met de wereld wil delen.
Man klaagt Microsoft aan voor defecte Xbox 360

Een Amerikaanse man uit Chicago die onlangs een Xbox 360 heeft bemachtigd, heeft Microsoft aangeklaagd omdat de nieuwe console van het bedrijf snel oververhit zou raken en daardoor vast zou lopen. De man claimt dat Microsoft te gehaast te werk is gegaan met de lancering van de console.

Robert Byers, de naam van de aanklager, zegt dat de power supply en de central processing unit in de 360 oververhit raken, waardoor de hittegevoelige chips aangetast worden en de console vastloopt. Of de man zijn gelijk krijgt is nog even afwachten, want in de Verenigde Staten zijn dit soort rechtszaken niet ongewoon.

Eerder al verschenen er berichten over oververhitte 360's op het internet.

Blizzard veegt WoW-cheaters van Europese servers

Blizzard heeft de afgelopen paar weken 2500 mensen permanent geband van Europese World of Warcraft servers, omdat deze mensen gebruik maakten van cheats en/of hacks in combinatie met third-party software die in strijd zijn met de Terms of Use. Blizzard heeft ook aangegeven door te gaan met het harde optreden, omdat het speelplezier van mensen die wel eerlijk bezig zijn voorop staat. Eerder al bande de ontwikkelaar talloze mensen die gebruik maakten van cheats voor onder meer Diablo 2 en Starcraft.Six-Pack

Buikspieren zijn hot. De consument wordt dagelijks duidelijk gemaakt dat buikspieren trainen een "must" is. Om slank te worden, gezond te blijven en om zo'n sexy "six-pack" te trainen. Dat laatste vooral om indruk te maken op de vrouwtjes tijdens een standvakantie in Spanje. Die, als ik de infotainment commercials mag geloven, kwijlend aan mijn zwembroek zullen hangen.
Een vrouw misstaat een "six-pack" ook niet volgens de commercials. Het getuigt van een blakende gezondheid en de mannetjes zullen, bij het aanzien van je buik, aan je lippen hangen.
Dit willen we natuurlijk allemaal! Toch?
Reden genoeg om een schier oneindige rij buikspiertrainingsapparatuur op ons los te laten. Een greep uit wat er te krijgen is:

- Ab King Pro
- Ab Lounge
- Ab-DOer
- AbFlexII
- Abswing
- AbTwister
- ABDOFit

Met deze apparaten moet je daadwerkelijk trainen om "six-pack" te krijgen. Dat is natuurlijk belachelijk want het kan ook zonder inspanning:

- Bodyvibes
- Butterfly Abs
- Elite Sauna Belt
- Abtronic Pro

Wat nu als ik mijn buik tot een "sixpack" heb getraind? Dan moet de rest van mijn lichaam natuurlijk ook getraind worden want een "six-pack" met hangende biceps of papbenen staat natuurlijk niet.
Huh? Maar dan kan ik dus net zo goed een reguliere sport doen? Juist!
(niet verder vertellen, hoor)

Playboy BODcasting voor oa PSP

Iedereen met een iPod kent vast wel het fenomeen PODcasting. Playboy komt met zijn eigen variant daarop: BODcasting. Hiermee kun je dagelijks Playboy content op je portable media speler zetten.

Playboy.com continues to extend its online consumer base by embracing emerging technologies and creating products that reach people when they want it, how they want it and on the device they want it. We've seen an overwhelming response to several features we created for consumers to view on different devices such as the Apple iPod and Sony PlayStation Portable. The success of those features demonstrates that our fans are clearly interested in viewing fun, sexy Playboy features on these kinds of portable players.

Aldus John D. Thomas, editor of Playboy.com. De eerste content zal bestaan uit de volgende videofeatures:

Joke of the Day -- no one delivers a joke better than a Playboy model
Ask Hef Anything -- wit and wisdom from Mr. Playboy
From the Mouths of Babes -- video advice from Playboy's sexy Cyber Girls

Rumoer binnen nieuwe omroep LLiNK

MediaBinnen de in september gestarte publieke omroep LLiNK is het nu al hommeles. Voorzitter Niko Koffeman van de raad van toezicht van de idealistische omroep wil directeur Anna Visser ontslaan, omdat ze haar werk niet goed zou doen. Tegen dat voornemen van de raad van toezicht heeft het 40-koppige personeel zich echter gekeerd. Ze willen dat een onafhankelijk bemiddelaar het conflict onderzoekt.

Programmamaker Francisco van Jole van LLiNK zegt dat de reden voor het conflict waarschijnlijk ligt in de ontstaansgeschiedenis van de zendgemachtigde. LLiNK is namelijk een fusie tussen de voormalige 'dierenomroep' Nutopia en de wereldverbeteraars van DeNieuwe Omroep. Koffeman komt uit de dierenhoek, en zou ontevreden zijn over de manier waarop 'zijn' thema behandeld wordt. Hij wil dat LLink een verlengstuk wordt van verschillende dierengroeperingen. Daar verzet directeur Visser zich weer tegen.

Het personeel verwijt Koffeman overigens dat hij met twee dagen per week werk 35.000 euro per jaar casht. Nogal veel vinden de idealisten van LLiNK.

Verkrachter verliest portemonnee

Icoon Domme criminelen Een 18-jarige verkrachter uit Maastricht is tijdens zijn daad zijn portemonnee verloren. Hierdoor kon de politie de man gisterochtend oppakken.

Het incident gebeurde op de Charles Vos Cour. Zondagochtend rond 03.30 uur werd daar een 18-jarige vrouw door de verdachte een fietsenstalling ingetrokken en verkracht. Toen er mensen naderden, ging de man er vandoor. Hierbij verloor hij zijn portemonnee.

Wietkwekerij in kelder voormalig Vaals café

Baneun666 had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenFOK!-user Baneun666 werd vandaag opgeschrikt door een politie-inval bij zijn buren in Vaals. In een voormalig café aan de Maastrichterlaan trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan.

Het pand stond al geruime tijd leeg nadat eerst een Iers café het voor gezien hield, en later een winkel die erin werd gevestigd failliet ging. De bovenetage werd in gebruik genomen door een alleenstaande veertiger.

Het enige opmerkelijke feit was volgens de buren dat de politie af en toe kwam informeren of men wist wat er zich in het pand afspeelde. Tot vandaag. Na het forceren van de deur verschafte de politie zich toegang tot het pand. In de kelder vond men een professioneel aangelegde wietkwekerij. Opmerkelijk daarbij was dat er geen automatisch watersysteem aanwezig was, wat er op kan duiden dat de bovenbuurman de plantjes handmatig water gaf. Om de vuile lucht af te zuigen hadden de kwekers een lumineuze oplossing bedacht: dat gebeurde via het riool. De bovenbuurman was tijdens de politie-inval niet aanwezig.


Foto vanuit huis buren voormalig café

Colts vernederen de Titans

De Tennessee Titans hadden zondag geen enkele kans tegen de Indianapolis Colts. Hoewel het aantal gewonnen yards niet veel verschil toont, 260 voor de Titans en 292 voor de Colts, was het verschil in de wedstrijd wel duidelijk in het aantal punten, slechts 3 voor de Titans tegen 35 voor de Colts.

Met slechts 17 passes gooide Peyton Manning zijn minste aantal passes in een wedstrijd ooit op één wedstrijd na, vorig seizoen in de Season Finale gooide hij slechts twee passes. De Colts is het vijfde team ooit dat op 12-0 kwam, volgende week kunnen ze in de wedstrijd tegen en in Jacksonville voor het AFC South kampioenschap gaan wat garant staat voor een bye in de eerste ronde van de play-offs.

In zeven van de laatste negen wedstrijden scoorden de Colts minimaal 17 punten meer dan de tegenstander met een gemiddelde van meer dan 35 punten per wedstrijd. Manning gooide 13 van de 17 passes in de handen van een receiver voor drie touchdowns. Dit betekende dat hij acht seizoenen achter elkaar 25 touchdown passes gooide.

Edgerrin James liep 28 keer met de bal voor 107 yards, daarmee werd hij de derde speler ooit die in de NFL meer dan 9000 yards liep. James had voor deze 9000 yards 93 wedstrijden, de twee andere die dit haalden waren Eric Dickerson in 82 wedstrijden en Jim Brown in 88 wedstrijden.

In het eerste kwart opende Marvin Harrison de score met een touchdown na een tien yard pass van Manning. Het tweede kwart scoorde Bryan Fletcher na een 13 yard pass van Manning terwijl Rob Bironas een fieldgoal raak schoot voor de Titans.

In het derde kwart scoorden Reggie Wayne en Edgerrin James touchdowns na een 27 yard pass van Manning en een twee yard rush. In het vierde kwart sloot Larry Tripplett de score met een 60 yard fumble return voor de Colts.

Man aangehouden op eigen verjaardagsfeest

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 34-jarige luidruchtige inwoner van Breda is afgelopen nacht aangehouden. Hij vierde thuis aan de Vilvoordestraat zijn verjaardag. Dit was echter voor de buren letterlijk te volgen. De gebelde politie waarschuwde hem twee keer. De tweede keer begon de man de agenten voor 'mietjes' en 'sukkels' uit te maken en schopte hij een hoop herrie op straat.

De man had blijkbaar nog geen genoeg van de politie, want hij bleef daarna continu het alarmnummer 112 bellen om vervolgens hard te schelden. Hierop haalde de politie hem van zijn feest en verhoorde hem op het politiebureau. Uiteindelijk is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Perez denkt na over nieuwe aanbieding AZ

AZ heeft Kenneth Perez een contractverlenging aangeboden. De Deense speler denkt hier nog over na. Zijn huidige contract bij de Alkmaarders loopt medio 2007 af.

"Het is een moeilijke afweging." zegt Perez. "Ik ben 31 en speel nu zes jaar bij AZ. Bijtekenen betekent zo goed als zeker dat ik mijn carričre afsluit bij AZ. Dat is niet erg, want ik zit hier bepaald niet slecht. Maar als ik nog eens iets anders wil, moet het nu gebeuren. Zoals ik al zei: een moeilijke afweging. Want een overstap naar een andere club kan mooi zijn, maar kan ook heel verkeerd uitpakken."

