Uitslag Chiefs vs. Raiders

Coach Dick Vermeil zou de grootste kneus of de slimste gokker van de NFL worden. Met vijf secondes op de klok, een 23-20 achterstand en de bal op 1 één yard lijn moest hij de keuze maken tussen een zo goed als zeker fieldgoal voor een verlenging of gaan voor de touchdown en de overwinning.

Vermeil koos voor de touchdown en Larry Johnson, ondersteunt door center Casey Wiegmann en right guard Will Shields, dook over de stapel lichamen heen voor de touchdown en de 27-23 overwinning voor de Kansas City Chiefs. Vermeil, die recent 69 is geworden, verklaarde naderhand dat hij bang was en niet kon wachten tot het over was. Ook zouden de reporters er een hoop schrijfmateriaal aan over hebben gehouden als het misgegaan was.

De Chiefs misten hun beste running back, offensive linesman en cornerback van het moment, eveneens misten ze twee goede back-ups. De Raiders moesten het doen zonder twee vaste defensieve backs.

De eerste helft was er eentje van de fieldgoals, drie voor de raiders, één in het eerste kwart en twee in het tweede kwart, en twee voor de Chiefs, beide in het tweede kwart.

In de tweede helft van de wedstrijd draaide het om de touchdowns. In het derde kwart scoorde Tony Richardson voor de Chiefs na een 6 yard pass van Trent Green. In het vierde kwart scoorden beide teams twee touchdowns. Larry Johnson opende en sloot het kwart met touchdowns voor de Chiefs terwijl Jerry Porter en Randy Moss iets terugdeden voor de Raiders.