Ontslag om een burqa

Vincent (sizzler)
Icoon OnderwijsJuf Ouarda van de Islamitische Bilalschool in Amersfoort moet weg omdat ze dit weekend heeft besloten in het vervolg een burqa te dragen. Vandaag neemt ze afscheid van de kinderen en hun ouders. De gevolgen van haar beslissing zijn verstrekkend. Niet alleen zal de onderwijsassistente afscheid van de school nemen, ook zal ze haar opleiding niet afmaken. Toch blijft Ouarda bij haar keuze.

Volgens directeur Koopman verliest zijn school een 'fenomenale onderwijsassistente'. "Een hoofddoek is geen probleem. Ze liep al vrij bedekt, maar dat moet kunnen op een islamitische basisschool. Maar helemaal bedekt, dat kan niet," aldus Koopman.

De directeur van de Bilalschool wil Ouarda graag voor zijn school behouden. Er is nog wel gekeken of er een andere oplossing mogelijk is. "In de klas wilde ze wel zonder gezichtsbedekking. Maar in de gang niet. Maar daar zien kinderen en ouders haar ook. Dat werkt gewoon niet. Ze moeten wel haar gezicht kunnen zien. Het is erg jammer, maar we respecteren haar keuze."