Perez heeft het op dit moment erg naar zijn zin bij de Alkmaarse formatie. Een reden hiervoor is dat hij eindelijk op de plaats speelt waar hij het beste tot zijn recht komt, namelijk die van schaduwspits. Barry van Galen, die eerst op deze positie stond, is door trainer Louis van Gaal naar de linkerkant van het veld verplaatst.

38 zwaailichten gevonden in schuur

KonnieKipke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 15-jarige jongen heeft afgelopen week 37 oranje en één blauw zwaailicht gestolen. Agenten vonden de lampen afgelopen zaterdag in een schuur van een woning aan de Koekkoekstraat in Nieuwkoop. De politie is nu op zoek naar de eigenaren van de zwaailichten.

"Ze zijn waarschijnlijk van hulpverlenings- en gemeentevoertuigen afgedraaid", zo zegt een woordvoerder. Toch zijn ook andere mensen zwaailichten kwijt. De zaak kwam aan het rollen toen een 79-jarige man uit Nieuwkoop ontdekte dat een zwaailicht van een van zijn vrachtauto's was verdwenen. Hij ontdekte zelf dat de plaatsgenoot dit had gedaan en trof zijn licht aan in de schuur naast de woning van de jongen. "De tiener weigerde echter het ding terug te geven, waarop de man naar het politiebureau is gegaan."

Van twee zwaailichten is bekend van wie ze zijn, voor de rest is de politie dus nog op zoek naar de eigenaren.

Haarhuis kan nog steeds winnen

Tennisser Paul Haarhuis kan nog steeds winnen. Afgelopen zondag won de 39-jarige tennisser, die vorig jaar afscheid nam van het professionele circuit, de Champions Masters van de Senior Tour. Deze werd gehouden in de Royal Albert Hall in Londen.

In de finale was hij met 6-4, 7-6 (2) te sterk voor Jim Courier, voormalig Amerikaans nummer één van de wereld. "Dit geeft een geweldig gevoel." aldus een tevreden Haarhuis. "Ik hoopte dat ik hem kon bijhouden, maar ik won mijn punten zelfs betrekkelijk eenvoudig."

In de zomer van dit jaar keerde Haarhuis nog één keer terug als profspeler. Hij kwam toen voor Nederland uit in de Davis Cup tegen Slowakije. In het dubbelspel speelde hij toen samen met Melle van Gemerden, maar hun Slowaakse opponenten waren sterker.

'Happy Slapping' nu ook in Landsmeer

KonnieKipke had ons via de nieuws-submit te melden:

'Happy Slapping' is doorgedrongen tot Landsmeer. De uit Engeland overgewaaide 'sport' waarbij een nietsvermoedende voorbijganger een klap krijgt terwijl het gebeuren wordt gefilmd met een gsm-telefoon, werd in verzwaarde versie toegepast op een 15-jarige jongen.

Het slachtoffer kreeg van twee 14-jarige jongens en een 13-jarig meisje de nodige klappen, terwijl één van de drie het filmde. De 15-jarige kon ontkomen toen een passerende automobilist ingreep. De daders, afkomstig uit Amsterdam en Landsmeer, zijn aangehouden. Een lokale politiewoordvoerder laat weten: ''We krijgen signalen dat het steeds vaker gebeurt, maar het aantal meldingen is klein. We vermoeden dat jongeren uit angst geen aangifte doen.''

Onlangs liep in Amsterdam een vrouw een hersenschudding op toen ze slachtoffer werd van een Happy Slapping.

Schorsing voor N'Kufo

FC Twente-speler Blaise N'Kufo zal de komende wedstrijden vanaf de tribune moeten toekijken. De tuchtcommissie van de KNVB schorste de aanvaller voor twee wedstrijden. Ook kreeg hij er nog een voorwaardelijke wedstrijd bij.

Deze straf kreeg hij naar aanleiding van de rode kaart in de wedstrijd tegen FC Groningen. Na twintig minuten spelen ontving hij deze van arbiter Dick van Egmond voor natrappen richting Levchenko. De Zwitser raakte de speler van de Groningse formatie echter niet.

Door deze schorsing zal N'Kufo niet in actie komen tijdens de wedstrijden tegen AZ en SC Heerenveen. In de wedstrijd om de Gatorade Cup, tegen PSV, zal hij zijn opwachting weer mogen maken. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de speler een rode kaart kreeg. In het duel tegen RKC Waalwijk maakte hij ook al een natrappende beweging. Hier werd hij overigens voor vrij gesproken door de tuchtcommissie.

FOK! Prijswinnaars week 48

Deze week hadden we een superprijsvraag van IkWilGratisBellen.nl, waarin je een Xbox 360 én een Nokia 1600 kon winnen! Om daarvoor in aanmerking te komen, moest je weten dat het kopje 'Zelf samenstellen' op hun website bestaat uit 'Elektronica, Ontspanning en Game consoles'. De gelukkige winnaar van dit superpakket is:

pjotr2001


Daarnaast gaven we ook nog eens vijf hele luxe laptop-tassen van JanSport weg. Om die te winnen moest je weten dat de oprichters van JanSport Skip Yowell, Murray Pletz en Jan Lewis heten. De gelukkige winnaars zijn:

Bear84
Lov1
Rza-rection
Tamarinde
theborg


Alsof dat alles nog niet genoeg was gaven we ook nog een Kung Fu clinic voor 2 personen weg, die wordt gegeven door een echte Kung Fu Master! Daarvoor moest je weten dat de leden van de Axe Gang een bijl als wapen gebruiken. Deze superprijs is gewonnen door:

Wanny


Om het echt af te maken liep er ook nog eens een prijsvraag waarin we vijf exemplaren van de nieuwe dubbel-dvd van Franz Ferdinand mochten weggeven. Hiervoor moest je weten dat de zanger van Franz Ferdinand luistert naar de naam Alexander Kapranos. De winnaars zijn:

Deathraiser
EllenW
evildanger
hannekethemaster
SuperJERK


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk toegestuurd krijgen. De winnaars van de IkWilGratisBellen.nl prijsvraag en de Kung Fu Hustle prijsvraag mogen daarnaast vandaag of morgen bericht verwachten per e-mail.

Iedereen namens de hele FOK!crew natuurlijk gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

Sinterklaaswensen

Iedereen hoopt wel op iets moois op dit heerlijke avondje, maar zal je dit ook krijgen. Je bent er vrijwel zeker van als de sint zo vrij is geweest om PLEN, the bluetooth robot te kopen. Bluetooth, dus je kan hem besturen via je mobiele telefoon (als die bluetooth ondersteunt that is).

Maar wil je toch een wat nuttiger robot hebben, ga dan voor de Bandai Swiffer Robot die je ook hier in actie kan zien.

Lastig hoor, die keuzes met de feestdagen voor de deur .

'Domme' kostschool wijzigt naam

De leiding van Amerika's oudste onafhankelijke kostschool heeft er genoeg van. Na jaren van grapjes over de 'Governor Dummer Academy' heeft de school besloten de naam te wijzigen in 'The Governor's Academy'. Dummer is niet alleen de naam van de oprichter, maar betekent ook nog eens zoveel als 'stommeling'.

"De raad van bestuur is van mening dat op de lange termijn de school het best gediend is met deze naamsverandering", zo wordt het besluit verdedigd. Sommige oud-leerlingen zijn echter woedend en vinden dat hun vroegere school geen respect heeft voor de geschiedenis.

De Governor Dummer Academy werd in 1763 opgericht door gouverneur Dummer. De eliteschool in de staat Massachusetts heeft 370 leerlingen, van wie ongeveer tweederde intern woont. Het jaarlijkse schoolgeld bedraagt voor inwonende scholieren 33.000 dollar; kinderen die alleen onderwijs volgen kosten hun ouders 26.000 dollar per jaar.

Freddi Fish publisher in de gevangenis

Shelley Day (45), oprichter van Humongous Entertainment moet 30 maanden in het gevang wegens het plegen van fraude. Waarschijnlijk doet de naam van deze vrouw echter niet direct een belletje bij je rinkelen. Wel, zij was oprichter van de eerdergenoemde publisher, welke op de derde plek staat van publishers van kindersoftware. Zo hebben zij onder andere Freddi Fish en Pajama Sam uitgegeven. Hoewel haar advocaat vroeg om het vastzetten uit te stellen (wegens een game), hield de rechter toch voet bij stuk.
Shelley, we zien u weer in 2008!Condoleezza Rice verdedigt geheime vluchten

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeIn de strijd tegen het terrorisme is het van groot belang om verdachten in het geheim over de hele wereld te kunnen vervoeren. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice vandaag. In Europa ontstond onlangs flinke beroering toen bleek dat de Amerikaanse regering mogelijk in het geheim terorrismeverdachten door Europees luchtruim laat vliegen.

Rice gaf aan dat de Verenigde Staten 'elk wettig middel' zullen gebruiken om terrorisme te bestrijden. De minister weigerde echter aan te geven of er in Europa geheime CIA-gevangenissen zijn, zoals beweerd wordt. Ze verklaarde wel dat haar land foltering onder geen enkele omstandigheid toelaat. Diverse mensenrechten-organisaties beschuldigen de VS er echter van verdachten naar landen als Egypte en Saoedi-Arabië over te brengen, waar 'harde ondervragingsmethoden' worden toegepast.


Condoleezza Rice

Condoleezza Rice begon vandaag aan een vierdaagse reis door Europa. Ze bezoekt Duitsland, Roemenië, Oekraďne en België.

iPod voor vijf dollar door valse barcode

Satchmo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen Amerikaanse student heeft een zelfgemaakte streepjescode op een iPod geplakt en het apparaat vervolgens voor 4,99 dollar gekocht, terwijl het normaal voor 150 dollar over de toonbank gaat. De 19-jarige dader, Jonathan Baldino, is hiervoor aangehouden.

Baldino heeft het programma Barcode Magic gebruikt om een streepjescode na te maken. Een tijdje terug had hij bij dezelfde winkel hetzelfde trucje uitgehaald met een iPod-systeem ter waarde van 249,99 dollar. Een beveiligingsbeambte herkende de student toen hij opnieuw de winkel bezocht. De diefstal kwam aan het licht nadat Baldino had afgerekend en naar huis wilde gaan.

