Uitslagen Portugal Speelronde 13

In de Portugese competitie wist Benfica na bijna anderhalve maand weer eens te winnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman won zaterdagavond met 0-1 bij het CS Marítimo van Mitchel van der Gaag. Mantorras werd in de 66ste minuut 'Man of the Match'. De aanvaller uit Angola profiteerde van een enorme fout in de verdediging.

Eerder op de avond verzuimde CD Nacional om de koppositie over te nemen van FC Porto. De nummer twee van de ranglijst verloor met 1-0 bij Belenenses en heeft daardoor nog altijd een punt achterstand op de ploeg van trainer Co Adriaanse, die vrijdag tegen Sporting CP niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Benfica blijft zesde in de stand en heeft nu zes punten minder dan rivaal Porto.

Sporting Braga ging verrassend onderuit tegen Setubal. De thuisploeg speelde de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander, maar slaagde er niet in om de kansen die het kreeg te benutten. Fabio was vlak na rust beslissend toen hij hij de bal ontfutselde bij Nunes en de bal achter doelman Paulo Santos schoot.

Door de nederlaag van Braga lieten ze de kans liggen om weer alleen de kop over te nemen in het klassement. Setubal staat nu op gelijke hoogte met Braga, twee punten achter leider FC Porto en één punt achter Nacional.