Ma Holloway is boos op Dr. Phil

Natalee HollowayUitlatingen van de Amerikaanse tv-psycholoog Dr. Phil hebben de toorn gewekt van Beth Twitty, de moeder van de vermiste studente Natalee Holloway. Dr. Phil McGraw liet als gast in de talkshow van Jay Leno weten dat hij aanwijzingen heeft dat Holloway nog in leven is. De studente zou mogelijk als seksslaaf in de Zuid-Amerikaanse prostitutiewereld verzeild zijn geraakt.

Dr. Phil meldde daarbij dat hij geregeld contact heeft met Twitty. Die liet echter twee dagen later op CNN weten absoluut niet blij te zijn met de openhartigheid van de psycholoog. Ze reageerde geschokt en boos. Dr. Phil werd opgeroepen om zorgvuldiger om te gaan met informatie betreffende de Holloway-zaak. Beth Twitty en Dr. Phil leken het eerder nog goed met elkaar te kunnen vinden, toen de laatste in een show gewijd aan de vermiste studente opriep tot een boycot van Aruba, en de eerste in dezelfde show Nederland, het geboorteland van de vrijgelaten verdachte Joran van der Sloot, een land 'vol met drugs en hoeren' noemde.

Dr. Phil deed er bij Jay Leno nog een schepje bovenop. Hij noemde de Arubaanse regering corrupt, omdat bewijsmateriaal dat hij en zijn team hadden verzameld terzijde was geschoven. De tv-psycholoog stelde er alles aan te zullen doen om Holloway te vinden. "Ik zal alle middelen inzetten bij de speurtocht naar deze jonge vrouw. Het is onacceptabel wat er gebeurt. Dit is een Amerikaanse staatsburger die in het buitenland is ontvoerd. Ze is ook een soort voorbeeld geworden. Er zijn veel jonge vrouwen die naar vreemde landen reizen en daar nare dingen meemaken."

Natalee Holloway verdween eind mei tijdens een vakantie op Aruba. Sindsdien is taal noch teken van haar vernomen. De Nederlander Joran van der Sloot en de Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe zaten lange tijd als verdachten vast, maar zijn twee maanden geleden vrijgelaten omdat er onvoldoende aanwijzingen waren om het drietal nog langer vast te houden. Ze gelden nog wel als verdachten.