Verdonk zegt afspraak af wegens dreiging

Icoon Politiek Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft afgelopen zaterdag op het laatste moment afgezegd voor het bijwonen van de opening van een congres in het Rotterdamse evenementencomplex Ahoy'. Hiertoe was besloten nadat in de buurt een 17-jarige jongen was gearresteerd.

Sinds Verdonk diverse bedreigingen heeft ontvangen, wordt de politica streng beveiligd. Voordat Verdonk ergens ter plaatse is, wordt door een groep beveiligingsmensen alles gecontroleerd. Daarbij werd zaterdag de jongen aangehouden wegens een mogelijke verstoring van de openbare orde. De politie wil hierover niet meer kwijt. De jongen wordt nu verhoord over zijn bedoelingen.

Verdonk zou het aan de beurs 'Maroc-Plus' gelieerde congres 'Business women of the future' bezoeken. Volgens de organisatie heeft Verdonk tien minuten in haar auto voor de entree van Ahoy' gestaan alvorens haar auto weer wegreed. Organisator Mounir Hanchaou zegt geen verklaring te hebben gekregen. "Ik vermoed dat er iemand aan het zieken is geweest. Zo iemand pest de minister, maar ook ons. Wij hadden Verdonk hier graag welkom geheten. De aanwezigheid van een minister van integratie creëert toch sympathie."