DC: RBR moet voor podiums gaan

Roel (jozef444)
David Coulthard vindt dat zijn team Red Bull Racing in 2006 voor podiumposities moet gaan. Volgens de Schot moet dit te doen zijn met de nieuwe Ferrari motoren en is deze uitspraak zeker geen grootheidswaan. De voormalige McLaren coureur hoopt een goede progressie te zien binnen het team komend seizoen. De verwachting is dat men het verschil met de snelste wagens op de grid in de loop van 2006 voor een deel teniet kan doen.

Coulthard: "Het is onredelijk om te verwachten dat we volgend jaar met de snelste auto op de grid zullen staan. Maar je moet minstens met de mentaliteit aan de start staan om dat doel te willen bereiken." Verder gaf de Schot aan dat er op alle vlakken binnen het team ruimte voor verbetering is, ook voor hem als coureur.

"Het totale pakket moet sneller kunnen. Daarmee bedoel ik zowel de banden, de auto, de motor als de rijder. Daar bedoel ik ook mezelf mee, ik heb het afgelopen seizoen tijdens een aantal races steken laten vallen en dat mag komend seizoen niet meer voorkomen. Alles kan altijd beter, het lastige is alleen om dat in te zien."

Het doel van Coulthard zélf, voor het seizoen 2006, is om elke race in de top tien te starten en te strijden voor de punten. Daaruit moet dan uiteindelijk de eerste podiumpositie voor Red Bull Racing Ferrari uit voortkomen.