Ajax evenaart slechtste reeks zonder doelpunt

Mocht Ajax volgend weekend in de eerste minuut van de wedstrijd niet scoren, dan heeft de club een diepterecord bereikt. Afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen NEC, kwamen de Amsterdammers weer niet tot scoren, een diepterecord.

In het seizoen 1999/2000, toen Jan Wouters nog aan het roer stond bij Ajax, had de club al 373 minuten geen doelpunt meer kunnen maken. Die reeks begon toentertijd tegen De Graafschap, nadat Dani in de 22ste minuut gescoord had. Vier wedstrijden later tegen NEC vond Brian Laudrup het net na 35 minuten wedstrijd. Voor deze goal was Wouters al ontslagen vanwege de slechte resultaten die de Amsterdamse club toen boekte.

Het Ajax dat onder leiding staat van Danny Blind staat op dit moment op hetzelfde aantal minuten zonder te kunnen scoren. De laatste goal werd gemaakt door Nigel de Jong in de wedstrijd tegen Sparta, in de 77ste minuut was het toen raak. Sindsdien staat Ajax al vier wedstrijden droog, ondanks het feit dat in sommige wedstrijden nog een heleboel kansen gecreërd werden.