Uitslagen Duitsland Speelronde 15

In de vijftiende speelronde in de Duitse Bundesliga heeft koploper Bayern München twee punten verloren op de concurrentie. De regerend landskampioen kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij VfB Stuttgart. Hamburger SV, Werder Bremen en Schalke '04 wisten wel te zegevieren.

Met zes punten voorsprong op de nummer twee Hamburger SV trad koploper Bayern München in het Gottlieb-Daimler-Stadion aan tegen het teleurstellende VfB Stuttgart van succescoach Giovanni Trapattoni. Voor het eerst in zes competitiewedstrijden wist Bayern niet te winnen (0-0), maar erg rauwig was Felix Magath daar niet om. De bezoekers speelden vanaf de veertigste minuut met een man minder, omdat Sebastian Deisler een domme rode kaart kreeg geïncasseerd na natrappen op Ludovic Magnin. Na rust drong de thuisclub wel aan, maar het slaagde er niet in om doelman Kahn te passeren. Makaay speelde vijf kwartier en kwam zelden in het spel voor.

Hamburger SV, de naaste achtervolger van Bayern, slaagde er wel in om drie punten te halen. In de eigen AOL Arena won het zonder moeite van promovendus 1.FC Köln, maar verloor wel Van der Vaart na een kwartier met een enkelblessure. HSV kwam net voor rust op voorsprong door Thimothee Atouba, hij scoorde in de rebound de openingstreffer. Benjamin Lauth tilde de stand naar 2-0 en Sergei Barbarez maakte middels een kopbal het derde doelpunt voor HSV. Björn Schlicke redde de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers. Met de zege verkleint HSV het gat met Bayern München tot vier punten.

Werder Bremen had zonder de Duitse K2 (Miroslav Klose en Ivan Klasnic) weinig moeite met het laaggeklasseerde MSV Duisberg. Toch wist Werder pas in de tweede helft het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten. De Paraguayaan Valdez scoorde in de 64ste minuut het openingsdoelpunt nadat de bal via de lat en de paal voor zijn voeten belandde. Tim Borowski bracht de eindstand op 2-0 door koel te blijven voor doelman Georg Koch.

Schalke '04, concurrent voor PSV in de Champions League voor plaatsing voor de tweede ronde, won nipt bij Arminia Bielefeld. De zege van de ploeg Ralf Rangnick was wel verdiend want de club uit Gelsenkirchen kreeg genoeg kansen om te scoren. Enkel Christian Poulsen wist het net te vinden in de Schüco Arena. De Deen kopte de winnende treffer binnen op aangeven van spelmaker Lincoln: 0-1.