Baldino beweert veel spijt te hebben van zijn daden. "Laat me alsjeblieft gaan, want het spijt me erg! Ik ben maar een kind! Ik wil gewoon naar huis." De diefstal door middel van een vervalste streepjescode is niet uniek. In november werd iemand aangehouden die op een soortgelijke manier voor tweehonderdduizend dollar aan LEGO had gestolen.


Een iPod

Taxichauffeur bijt vingertop klant af

Icoon Bizar In Denemarken heeft een taxichauffeur na een ruzie bij een klant het vingertopje afgebeten. Dat was de climax van geruzie om het aantal passagiers in zijn taxi. Het voorval vond zondagochtend plaats in het centrum van Odense toen een groepje van vijf mannen een taxi aanhield.

De taxichauffeur gaf aan maximaal toegestane aantal van vier passagiers te vervoeren. Daar waren de mannen het niet mee eens. Volgens de chauffeur beet hij toen per ongeluk de top van de ringvinger af van een man die hem met zijn ene hand bij het hoofd greep en met zijn andere hand sloeg. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Levenslang voor Eminem-imitator

Icoon Misdaad In het Verenigd Koninkrijk is een door Eminem geobsedeerde Brit veroordeeld tot een levenslange celstraf voor het vermoorden van de 26-jarige studente Jagdip Najran. De dader, de 21- jarige Christopher Duncan, liet zich inspireren door een videoclip van de rapper.

Duncan had Najran leren kennen in een karaokebar. Hier zong hij op aggressieve wijze nummers van zijn controversiële favoriet, waarna de imitator met een metalen knuppel op het hoofd van de studente insloeg. Vervolgens stopte hij haar lichaam in een koffer.

De moord leek op de videoclip van het nummer Stan van Eminem. In de clip bindt een geobsedeerde fan zijn vriendin vast en gooit haar achterin de kofferbak van de auto. Daarna rijdt hij het water in.

De rechter stelt dat de moordenaar er sadistische, seksuele fantasieën op nahoudt en dat hij nooit meer vrij mag komen. Duncan had de moord eerder al bekend.

Feyenoord licht optie op Jaja

Feyenoord licht de optie op Jackson Coelho, oftewel Jaja, en zal de speler definitief overnemen van het Braziliaanse América-MG. Het afgelopen jaar kwam de 19-jarige middenvelder op huurbasis uit voor Westerlo. Hij scoorde voor de Belgische subtopper dit seizoen in vijftien duels negen maal.

In januari van dit jaar kwam de Braziliaan over van América uit Belo Horizonte, met die club heeft Feyenoord een samenwerkingsverband. Waar het talent na dit seizoen te bewonderen is weet Feyenoord nog niet. "We hebben nog niet besloten of Jaja's toekomst daarna bij Feyenoord, Westerlo of een andere club ligt", aldus technisch directeur Mark Wotte. "Daarvoor gaan we deze maand om de tafel met de speler, zijn zaakwaarnemer en Westerlo."

Azië krijgt de 360 in maart 2006

Na Amerika (eind nov) en Europa en Japan (begin december) krijgt ook Azië de 360. De geplande Aziatische launch van de nieuwste console van Microsoft staat gepland voor maart 2006.

Precieze data voor de verschillende landen zijn als volgt:

Korea: 24 februari
Hong Kong: 2 maart
Taiwan: 2 maart
Singapore: 2 maart

Ondanks de tekorten in Amerika en Europa willen ze dus zo snel mogelijk de 360 wereldwijd beschikbaar maken. Er is wel gedacht over een uitstel in Azië: Believe me, that conversation happened. We wanted to make sure within the first six months that we could get the 360 into all existing Xbox 1 markets. I'm very optimistic that demand is going to be significant. We're working very hard to keep supply up with demand. Aldus meneer Bowman (General Manager van Microsoft voor Azië).

Jump Festa 2006 line-up Square-Enix

Square-Enix heeft hun line-up bekend gemaakt voor het jaarlijkse Jump Festa in Japan. Deze beurs is een anime gerichte beurs georganiseerd door Jump Magazine.

Speelbaar en als video
- Final Fantasy XII (PS2)
- Kingdom Hearts II (PS2)
- Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (PS2)
- Slime MoriMori: Dragon Quest 2 (NDS)
- Front Mission 5 (PS2)
- Seiken Densetsu DS: Children of Mana (NDS)

Enkel als video
- Final Fantasy IV Advance (GBA)
- Seiken Densetsu 4 (PS2* )

* Square-Enix heeft officieel nog geen platform aangegeven voor Seiken 4, maar onder andere Famitsu en Dengeki (beide Japanse bladen) hebben vermeld dat het een PS2 game wordt.

Albertini hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Demetrio Albertini stopt definitef met voetballen. De 34-jarige Italiaanse middenvelder heeft geen club en wil zich nu gaan toeleggen op de studie waarmee hij coach kan worden.

Albertini heeft een uitgebreide staat van dienst, en dan vooral bij AC Milan. Hij maakte deel uit van het elftal dat begin jaren 90 veel succes boekte, ze werden onder meer vijf maal Italiaans kampioen. Bovendien droeg hij 79 maal het shirt van Italië.

De tweede helft van vorig seizoen stond hij onder contract bij Barcelona, maar speelde slechts vijf wedstrijden voor de Catalaanse club. Een aanbod van de Italiaanse club Livorno om de rest van dit seizoen daar te komen spelen, legde de Italiaan naast zich neer.

Verdonk zegt afspraak af wegens dreiging

Icoon Politiek Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft afgelopen zaterdag op het laatste moment afgezegd voor het bijwonen van de opening van een congres in het Rotterdamse evenementencomplex Ahoy'. Hiertoe was besloten nadat in de buurt een 17-jarige jongen was gearresteerd.

Sinds Verdonk diverse bedreigingen heeft ontvangen, wordt de politica streng beveiligd. Voordat Verdonk ergens ter plaatse is, wordt door een groep beveiligingsmensen alles gecontroleerd. Daarbij werd zaterdag de jongen aangehouden wegens een mogelijke verstoring van de openbare orde. De politie wil hierover niet meer kwijt. De jongen wordt nu verhoord over zijn bedoelingen.

Verdonk zou het aan de beurs 'Maroc-Plus' gelieerde congres 'Business women of the future' bezoeken. Volgens de organisatie heeft Verdonk tien minuten in haar auto voor de entree van Ahoy' gestaan alvorens haar auto weer wegreed. Organisator Mounir Hanchaou zegt geen verklaring te hebben gekregen. "Ik vermoed dat er iemand aan het zieken is geweest. Zo iemand pest de minister, maar ook ons. Wij hadden Verdonk hier graag welkom geheten. De aanwezigheid van een minister van integratie creëert toch sympathie."

World Championship Poker 2 info & screens

Poker wordt steeds populairder in Nederland en is al tijden een van de populairste kaartspellen in Amerika. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er af en toe een game over poker uitkomt en deze keer is dat "World Championship Poker 2: Featuring Howard Lederer". Features in de game zijn:
quote
14 different varieties of poker, from Texas Hold'em and
Five-Card Stud to Deuce-to-Seven Triple Draw and Razz
In-game character likenesses, play styles and iconic signature
personality traits of seven of the best professional poker players
Commentary by Matt Savage and AI opponents with dynamic
personalities, player controllable taunts, bluffs and tells
Enhanced look and feel with more realistic characters and
advanced animations with something happening all the time
Experienced poker players, as well as casual gamers will enjoy
hours of poker excitement
Compatible for online play with World Championship Poker 2 (PlayStation®Portable) system users with PlayStation®2 computer entertainment system.


De game is dus online speelbaar op zowel de PSP als de PlayStation 2. Vreemd genoeg wordt deze functie niet ondersteund op de Xbox. Wat screenshots van de PSP-versie:

Britney Spears wijst manlief de deur

shaun81 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzDe relatie tussen Britney Spears en Kevin Federline bereikt voortdurend een nieuw dieptepunt. Deze keer heeft de 24-jarige zangeres haar echtgenoot buiten de deur gezet. Daarbovenop heeft ze ook nog eens een takelwagenbedrijf gebeld die de zilveren Ferrari van Federline terug naar de dealer heeft gebracht.

Vanaf het moment dat hun zoon Sean Preston drie maanden geleden op de wereld kwam, hebben Britney en Kevin een stormachtige relatie. Vrienden melden dat het echtpaar voortdurend ruzie heeft, omdat Kevin tegenwoordig alleen maar feest. Dat is voor Britney moeilijk te verdragen.

Aanleiding voor de uitzetting was een blowende vriend van Kevin die bij hen op bezoek was. Britney pikte het niet langer, en zette manlief direct het huis uit. Op dit moment slaapt hij in het Beverly Hills Hotel.


Britney Spears

Oost-Afrika getroffen door zware aardbeving

Icoon RampIn het oosten van Afrika heeft vanmiddag een zware aardbeving plaatsgevonden. De beving had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag bij Tanganyikameer, op de grens van de Democratische Republiek Congo en Tanzania. Dit heeft de Amerikaanse seismologische dienst gemeld.

Over slachtoffers is vooralsnog niets bekend. Kantoorgebouwen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn in ieder geval ontruimd. Ook in de Rwandese hoofdstad Kigali is de aardbeving gevoeld. De getroffen regio is dunbevolkt. Bij een aardbeving in hetzelfde gebied en van dezelfde kracht, vijf jaar geleden, vielen slechts enkele gewonden.

Reiziger twijfelgeval tegen Fenerbahçe

Het meespelen van Michael Reiziger in het Champions League-duel tegen Fenerbahçe is hoogst onzeker. De verdediger van PSV heeft een enkelblessure opgelopen en zal dus waarschijnlijk niet meedoen in de Europese beker.

Reiziger blesseerde zich na de wedstrijd tegen NAC Breda tijdens de uitlooptraining. De trainer Guus Hiddink zal pas vlak voor de wedstrijd zijn besluit nemen of Reiziger speelt. Ook Ooijer en Afellay zijn twijfelgevallen. Zij hebben last van respectievelijk de enkel en diverse pijntjes.

