Mario Smash Football

Roy
Na onder andere tennissen, golfen en dansen is het dan eindelijk tijd voor voetballen met Mario en z\'n vrienden. Mario Smash Football is een party-game gebaseerd op Neerlands populairste sport, maar lijkt in volle glorie niet echt meer op traditioneel voetbal. Beuken, rode schilden, bananenschillen en kantelende voetbalvelden, je maakt het allemaal mee tijdens een wedstrijd.

De wedstrijden in Smash Football zijn vijf tegen vijf partijen waarbij je vier van deze spelers kunt besturen (de keeper (één van de vijanden uit de Donkey Kong Country serie) is computergestuurd). Voor aanvang van een wedstrijd kan je kiezen welk Mario personage als aanvoerder dient. Je hebt hierbij de keuze uit Mario, Luigi, Peach, Daisy, Donkey Kong, Yoshi, Wario en Luigi. Er is nog een negende personage, maar die komt pas vrij als je alles unlockt hebt.

Je voetbalteam heeft naast een aanvoerder natuurlijk ook gewone spelers nodig, deze zijn alledrie hetzelfde. De keuze voor de overige spelers bestaat uit Toads, Koopa Troopa\'s, Birdo\'s of Hammer Brothers. Elke soort heeft z\'n eigen karakteristieken, zo is Toad bijvoorbeeld de snelle, maar fragiele speler en zijn de Hammer Borthers wat trager, maar veel sterker.

Een wedstrijd winnen doe je simpelweg door meer doelpunten te maken dan je tegenstander, het is echter een stukje lastiger dan bij gewoon voetbal. Er is namelijk geen scheidsrechter in het veld en je kunt dus de tegenstander lekker neerbeuken voordat hij kan passen bijvoorbeeld. Ook kun je verschillende items gebruiken om het scoren te bemoeilijken. Naast deze verdedigende mogelijkheden heb je ook nog een flinke aanvallende troef achter de hand: de Super Strike. De Super Strike is een speciaal schot dat twee punten waard is. Je voert deze uit door de schiet-knop ingedrukt te houden totdat er een meter verschijnt. Druk je nu twee keer op het juiste moment op A dan krijg je een voor de keeper onhoudbaar schot. Time je net iets te vroeg of te laat, dan is er een klein kansje dat de keeper de bal stopt.