Wietkwekerij in kelder voormalig Vaals café

Rob (R@b)
Baneun666 had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenFOK!-user Baneun666 werd vandaag opgeschrikt door een politie-inval bij zijn buren in Vaals. In een voormalig café aan de Maastrichterlaan trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan.

Het pand stond al geruime tijd leeg nadat eerst een Iers café het voor gezien hield, en later een winkel die erin werd gevestigd failliet ging. De bovenetage werd in gebruik genomen door een alleenstaande veertiger.

Het enige opmerkelijke feit was volgens de buren dat de politie af en toe kwam informeren of men wist wat er zich in het pand afspeelde. Tot vandaag. Na het forceren van de deur verschafte de politie zich toegang tot het pand. In de kelder vond men een professioneel aangelegde wietkwekerij. Opmerkelijk daarbij was dat er geen automatisch watersysteem aanwezig was, wat er op kan duiden dat de bovenbuurman de plantjes handmatig water gaf. Om de vuile lucht af te zuigen hadden de kwekers een lumineuze oplossing bedacht: dat gebeurde via het riool. De bovenbuurman was tijdens de politie-inval niet aanwezig.


Foto vanuit huis buren voormalig café