Het is al bijna zeker dat de Amerikaan DaMarcus Beasley niet meespeelt. Hij is al een tijdje geblesseerd aan zijn hamstring en zal waarschijnlijk niet op tijd genezen zijn.

Spectaculaire meteoor in Australië

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WetenschapIn het westen van Australië hebben veel mensen afgelopen weekend een spectaculaire meteoor kunnen aanschouwen. Mensen die de lichtflits zagen, dachten dat de wereld ten onder ging, maar bleken even later getuige te zijn geweest van een schitterend natuurverschijnsel.

De explosie ging zaterdagavond gepaard met zo'n luide knal dat gebouwen ervan gingen trillen. Een groot deel van de provincie Western Australia kreeg vervolgens te maken met een flinke lichtflits. De ruimtesteen, niet veel groter dan een basketbal, ontplofte op ongeveer honderd kilometer hoogte in de atmosfeer, zo meldde het observatorium in Perth, de hoofdstad van de provincie.-
Kijk hier voor een filmpje van het gebeuren.

Verkooptarget Xbox 360 in Japan: één miljoen voor de zomer

Yoshihiro Maruyama, de general manager van de Xbox-sectie in Japan, heeft zichzelf geen kinderachtige target gesteld voor de verkoop van de Xbox 360: voor de aankomende zomer moeten er in Japan één miljoen exemplaren verkocht worden. Voor de kerst van 2006 is de target op anderhalf tot twee miljoen exemplaren gesteld. De Xbox 360 is vanaf 19 december 2005 verkrijgbaar in Japan.

Aanslag op Nederlandse soldaten Afghanistan

Icoon AanslagIn Afghanistan is vandaag een aanslag gepleegd op een groep Nederlandse militairen. Rond half tien (lokale tijd) vanmorgen ontplofte "naar alle waarschijnlijkheid een geďmproviseerd explosief" tussen het eerste en tweede voertuig van een Nederlandse missie. Niemand raakte gewond, zo meldde een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

De Nederlanders waren in het noorden van Afghanistan met een groep van dertien man, verspreid over vijf voertuigen, op pad voor een militaire missie. Na de aanslag keerden de militairen terug naar hun thuisbasis, de missie is voorlopig afgeblazen. De voertuigen hebben lichte schade opgelopen door de explosie. Van de dader(s) ontbreekt vooralsnog elk spoor, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Eerste getuige zaak Hofstadgroep zwijgt

JustitieDe eerste getuige die vandaag in de rechtszaak tegen de Hofstadgroep de rechtszaal betrad, heeft geweigerd te getuigen. Het betrof de 17-jarige Malika S. Eerder legde ze wel belastende verklaringen af tegen vermeende leden van de groep, maar nu wil ze niets meer zeggen.

Op vragen van de rechter en van de twee advocaten van de twee verdachten gaf zij geen antwoord. Volgens Officier van Justitie Koos Plooy houdt deze weigering verband met een dreigbrief die S. eerder heeft ontvangen. Hierin wordt haar gevraagd ''terug te keren naar de ware Islam'', haar verklaring in te trekken en te weigeren met de politie te praten. De laatste zin in het Nederlands van de dreigbrief is: ''Moge Allah je leiden of anders je rug breken.''

S. reageerde wel op de opmerkingen van de Officier van Justitie. De brief had niets met haar zwijgen te maken, ze wil nu gewoon niets meer zeggen zei ze. De gesluierde Malika, die kortgeleden werd gegijzeld door justitie omdat ze bij de rechter-commissaris ook al weigerde haar eerdere getuigenissen te herhalen, trouwde in 2004 op islamitische wijze met Nouredine el F., die verdacht wordt van het voorbereidden van aanslagen op Hirsi Ali en Wilders. Dat huwelijk werd indertijd voltrokken door Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.

Schapen
Uit haar eerder afgelegde getuigenverklaring valt onder meer het volgende op te maken: In de huwelijksnacht bekeek het pasgetrouwde stel gruwelvideo's over afslachtingen van niet-moslims en over de jihad. Malika heeft verklaard dat onder meer Mohammed B. en Nouredine el F. op boerderijen schapen hebben gestolen om die te slachten. Kennelijk oefenden ze daarmee het doden van mensen, zoals Theo van Gogh. Ook vertelde Nouredine el F. aan Malika hoe je het best kelen van mensen kon doorsnijden.

Nouredine el F. hield preken. Daarin sprak hij onder meer over de jihad, sterven en het hiernamaals. Nouredine el F. vond dat VVD-Kamerlid Hirsi Ali en Theo van Gogh dood moesten. ''Hij haatte hen'', aldus Malika. Ook zou hij haar hebben verteld dat ze met een auto vol explosieven een winkelcentrum zouden inrijden.

De Officier van Justitie betoogde vandaag dat het niet langer noodzakelijk is om Malika langer in gijzeling te houden. De twee advocaten van de twee verdachten over wie ze belastende verklaringen heeft afgelegd, hebben de rechter wél gevraagd om S. te gijzelen. Ze willen haar nadere vragen stellen. De rechter vond gijzelen echter niet langer nodig en liet haar vrij.

Finale Battle of the Babes 2005 begint

SunChaser had ons via de nieuws-submit te melden:

Chantal Janzen en Elise van der Horst gaan in de grote finale van de Battle of the Babes 2005 uitmaken wie dit jaar de mooiste en populairste babe van Nederland is. De twee dames versloegen in de halve finale van het toernooi, georganiseerd door Mokkels.nl, Katja Schuurman en Bridget Maasland.

De 26-jarige Chantal won het toernooi vorig jaar ook al, toen ze Bridget in de finale versloeg. Ook in 2003 behoorde de blonde actrice tot de laatste twee, destijds verloor ze echter van Katja. Elise (artiestennaam EliZe), geboren op 22 juli 1982, is een nieuwkomer in de "battle" en behaalde een verassende finaleplaats. De zangeres, op jonge leeftijd al bekend van "Het Tietenlied" van Kinderen voor Kinderen, bleef tot nog toe 62 anderen voor en hoopt nu ook haar laatste battle te winnen.

Het Nederlandse internetpubliek zal de komende week in een grote stemronde gaan beslissen wie de winnares wordt van het toernooi. Stemmen kun je hier, de uitslag wordt 12 december bekendgemaakt.


Chantal Janzen


Elise van der Horst

-
Topics op het Babes & Hunks forum van FOK!:
Chantal Janzen
Elise van der Horst

Ik heb wel wat beters te doen

"Kom op jongens, dit is het laatste jaar. Volgend jaar gelooft jullie broertje er niet meer in. Toe nou, deze ene keer nog." Haar stem klonk tussen smekend en kwaad in. Eigenlijk was ze kwaad. Waarom wilden die jongens nou de enige traditionele familieavond, Sinterklaasavond - pakjesavond, niet meer meevieren. Martijn (15), Jurgen (14) en Wout (12) stonden voor haar. Berry (7) was op zijn kamertje aan het spelen. Zijn broers hielden veel van hem, maar er waren grenzen. Ze hadden geen zin meer in Sinterklaasavond, dat hadden ze wel gehad.

Braamhaar debutant hoofdtoernooi CL

Eric Braamhaar is woensdag scheidsrechter bij Udinese - FC Barcelona in de Champions League. Het is voor de eerste maal dat de 39-jarige Braamhaar een wedstrijd fluit in het hoofdtoernooi van de Champions League. Eerder dit seizoen leidde hij Steaua Boekarest - Rosenborg BK (1-1) in de derde voorronde van het kampioenenbal.

De Spanjaard Eduardo Iturralde González zal woensdag de wedstrijd tussen Arsenal en Ajax fluiten. González floot Ajax één keer eerder, dat was op 19 oktober 2004 toen Ajax met 3-0 van Maccabi Tel Aviv in de Champions League won.

Eerder was al bekend dat de wedstrijd PSV – Fenerbahçe dinsdag door de Fransman Eric Poulat zal worden gefloten. Poulat floot al eerder wedstrijden van het Nederlands elftal en Feyenoord.

DC: RBR moet voor podiums gaan

David Coulthard vindt dat zijn team Red Bull Racing in 2006 voor podiumposities moet gaan. Volgens de Schot moet dit te doen zijn met de nieuwe Ferrari motoren en is deze uitspraak zeker geen grootheidswaan. De voormalige McLaren coureur hoopt een goede progressie te zien binnen het team komend seizoen. De verwachting is dat men het verschil met de snelste wagens op de grid in de loop van 2006 voor een deel teniet kan doen.

Coulthard: "Het is onredelijk om te verwachten dat we volgend jaar met de snelste auto op de grid zullen staan. Maar je moet minstens met de mentaliteit aan de start staan om dat doel te willen bereiken." Verder gaf de Schot aan dat er op alle vlakken binnen het team ruimte voor verbetering is, ook voor hem als coureur.

"Het totale pakket moet sneller kunnen. Daarmee bedoel ik zowel de banden, de auto, de motor als de rijder. Daar bedoel ik ook mezelf mee, ik heb het afgelopen seizoen tijdens een aantal races steken laten vallen en dat mag komend seizoen niet meer voorkomen. Alles kan altijd beter, het lastige is alleen om dat in te zien."

Het doel van Coulthard zélf, voor het seizoen 2006, is om elke race in de top tien te starten en te strijden voor de punten. Daaruit moet dan uiteindelijk de eerste podiumpositie voor Red Bull Racing Ferrari uit voortkomen.

iPhone

Er zijn al vele variaties op de 'i'-apparaten van Apple. De 'iPod', de 'iMac' en de 'iBook' om maar een kleine greep uit deze selectie op te noemen. Maar er is weer iets nieuws in aantocht.

Het nieuwe 'i'-apparaat heet, zoals jullie al in de titel hebben kunnen lezen, de iPhone. Het is helaas nog niet helemaal zeker of deze telefoon ook in productie gaat, maar het model ziet er in ieder geval al mooi uit.

'Peter R. de Vries zal drempel niet halen'

Benky en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

PolitiekDe kans is groot dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries gewoon door kan gaan met misdaad verslaan. Opiniepeilers verwachten namelijk niet dat hij op 16 december genoeg steun krijgt van de bevolking voor zijn politieke partij PRDV. De Vries stelde eerder dat 41% van de bevolking in een peiling op 16 december moet aangeven hem ''een aanwinst'' voor politiek Den Haag te vinden. Momenteel staat dat percentage bij TNS/NIPO, dat de peiling moet uitvoeren, ergens rond de 20. De onderzoekers gaan er niet van uit dat De Vries dit binnen twee weken tijd nog weet te verdubbelen.

