Jestrovic geschorst wegens racisme

Corné (Curchulain)
Anderlechts spits Nenad Jestrovic is door de Europese voetbalbond UEFA voor drie duels geschorst wegens racistische uitlatingen.

In het Champions League-duel met Liverpool zou de Serviër zich racistisch hebben uitgelaten jegens Mohamed Sissoko. Jestrovic zelf beweert onschuldig te zijn: "Ik accepteer de beslissing maar ik was toch al in het nadeel. Het scheidsrechtersverslag zegt het een, maar ik zei iets anders. Ik ben geen racist maar helaas voor mij doe ik er niet toe en de scheidsrechter wel." Ook voegde hij er aan toe dat hij zich inzet voor alle antiracisme-campagnes waar Anderlecht mee te maken heeft. De spits was er van overtuigd dat de Controle en Disciplinaire Commissie van de UEFA zijn naam zou zuiveren.

Direct na het duel verklaarde Jestrovic over de beslissing van scheidsrechter Kim Milton Nielsen uit Denemarken: "Ik snap niet waarom hij me wegstuurde. Sissoko hoorde het niet en keek verbaasd toen ik eraf gestuurd werd." Het is nog niet bekend wat Anderlecht nu zal doen. Coach Franky Vercouteren liet eerder weten geen racist in zijn ploeg te dulden.