Rellen Frankrijk: eerste dode gemeld

DouweJones had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Bij de ernstige ongeregeldheden in Frankrijk, die afgelopen nacht de elfde dag op rij ingingen, is een eerste dodelijke slachtoffer gevallen. Een 60-jarige man die in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar was geslagen, bezweek deze morgen aan zijn verwondingen.

Dit maakte zijn echtgenote bekend. De man trachtte tijdens de rellen een brandende vuilnisbak voor zijn woning in Stains te blussen. Voor diverse relschoppers was dit de aanleiding hem te mishandelen tot hij in een coma raakte. Hij overleed vandaag in een ziekenhuis in Bondy.

Eerder deze nacht werd er op de politie met jachtgeweren geschoten. Daarbij raakten ruim dertig agenten gewond. Twee agenten liggen ernstig gewond in het ziekenhuis.

Nu het geweld verder escaleert, wordt de roep om hardere maatregelen groter. Zo wil de Franse politiebond Action Police CFTC dat de regering het leger gaat inzetten om de relschoppers te bestrijden. Ook wil de bond de instelling van een avondklok. Mensen mogen dan alleen nog met speciale toestemmning na een bepaald tijdstip de straat op.