In de schaduwpeiling van onderzoeker Maurice de Hond staat De Vries op 40%. De Hond stelt echter een andere vraag: ''Wilt u dat Peter R. de Vries aan de Tweede-Kamerverkiezingen van 2007 gaat deelnemen?'' De opiniepeiler vindt dan ook dat De Vries de vraag te scherp heeft gesteld. De 'scherpe' ''ik ben een aanwinst''-vraag scoort bij De Hond rond de 30%.

De misdaadverslaggever liet eerder weten niet te zullen terugkomen op zijn vraagstelling of het door hem gewenste percentage. In dat geval lijkt een politieke carričre voor De Vries niet tot de mogelijkheid te behoren.

Boston Celtics winnen bij Knicks

In de NBA heeft Boston Celtics de eerste uitzege van dit seizoen geboekt, het werd 99-102 bij de New York Knicks op bezoek. Hun eerste vier uitwedstrijden verloren de Celtics dit seizoen. Paul Pierce maakte 28 punten voor de Celtics en was goed voor 9 rebounds en 7 assists

De wedstrijd in New York was voor Boston de eerste uitwedstrijd in een serie van vijf in zeven dagen.

Uitslagen NBA zondag

New York Knicks - Boston Celtics 99-102
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 112-94
Seattle SuperSonics - Indiana Pacers 107-102
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 77-85
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 93-98
Los Angeles Lakers - Charlotte Bobcats 99-98

Homohuwelijk in Groot-Brittannië mogelijk

Vanaf vandaag is het in Groot-Brittannië toegestaan voor homo's om te trouwen. De eerste daadwerkelijke huwelijken zijn mogelijk vanaf 20 december in Schotland en vanaf 21 december in Engeland en Wales. De registratie voor een echtverbintenis van twee mensen van hetzelfde geslacht staat vanaf vandaag open.

Volgens de krant The Times zullen de komende uren zo'n duizend echtparen in spe zich laten registreren. De conservatieve krant schrijft vandaag in zijn rubriek huwelijksaankondigingen dat het ''met trots'' het homohuwelijk erkent.

Niet alle Britse homo's staan te juichen over deze nieuwe mogelijkheid, zo meldt de Gaykrant. Omdat het een speciaal homohuwelijk is, en niet zoals in bijvoorbeeld Nederland een burgerhuwelijk, zouden homo's en lesbo's nog steeds niet gelijkwaardig zijn. Het homohuwelijk geeft paren van hetzelfde geslacht wel de mogelijkheid enkele voordelen te verwerven die ook aan gehuwde paren worden toebedeeld, zoals elkaars pensioen, immigratie en eigendomsrechten.

FOX plant geen HD-DVD films

Niet zozeer echt game-nieuws, maar wél interessant voor degene die de strijd tussen HD-DVD en Blu-Ray een beetje volgen. FOX heeft nu besloten om geen films op HD-DVD uit te brengen en puur te gaan voor Blu-Ray. Dit vooral vanwege het gebruik van Blu-Ray in de PlayStation 3 en de goede kopieerbeveiliging.

"We believe that Blu-ray not only has the superior technology and backing in terms of strength to market but also the superior content protection", aldus James Gianopulos van Fox Filmed Entertainment.

Bill Gates is het daar niet mee eens: "The inconvenience is that the [movie] studios got too much protection at the expense consumers and it won't work well on PCs".

Wie er uiteindelijk 'wint' weten we over een aantal jaar.

Corinthians kampioen van Brazilië

Corinthians heeft de Campeonato Brasileiro - de Braziliaanse titel - veroverd. De koploper wist met hulp van Coritiba de voorsprong op de concurrentie in stand te houden. Romario werd algeheel topscorer met 22 doelpunten.

Met 81 punten en drie punten voorsprong op de enige overgebleven concurrent Internacional ging Corinthians de laatste speelronde in. Het wachtte een wedstrijd tegen de nummer drie, Goiás. De koploper ging met 3-2 onderuit, maar door de 1-0 nederlaag van Internacional bij Coritiba - dat alsnog degradeert met de zege - kon de champagne worden ontkurkt.

Topscorer van de Braziliaanse competitie werd niemand minder dan Romario van Vasco da Gama. De aanvaller die op zijn retour leek, schoot er dit seizoen 22 in. Daarmee bleef hij Robson (21) en de Argentijn Carlos Tevez (20) voor.

Eindstand:

#ClubWedstrijdenPunten
1 Corinthians 4281
2 Internacional 42 78
3 Goiás 42 74
4 Palmeiras 42 70
5 Fluminense 42 68
6 Atlético Paranaense 42 61
7 Paraná 42 61
8 Cruzeiro 42 60
9 Botafogo 42 59
10 Santos 42 59
11 Săo Paulo 42 58
12 Vasco da Gama 42 56
13 Flamengo 42 55
14 Juventude 42 55
15 Fortaleza 42 55
16 Figueirense 42 53
17 Sâo Caetano 42 52
18 Ponte Preta 42 51
19 Coritiba 42 49
20 Atlético Mineiro 42 47
21 Brasiliense 42 41
22 Paysandu 42 41

'Te weinig EHBO-kennis op basisschool'

Icoon MedischHet is slecht gesteld met de EHBO-kennis op basisscholen. Leerkrachten kunnen volgens het Oranje Kruis, de organisatie die EHBO-cursussen geeft, ongelukken niet goed aanpakken.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Oranje Kruis zelf. Volgens de organisatie hoort een school een goed opgeleide bedrijfshulpverlener in huis te hebben, maar schieten veel scholen hierin te kort. Veel hulpverleners krijgen tijdens de studie te weinig les over eerste hulp. Verder blijkt dat veel scholen geen complete verbandtrommel hebben. Is deze wel aanwezig, dan weten veel onderwijzers de trommel in geval van nood niet te vinden.

NS start met tv in de trein

Icoon VervoerReizigers kunnen vanaf morgen een tv-programma van de Nederlandse Spoorwegen (NS) bekijken in de trein. Het experiment op het traject Haarlem-Maastricht duurt tot april volgend jaar. Er is in de trein ook draadloos internet beschikbaar.

Het tv-programma, dat NStv heet, duurt dertien minuten en bevat reclame en nieuws- en entertainmentberichten. Bovendien verschijnt actuele reisinformatie op de schermen. De NS onderzoekt of het mogelijk is om de uitzending ook met geluid aan te bieden, zonder dat reizigers die niet kijken er last van hebben.

Sint krijgt klappen in West-Fries café

ShockingSinterklaas is zaterdagavond in de kop van Noord-Holland, in Hoogkarspel (gemeente Drechterland) onder meer met een bierglas in zijn gezicht geslagen. Dat gebeurde in café Bantam. De kroeg had een speciale Sinterklaasavond georganiseerd en daarvoor Sint en wat Zwarte Pieten uitgenodigd.

Dronken jongeren vielen de goedheiligman echter telkens lastig. Toen de cafébaas even niet oplette werd Sint-Nicolaas door een 22-jarige Hoogkarspeler met een vol bierglas in zijn gezicht geslagen. Sint liep verschillende snijdwonden op en werd bloedend afgevoerd. De verwondingen van Sinterklaas bleken achteraf gelukkig mee te vallen.

De dader werd het café uitgezet en kan een kroegverbod van minstens een half jaar tegemoet zien.

Uitslagen Italië Speelronde 14

Juventus heeft goede zaken gedaan in de Italiaanse Serie A. De koploper vergrootte zijn voorsprong op de concurrentie door zelf te winnen bij Fiorentina. Daarnaast zag het AC Milan onderuit gaan bij Chievo Verona.

AC Milan kent een waar uitcomplex. De rossoneri ging voor de derde maal dit seizoen in een uitwedstrijd onderuit. Dit maal was Chievo Verona met een 2-1 zege de boosdoener. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van verdediger Kaladze in de 21ste minuut. Milan wist de rust niet te halen met de 1-0 voorsprong, want Sergio Pellissier maakte kort voor rust de gelijkmaker door doelman Dida te passeren. Simone Tribocchi zorgde met een doelpunt in de 82ste minuut dat de drie punten in eigen huis bleven, de aanvaller schoot raak in de verre hoek: 2-1. AC Milan heeft buitenshuis nu slechts drie maal gewonnen, één keer gelijk gespeeld en drie maal verloren. Chievo klom door de zege naar de zesde plaats in de Serie A.

Juventus wist de profiteren van de nederlaag van AC Milan. De Oude Dame won nipt in de topper tegen Fiorentina. De ploeg uit Turijn had het lastig tegen de verrassende nummer drie. Het kwam al snel op een voorsprong door een doelpunt van clubtopscorer Trezeguet, maar op slag van rust was het Pazzini die gelijk maakte. Pas in de 88ste minuut wist Juve de buit veilig te stellen door een doelpunt van Mauro Camoranesi. Het loopt met de zege weer uit op Milan en het puntenverschil is nu al acht punten.

Internazionale kende door de nederlagen van aartsrivaal Milan en Fiorentina ook een goed weekend. In het Giuseppe Meazza stadion boekte de equipe van Robert Mancini een nipte overwinning op Ascoli. De Braziliaanse spits Adriano maakte na iets minder dan een half uur het enige doelpunt van de wedstrijd. Met de zege passeert Inter Fiorentina en nadert stadsgenoot Milan op twee punten.

