TROS ontbindt contract Frans Bauer

sportfreak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieTalpa begint vanaf dinsdag om 21.35 uur met de zesdelige serie 'Slapen bij Frans Bauer'. De TROS, die een contract heeft met Frans Bauer, overweegt daarom juridische stappen. Volgens de publieke omroep is er immers sprake van contractbreuk. Bauer had volgens de TROS het programma eerst bij hen aan moeten bieden.

Als de televisieserie over Frans Bauers leven gaat, wat de TROS beweert, had Bauer volgens het contract het programma eerst bij de omroep aan moeten bieden. Pas als de TROS geen interesse had getoond, zou de televisieserie door andere zendgemachtigden mogen worden uitgezonden. Het contract is klaarblijkelijk niet nageleefd, en daarom zal er naar de juridische mogelijkheden worden gekeken, aldus de woordvoerster van TROS. Talpa ontkent dat de serie over het leven van Bauer gaat, en zegt: "Het betreft een registratie van een promotieactie rondom de nieuwe cd van Bauer."

Update 18.46 uur
De TROS laat het contract met Frans Bauer ontbinden. De zender is uitermate teleurgesteld in de zanger en vindt het onacceptabel dat hij een serie programma's gaat doen bij Talpa. Tot 16.30 uur vandaag had de zanger de tijd om de TROS te laten weten niet mee te werken aan het programma bij Talpa. De omroep heeft niets vernomen en voelt zich verplicht het contract met Bauer te ontbinden.

Voorzitter Karel van Doodewaerd laat in een persbericht weten: "De hele gang van zaken rond deze serie past niet bij Frans. Wij hebben hem altijd gesteund in zijn carrière en nu dit. Ik ben hevig teleurgesteld. (...) Hij past ook beter bij de TROS dan op een jongerenzender als 538 en een zender als Talpa waar zijn fans zich minder thuis zullen voelen. We houden warme gevoelens en sympathie voor hem, maar hij keert zich duidelijk van ons af en kan hij niet langer op onze steun rekenen."