Rollercoaster Tycoon 3: Wild!

Wild! Zo heet de jongste telg in de Rollercoaster Tycoon 3 expansionpack-serie, en de naam is veelbelovend. Toen het reviewexemplaar dan ook op mijn deurmat viel maakte ik meteen haast om de boel zo snel mogelijk te installeren.

Nu is het zo dat ik een enorme RCT-freak ben en dus was ik benieuwd of deze expansionpack een bijdrage zou leveren aan mijn verslaving én natuurlijk of dit pakket mijn zuurverdiende centjes waard zou zijn.
Een week en vele uren spelen verder heb ik mijn oordeel klaar, maar voor het zover is eerst eens even wat over de nieuwe uitbreiding.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik RCT3 voor het laatst opgestart heb en dus besloot ik er weer even in te komen door het oorspronkelijke spel nog even te spelen. Een uurtje of tien later (hej, RCT is en blijft verslavend !) vond ik het wel welletjes en installeerde ik \'Wild!\'. Al tijdens de installatie werd ik getracteerd op screenshots van tijgers, leeuwen, nieuwe types achtbanen en nog veel meer en ik kreeg er al meteen zin in.

Nieuw
Deze uitbreiding draait nagenoeg volledig om het dierenrijk en dat is dan ook hetgeen ik in deze review voornamelijk zal belichten. Onder de nieuwe attracties bevinden zich twintig verschillende diersoorten welke je in hun eigen habitat kunt plaatsen en verzorgen. Hierbij moet je niet alleen rekening houden met voldoende ruimte voor de dieren, een dierenverzorger en genoeg speledingetjes, maar ook zorgen dat je niet een roofdier en zijn prooi in hetzelfde hok zet (als je niet wil dat de laatste van de twee rap aan zijn eind komt tenminste) en je de juiste hekken gebruikt en deze goed onderhoudt. Een ontsnapte tijger zorgt voor een ware paniekuitbarsting in je park namelijk. Mocht er toch onverhoopt een dier ontsnappen bestaat er gelukkig de mogelijkheid om deze vanuit een helikopter met een verdovingspistool weer in het gareel te krijgen.

Natuurlijk wil je graag geld verdienen en dus kun je je dieren laten \'adopteren\' door je bezoekers en door middel van uitkijkplatforms je bezoekers - tegen redelijke betaling uiteraard - van dichtbij laten genieten van de dieren in het bijna wild. Zorg goed voor je dieren en je krijgt heuse babydieren die zorgen voor een boost in toeschouwers. Ook kun je je dieren verkopen en er geld aan verdienen natuurlijk

Nieuw is ook de tijgershow. Met behulp van de editor kun je zelf een show samenstellen en de dompteur zal zorgen dat jouw opdrachten en choreografie ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Zoals de laser, vuurwerk en dolfijnenshow uit het origineel en de \'dolle waterpret\' uitbreiding dus. Ook het maken van een heuse safaritrip behoort tot de mogelijkheden. Nu kunnen je bezoekers in een jeep dwars door jouw zelfgecreëerde steppe rijden en de dieren écht up-close bekijken.

Verder zijn er natuurlijk diverse thema\'s voor wat betreft de algemene versieringen. Enorme insecten bijvoorbeeld, die elke achtbaan op kunnen fleuren