Uitslagen Speelronde 14:

Fiorentina - Juventus 1-2
Udinese - Livorno 0-2
Treviso - Messina 0-0
Lecce - AS Roma 2-2
Reggina - Parma 2-1
Palermo - Cagliari 2-2
Lazio Roma - Siena 3-2
Sampdoria - Empoli 2-0
Chievo - AC Milan 2-1
Internazionale - Ascoli 1-0

Stand na Speelronde 14:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 14 39 31-8
2 AC Milan 14 31 30-15
3 Internazionale 14 29 25-11
4 Fiorentina 14 29 29-16
5 Livorno 14 25 15-13
6 Chievo 14 24 18-13
7 Sampdoria 14 23 25-19
8 Lazio Roma 14 22 19-19
9 AS Roma 14 20 21-17
10 Udinese 14 20 15-19
11 Palermo 14 19 22-21
12 Empoli 14 17 17-22
13 Reggina 14 16 15-20
14 Siena 14 15 20-26
15 Ascoli 14 13 13-17
16 Messina 14 9 11-20
17 Cagliari 14 9 12-22
18 Parma 14 9 12-25
19 Treviso 14 8 8-21
20 Lecce 14 8 11-25

Topscorers:

Luca Toni - Fiorentina - 16
David Trezeguet - Juventus - 11

Rechter verbiedt verbod gewelddadige games

In de Amerikaanse staat Illinois heeft een federale rechtbank het verbod om gewelddadige en/of seksuele videogames aan minderjarigen te verkopen ongrondwettelijk verklaard. De wet zou vanaf 1 januari van kracht gaan, maar de rechter vindt dus dat deze wet in strijd is met de Amerikaanse grondwet. Illinois is niet de enige staat waar deze wet ongrondwettelijk is verklaard.

De voorstanders van het verbieden van gewelddadige en seksuele games zeggen dat minderjarigen mentale schade kunnen oplopen door het spelen van deze games vol met geweld en seks. Hierbij wijzen ze ook naar de schietpartij op Columbine High in 1999 waarbij gezegd wordt dat de daders hun inspiratie vonden in gewelddadige games. De Hot Coffee mod in San Andreas was de aanleiding om ook seksueel getinte spellen aan te pakken.

De rechter vond echter de argumenten van de staat niet zwaarwegend om een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting te rechtvaardigen. Eén van de argumenten van de tegenstanders van de wet was dat games wel aangepakt werden, maar tegen gewelddadige en seksuele plaatjes werd niks gedaan. De gouverneur van Illinois heeft verklaard dat hij meteen na de uitspraak hoger beroep zal aantekenen. De verwachting is dat deze zaak uiteindelijk bij het Hooggerechtshof terecht komt en dan kan de uiteindelijk uitspraak nog jaren op zich laten wachten.

Trailer MotorStorm op de E3 was realtime

De CEO van Evolution Studios heeft bevestigd dat de trailer van Motor Storm op de E3 in realtime gefilmd is. Het spel liep op de PS3 alpha-kits met de 6800 SLI en een langzamere Cell processor. Om de trailer te maken waren wel een hoop andere elementen in het spel uitgeschakeld zoals de AI en game-logics. Zodra de echte development-kits binnen komen dan kunnen we hetzelfde grafische niveau verwachten in de final build aldus de CEO.Screenshot uit de trailer

Het interview met de CEO van Evolution Studios en de trailer kun je via deze link bekijken. In het Games News blokje kun je naar beneden scrollen naar het Motor Storm filmpje.

NS machinist redt leven tranceliefhebber

Mosselman herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon ShockingNa het concert van DJ Tiësto, DJ Ton T.B en DJ Phynn in de Heineken Music Hall (HMH) redde de machinist van de internationale trein naar Brussel-Zuid om omstreeks 6.45 uur het leven van een groepje mensen afkomstig uit de HMH. Veel getuigen stonden aan de grond vastgenageld van schrik.

De tranceliefhebbers hadden het wijs geacht uit te rusten op de rand van het perron. Zo ook twee Engelse toeristen, één van hen moest het laten bungelen van de benen bijna met zijn leven bekopen toen de trein naar Brussel met een snelheid van rond de 120 km/u voorbij kwam razen. De jongen had het grote geluk gehad dat de machinist wel oplette en nog op tijd aan de hoorn kon trekken. De afstand tussen de trein en de jongen was slechts drie tot vier meter toen de jongen zijn benen eindelijk over de rand kreeg, zijn vriend stond naast hem als aan de grond genageld.

Uitslagen Duitsland Speelronde 15

In de vijftiende speelronde in de Duitse Bundesliga heeft koploper Bayern München twee punten verloren op de concurrentie. De regerend landskampioen kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij VfB Stuttgart. Hamburger SV, Werder Bremen en Schalke '04 wisten wel te zegevieren.

Met zes punten voorsprong op de nummer twee Hamburger SV trad koploper Bayern München in het Gottlieb-Daimler-Stadion aan tegen het teleurstellende VfB Stuttgart van succescoach Giovanni Trapattoni. Voor het eerst in zes competitiewedstrijden wist Bayern niet te winnen (0-0), maar erg rauwig was Felix Magath daar niet om. De bezoekers speelden vanaf de veertigste minuut met een man minder, omdat Sebastian Deisler een domme rode kaart kreeg geďncasseerd na natrappen op Ludovic Magnin. Na rust drong de thuisclub wel aan, maar het slaagde er niet in om doelman Kahn te passeren. Makaay speelde vijf kwartier en kwam zelden in het spel voor.

Hamburger SV, de naaste achtervolger van Bayern, slaagde er wel in om drie punten te halen. In de eigen AOL Arena won het zonder moeite van promovendus 1.FC Köln, maar verloor wel Van der Vaart na een kwartier met een enkelblessure. HSV kwam net voor rust op voorsprong door Thimothee Atouba, hij scoorde in de rebound de openingstreffer. Benjamin Lauth tilde de stand naar 2-0 en Sergei Barbarez maakte middels een kopbal het derde doelpunt voor HSV. Björn Schlicke redde de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers. Met de zege verkleint HSV het gat met Bayern München tot vier punten.

Werder Bremen had zonder de Duitse K2 (Miroslav Klose en Ivan Klasnic) weinig moeite met het laaggeklasseerde MSV Duisberg. Toch wist Werder pas in de tweede helft het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten. De Paraguayaan Valdez scoorde in de 64ste minuut het openingsdoelpunt nadat de bal via de lat en de paal voor zijn voeten belandde. Tim Borowski bracht de eindstand op 2-0 door koel te blijven voor doelman Georg Koch.

Schalke '04, concurrent voor PSV in de Champions League voor plaatsing voor de tweede ronde, won nipt bij Arminia Bielefeld. De zege van de ploeg Ralf Rangnick was wel verdiend want de club uit Gelsenkirchen kreeg genoeg kansen om te scoren. Enkel Christian Poulsen wist het net te vinden in de Schüco Arena. De Deen kopte de winnende treffer binnen op aangeven van spelmaker Lincoln: 0-1.

Uitslagen Speelronde 15:

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 5-1
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 1-2
Borussia Dortmund - Hannover 96 0-2
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Nürnberg 0-1
Werder Bremen - MSV Duisburg 2-0
VfB Stuttgart - Bayern München 0-0
Arminia Bielefeld - Schalke 04 0-1
Hamburger SV - 1. FC Köln 3-1

Stand na Speelronde 15:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Bayern München 15 38 31-10
2 Hamburger SV 15 34 25-7
3 Werder Bremen 15 32 41-19
4 Schalke 04 15 28 19-10
5 Hertha BSC 15 25 25-21
6 Dortmund 15 21 22-20
7 Bor. M'Gladbach 15 21 19-17
8 Hannover 96 15 19 25-22
9 VfB Stuttgart 15 19 18-17
10 VfL Wolfsburg 15 18 15-25
11 Leverkusen 15 17 23-25
12 Bielefeld 15 16 17-22
13 Eintr. Frankfurt 14 15 23-24
14 FSV Mainz 05 15 15 17-22
15 Nürnberg 15 12 16-28
16 1. FC Köln 14 11 20-31
17 MSV Duisburg 14 9 12-28
18 Kaiserslautern 14 9 18-38

Topscorers:

Miroslav Klose - Werder Bremen - 14
Ebi Smolarak - Borussia Dortmund - 11

Proces tegen Hofstadgroep van start

Icoon Terrorisme In Amsterdam-Osdorp gaat vandaag het proces tegen veertien vermeende leden van het terreurnetwerk de Hofstadgroep van start. Volgens justitie is dit het netwerk rondom de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B. Voor vandaag en morgen zijn alle verdachten opgeroepen om aanwezig te zijn. B. heeft al aangegeven niet aan deze oproep gehoor te geven.

De rechtbank heeft voor het proces 2,5 maand uitgetrokken. Het meer algemene deel en het horen van een getuige en getuige-deskundige staan voor vandaag en morgen op het programma. De getuige is de 17-jarige Malika, ex-vrouw van een van de verdachten. Islamoloog Peters zal worden gehoord als getuige-deskundige, omdat hij de radicale geschriften en ander materiaal heeft onderzocht.

De strafzaken per individu zullen naar verwachting vanaf donderdag worden behandeld. Daarbij komt Mohammed B. als eerste aan bod. Ook hier is onduidelijk of hij voor de rechter wil verschijnen. Mogelijk gebeurt dit op bevel van de rechtbank. B. werd eerder al tot levenslang veroordeeld voor de moord op Theo van Gogh. Daarom kan hij in het proces tegen de Hofstadgroep niet nog meer straf krijgen. Toch acht het Openbaar Ministerie (OM) het noodzakelijk om hem voor de rechter te brengen, in het kader van de waarheidsvinding. Daarnaast wil ze dat B. publiekelijk verantwoording aflegt voor zijn rol in het netwerk.

Samenstelling Hofstadgroep
De vermeende leden van het terreurnetwerk bestaan uit extremistische moslims variërend in de leeftijd van achttien tot 28 jaar en hebben veelal een Marokkaanse achtergrond. Volgens de officieren van justitie Plooy en Van Dam vormden zij hun radicale gedachtengoed door het bijwonen van bijeenkomsten, het volgen van lessen en uitwisselen van geweld predikende teksten. Advocaten van de verdachten zijn van mening dat de leden niet kunnen worden veroordeeld op basis van "dozen vol gedachtegoed."

De bekendste verdachten van de Hofdstadgroep naast Mohammed B. zijn Nourredine el F., de broers Jermaine en Jason W. en Ismail A. El F. werd samen met zijn vrouw Soumaya S. (in oktober veroordeeld tot zes maanden cel) op 22 juni op metrostation Lelylaan in Amsterdam opgepakt. Hij was in het bezit van een doorgeladen machinepistool, een geluiddemper, een extra patroonhouder met kogels en veertig losse patronen. Jason W. en Ismail A. werden opgepakt tijdens de belegering in het Laakkwartier.

Update 11:23
Het Openbaar Ministerie heeft kort voor aanvang van het proces gezegd dat er concrete aanwijzingen zijn dat Nouredine el F. een aanslag voorbereidde op de Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders. Aan het strafdossier is toegevoegd dat hij een medegedetineerde had verteld van zijn moordplannen.

Deze gevangene heeft de informatie doorgegeven aan justitie.

Räikkönen coureur van het jaar

Kimi Räikkönen is door het Engelse tijdschrift Autosport verkozen tot coureur van het jaar. De Fin ontving de prijs van oud-wereldkampioen Nigel Mansell tijdens de Autosport Awards in Londen.

Ondanks dat Räikkönen dit jaar naast de wereldtitel greep, won hij wel de titel 'International Racing Driver of the Year'. Nigel Mansell, die de prijs overhandigde, noemde de Finse coureur een toekomstig wereldkampioen. "Ik weet wat het is om bruidsmeisje te zijn in het kampioenschap." aldus Mansell, die tijdens zijn carričre driemaal net naast de titel greep. "Het is een kwestie van tijd voor Kimi wereldkampioen wordt."

Andere prijzen op het gala gingen onder andere naar Bernie Ecclestone, die een 'Lifetime Award' ontving en Pat Symonds van Renault F1. Verder werd de McLaren MP4-20 verkozen tot beste auto van het jaar en won Tiago Monteiro de prijs 'Rookie of the Year' voor beste debutant.

We kunnen weer vreten!

Het schijnt dat we tijdens de maand december allemaal wat extra gewicht verzamelen. Waarschijnlijk begint dat vandaag al bij het vieren van Sinterklaas en langzaam maar zeker zal het vreten worden opgevoerd, tot het hoogtepunt rond de kerstdagen. In januari kunnen we dan natuurlijk massaal aan de lijn en zullen we ons zelf wekenlang pijnigen met vage diëten zoals: Citroensapkuur, South Beach, Atkins, you name it. En als het alleen niet lukt, dan kunnen we altijd nog terecht bij de Weight Watchers of de EGA.

Voor iedereen die het doembeeld van het lijnen al voor zich ziet en daarom overweegt om de maand December door te brengen als een vastende monnik, even een klein tipje: "doe dat niet". In China is namelijk een nieuwe manier bedacht om af te vallen en deze methode schijnt absoluut een succes te zijn. Uiteraard hebben wij het recept en het is eigenlijk verbluffend eenvoudig:

Laat je eerst insmeren met Chinese kruiden en daarna flink besprenkelen met alcohol, vervolgens even een lucifertje erbij en de door de hitte zal de doorbloeding diep onder de huid bevorderd worden en de vetverbranding worden gestimuleerd. Kosten slechts 120 Euro!

Voor wie het niet helemaal gelooft even een kleine demo, waarbij wel de opmerking dat dit de derde behandeling is en we niet kunnen garanderen dat je na één behandeling al zo slank van de tafel stapt: demo.

Oké, het is misschien een wat heftige methode waar veel mensen voor terugdeinzen, maar het helpt kennelijk wel. Welke kruiden er precies nodig zijn voor deze methode vertellen we natuurlijk ook even:

1 dl Chinese sojasaus
1 dl rijstwijn of sherry
2 eetlepels suiker
2 teentjes knoflook
1 stukje verse gemberwortel, circa 50 g
6 segmentjes steranijs
2 theelepels sesamolie

Helemaal zeker weten we dit niet, maar mocht u het niet helemaal vertrouwen, probeert u dit dan eerst rustig even uit op een kip...

Ontslag om een burqa

Icoon OnderwijsJuf Ouarda van de Islamitische Bilalschool in Amersfoort moet weg omdat ze dit weekend heeft besloten in het vervolg een burqa te dragen. Vandaag neemt ze afscheid van de kinderen en hun ouders. De gevolgen van haar beslissing zijn verstrekkend. Niet alleen zal de onderwijsassistente afscheid van de school nemen, ook zal ze haar opleiding niet afmaken. Toch blijft Ouarda bij haar keuze.

Volgens directeur Koopman verliest zijn school een 'fenomenale onderwijsassistente'. "Een hoofddoek is geen probleem. Ze liep al vrij bedekt, maar dat moet kunnen op een islamitische basisschool. Maar helemaal bedekt, dat kan niet," aldus Koopman.

De directeur van de Bilalschool wil Ouarda graag voor zijn school behouden. Er is nog wel gekeken of er een andere oplossing mogelijk is. "In de klas wilde ze wel zonder gezichtsbedekking. Maar in de gang niet. Maar daar zien kinderen en ouders haar ook. Dat werkt gewoon niet. Ze moeten wel haar gezicht kunnen zien. Het is erg jammer, maar we respecteren haar keuze."

Krajicek-duo boekt succes in India

Richard en Michaëlla Krajicek hebben hun eerste gezamenlijke optreden in het gemengd dubbel kunnen omzetten in een overwinning. Bij de ABN AMRO Tennis Challenge in New Delhi waren broer en zus zondag te sterk voor het Indiase duo Mirza en Bhupati in een éénsetter met 7-6. De Krajiceks beslisten de tiebreak met 7-5 in hun voordeel.

Het duo zou dit jaar al eerder dubbelen tijdens Wimbledon, maar een ongelukkige knieblessure van Michaëlla die ze opliep bij het toernooi in Rosmalen voorkwam dat optreden. De twee hopen in 2006 wel samen aan Wimbledon te kunnen meedoen.

Het toernooi in India is in het leven geroepen om Indiase tennissers een kans te geven één wildcard af te dwingen voor de kwalificaties van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, waar Richard Krajicek directeur van is.

Naast het dubbel tennisten broer en zus Krajicek ook nog een enkelpartij, die ze beiden van respectievelijk Bhupathi (6-4) en Uberoi (7-6) wisten te winnen.

Basso wil zowel Tour als Giro in 2006 rijden

Ivan Basso heeft aangekondigd dat hij volgend jaar zowel de Tour de France als de Giro zal gaan rijden.

Nadat hij dit jaar als tweede eindigde in de Tour de France liet de renner van CSC nog weten dat hij zich in 2006 geheel wou gaan richten op de Tour. De afgelopen vier jaar eindigde de Italiaan als elfde, zevende, derde en tweede. Basso ziet zichzelf als opvolger van Lance Armstrong, die, na zijn zevende Tourzege, stopte.

Maar nu heeft de Italiaan besloten om toch in Italië te gaan rijden. "Het is een risico, maar het routeschema van de Giro bevalt me. En ik ben natuurlijk een Italiaan."

Weer tbs'er ontsnapt in Eindhoven

Icoon MisdaadEr is weer een tbs'er ontsnapt. Een 46-jarige man verdween eergisteren tijdens een wandeling op het terrein van instelling De Grote Beek in Eindhoven. Hij zat in de kliniek vanwege een zedendelict. De Grote Beek is onderdeel van de Geestelijke Gezondheidszorg en heeft een afdeling voor tbs'ers. Het terrein is 130 hectare groot.

Het ministerie van jusitie heeft bevestigd dat de man weg is. De politie Brabant-Oost is al sinds afgelopen zaterdag naar hem op zoek. Vorige week ontstond er nog veel opschudding nadat een 21-jarige tbs-patiënt ontsnapte.

Nederlandse vrouwen winnen ploegenachtervolging

In navolging van de mannen wisten de Nederlandse schaatsvrouwen de ploegenachtervolging bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen op hun naam te schrijven.

Nederland I, bestaande uit Renate Groenewold, Moniek Kleinsman en Ireen Wüst, zette een tijd van 3:03.61 op de klokken. Kristina Groves, Cindy Klassen en Christine Nesbitt uit Canada volgden op 34 honderdste van een seconde. Nederland II, met Helen van Goozen, Barabara de Loor en Marja Vis, eindigde als zesde in een tijd van 3:06.15.

Uitslagen Portugal Speelronde 13

In de Portugese competitie wist Benfica na bijna anderhalve maand weer eens te winnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman won zaterdagavond met 0-1 bij het CS Marítimo van Mitchel van der Gaag. Mantorras werd in de 66ste minuut 'Man of the Match'. De aanvaller uit Angola profiteerde van een enorme fout in de verdediging.

Eerder op de avond verzuimde CD Nacional om de koppositie over te nemen van FC Porto. De nummer twee van de ranglijst verloor met 1-0 bij Belenenses en heeft daardoor nog altijd een punt achterstand op de ploeg van trainer Co Adriaanse, die vrijdag tegen Sporting CP niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Benfica blijft zesde in de stand en heeft nu zes punten minder dan rivaal Porto.

Sporting Braga ging verrassend onderuit tegen Setubal. De thuisploeg speelde de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander, maar slaagde er niet in om de kansen die het kreeg te benutten. Fabio was vlak na rust beslissend toen hij hij de bal ontfutselde bij Nunes en de bal achter doelman Paulo Santos schoot.

Door de nederlaag van Braga lieten ze de kans liggen om weer alleen de kop over te nemen in het klassement. Setubal staat nu op gelijke hoogte met Braga, twee punten achter leider FC Porto en één punt achter Nacional.

Uitslagen:

CS Maritimo - Benfica 0-1
Belenenses - Nacional Madeira 1-0
FC Porto - Sporting Lissabon 1-1
Boavista - Penafiel 2-1
Sporting Braga Vitória Setúbal 0-1
Estrela Amadora - Gil Vicente 1-0
Rio Ave - Paços Ferreira 2-2
Naval - Académica Coimbra 0-1

Stand na 13 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1C Porto132820 - 8
2Nacional Madeira 132715 - 5
3Vitória Setúbal132611 - 3
4Sporting Braga132613 - 6
5Sporting Lissabon 132418 - 15
6Benfica132220 - 12
7Boavista132220 - 12
8Paços Ferreira 131816 - 17

Uitslagen Frankrijk Speelronde 17

Olympique Lyon heeft ook tegen Paris Saint-Germain laten zien dat er maar één ploeg is die in de race is om het kampioenschap van Frankrijk, de titelhouder van de laatste vier jaar won de wedstrijd met 2-0.

Koploper Lyon liet de nummer vier van de Ligue 1 vrijwel geen kans. Vooral voor rust domineerde de ploeg van trainer Gérard Houllier de wedstrijd. Al na vier minuten werkte Fred de bal met een volley voorbij doelman Lionel Letizi. John Carew zorgde in blessuretijd voor de 2-0.

Lyon heeft na zeventien wedstrijden 43 punten en dat zijn er zestien meer dan PSG. AJ Auxerre, dat één duel minder speelde, is met een achterstand van elf punten de grootste belager.

Uitslagen:

AC Ajaccio - Troyes 0-1
AJ Auxerre - FC Nantes 4-0
RC Strasbourg - FC Sochaux 0-0
Girondins Bordeaux - Lille 1-0
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 2-0
AS Monaco - Le Mans 2-0
FC Metz - Toulouse 2-2
Rennes - Olympique Nice 1-0
Nancy - Ol. Marseille 1-1
RC Lens - Saint-Etienne 2-1

Stand na 17 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OL. Lyon174329 - 10
2AJ Auxerre173226 - 19
3Bordeaux173117 - 10
4RC Lens 172825 - 14
5AS Monaco 172718 - 13
6PSG172720 - 17
7Lille172523 - 14
8Rennes172621 - 27
9Saint-Etienne172517 - 12
10Ol. Marseille172519 - 21

A12 afgesloten door brandende kraanwagen

Icoon VervoerEen brandende kraanwagen heeft vanochtend voor problemen gezorgd op de A12 naar Utrecht. Bij Waddinxveen werd de snelweg tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Inmiddels is een van de drie rijbanen weer vrijgegeven.

Volgens een woordvoerder van het KLPD hangt het van de staat van het asfalt af, hoe snel de andere twee rijbanen weer bereden kunnen worden. De opruimwerkzaamheden zorgen voor veel file. Tussen Zoetermeer en Reeuwijk staat op dit moment 13 kilometer file. De andere kant op zorgen de kijkers voor 22 kilometer file.

Bromsnor tegen Al Qaida

Altijd weer leuk om even op de site van de groep Wilders te kijken. Wat heeft Geert momenteel in de aanbieding, in ieder geval Kamervragen over het kladje dat Mohammed B. deze zomeer vanuit de gevangenis de wereld instuurde.

Volgens Geert is hier sprake van een 'amateuristische blunder' en uiteraard wil hij weten wie hier verantwoordelijk voor is. Dat het kladje 'Jezus is de geest van God' alleen een aanval op de gematigde islam bevat en daarmee gewoon onder de vrijheid van meningsuiting valt, doet voor Geert kennelijk niet ter zake. Het is natuurlijk ook erg ingewikkeld allemaal...

Dit was al best vermakelijk, maar het leukste op de site van de groep Wilders is momenteel het stukje over Peter R. de Vries, met de titel "Met Bromsnor tegen Al Qaida". Volgens Wilders is de visie op terrorismebestrijding van De Vries allemaal ultralinkse prietpraat. Hier kan je het hele stukje lezen: bromsnor

Vandaag begint overigens het proces tegen de Hofstadgroep, dus Geert kan vast gaan nadenken over zijn volgende setje Kamervragen. Dat deze zaak een nieuwe zeperd wordt voor het Openbaar Ministerie, ligt namelijk voor de hand of Koos Plooy moet nog een konijn uit de hoed toveren...

Kamer: tattoo en piercing vanaf 16

TepelpiercingKinderen van twaalf jaar zijn nog veel te jong om de beslissing te nemen om een tatoeage te zetten of piercing op hun lijf te nemen. Dat vinden de fracties van de PvdA, VVD en LPF in de Tweede Kamer. Zij willen dan ook dat de leeftijdsgrens omhoog gaat van twaalf tot zestien jaar. "Het is toch een soort lichaamsverminking, waartegen we die kinderen moeten beschermen," zegt PvdA-Kamerlid Arib. Van Miltenburg (VVD) is dat met haar eens. "En er zijn ook medische redenen voor, want twaalfjarigen zijn nog in de groei."

VVD en CDA willen duidelijke afspraken over de handhaving. "Maar als de branche vanwege allerlei beunhazen vraagt om wettelijke ondersteuning, ben ik voor," aldus VVD-er Van Miltenburg. De SP is niet overtuigd van het voornemen. "En wat doe je dan bij oorbellen?", vraagt Kamerlid Agnes Kant zich af. "Een navelpiercing is nu hetzelfde als een oorbel vroeger. Ik kijk liever naar de gevolgen voor de gezondheid. Tongpiercings zijn gewoon gevaarlijk."

De Kamer praat morgen met de Nederlandse Bond voor Tatoeëerders die graag een wettelijke leeftijdsgrens van zestien jaar zou zien.

Martin Morero - Echte liefde

Geef maar toe, ook jij bent een van de kijkers van Gooische Vrouwen en wellicht was jij ook wel benieuwd wanneer de single "Echte liefde" van Martin Morero te kopen was.

De single is deze week op plek 41 in de mega top 100 binnen gekomen en is uiteraard bij Talpa betaald te downloaden. Het nummer is echter al een keer eerder uitgebracht door de band Park in 1998 en die hadden toen een bescheiden hitje er mee. Je kan hier het origineel uit 1998 downloaden.

Oxfam helpt 1,8 miljoen overlevenden tsunami

Hulporganisatie Oxfam heeft zo'n 1,8 miljoen overlevenden van de tsunami op tweede kerstdag vorig jaar kunnen helpen. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie waarin verantwoording wordt afgelegd over de besteding van het ingezamelde geld. Oxfam kreeg 278 miljoen dollar aan donaties, waarvan 90 miljoen van particulieren kwam.

Eind dit jaar is volgens het rapport 127 miljoen dollar van het ingezamelde geld uitgegeven. Zes miljoen daarvan ging op aan onkosten, de rest wordt de komende jaren besteed aan de wederopbouw van het rampgebied. Oxfam, waarvan de Nederlandse Novib deel uitmaakt, heeft hulp geboden in alle landen die door de tsunami zijn getroffen.

Het geld is vooral uitgegeven aan gezondheidszorg, de drinkwatervoorziening en het herstel van middelen van bestaan. Oxfam noemt het zelf de grootste en moeilijkste operatie in vijftig jaar hulpverlening.
Het getroffen gebied
Het getroffen gebied

Puki

Je kent het wel, een spelletje waar jij als enige overlevende het moet opnemen tegen verschrikkelijke monsters. Datzelfde is dus aan de hand met Puki maar echt verschrikkelijk zijn de monsters niet in dit spel, maar ze zijn wel dodelijk.

Ik moet zeggen dat ik de gehaalde highscores bij het spel bizar hoog vind, maar goed wellicht dat een FOK!weblogbezoeker dat ook kan gaan halen .

Erotische bijbelkalender wekt beroering

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Eva met appelEen erotische bijbelkalender heeft tot afkeurende reacties van christenen in Duitsland geleid. Een evangelische jongerengroep uit Nürnberg is verantwoordelijk voor de uitgifte van de kalender, waarvan de opbrengst ten goede moet komen aan het christelijk jeugdwerk in die plaats. Een naakte Eva voor een altaar leverde het meeste commentaar op.

'Handel zoals God u geschapen heeft' is het motto van de fotoserie. "Er is een hele reeks bijbelse verhalen waar de erotiek vanaf druipt", verdedigde fotograaf Stefan Wiest zijn werk. "We wilden de Bijbel eens op een andere wijze presenteren en hiermee jongeren interesseren", verklaarde model Anne Rohmer (21), die op de foto staat als de Bijbelse prostituée Rahab. "Daarbij staat nergens in het Heilige Schrift dat het verboden is om jezelf naakt te tonen."

Wiest durfde het desondanks niet aan om belangrijke Bijbelse taferelen als het laatste avondmaal of de geboorte van Christus uit te beelden. "Dat had slechts boosheid veroorzaakt." Een naakte Eva die met een appel en bedekt door een vijgenblad door de kerk van Nürnberg-Katzwang loopt, wekte die wrevel alsnog op. "Het is zeker niet de bedoeling dat er in een kerk naakt geposeerd wordt. Tevens hoor je het Heilige Schrift niet uit te leggen door een broek naar beneden te trekken", verklaarde een woordvoerder van de Duitse kardinaal Friedrich Wetter. Bernd Grasser, pastoor in de kerk waar de foto werd genomen verdedigde het initiatief. "Het is geweldig dat jongeren zich met huid en haar aan de bijbel toevertrouwen", meende Grasser.

Samson en Delila
Delila knipt het haar af van Samson

Rollercoaster Tycoon 3: Wild!


Wild! Zo heet de jongste telg in de Rollercoaster Tycoon 3 expansionpack serie, en de naam is veelbelovend. Toen het reviewexemplaar dan ook op mijn deurmat viel maakte ik meteen haast om de boel zo snel mogelijk te installeren.

Nu is het zo dat ik een enorm RCT freak ben en dus was ik benieuwd of deze expansion pack een bijdrage zou leveren aan mijn verslaving én natuurlijk of dit pakket mijn zuurverdiende centjes waard zou zijn.
Een week en vele uren spelen verder heb ik mijn oordeel klaar, maar voor het zover is eerst eens even wat over de nieuwe uitbreiding.

Boek: Paul Sussman - Het laatste geheim van de tempel

In het Dal der Koningen in Egypte wordt het lichaam van een oude man aangetroffen. Het blijkt Piet Jansen te zijn, een van oorsprong Nederlandse archeoloog die al vele jaren in Egypte woont. Inspecteur Joesoef Khalifa wordt belast met het onderzoek, want er wordt uitgegaan van een misdrijf. Dat blijkt een misvatting. Jansen is gestoken door een schorpioen en daarna bezweken aan een hartinfarct. Een thriller zonder moord? Toch niet, want Khalifa treft in het huis van de oude man een aantal zaken aan die hem doen denken aan een moordzaak van dertien jaar eerder...

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #109
special
Random Pics van de Dag #847
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #846
©FOK.nl e.a.