Trabelsi en Pienaar weg bij Ajax

Hatem Trabelsi en Steven Pienaar hebben aan Ajax laten weten dat ze hun aflopende contracten niet zullen verlengen. Beide spelers zullen dus aan het einde van het seizoen de club transfervrij verlaten.

Trabelsi en Pienaar spelen al sinds 2000 bij Ajax. Beiden zijn dus bezig aan hun vijfde seizoen. “We moeten de beslissing van Trabelsi en Pienaar accepteren”, zegt technisch directeur Martin van Geel. “We praten al heel lang met elkaar. Het heeft geen zin om verder te onderhandelen wanneer beide spelers liever naar een andere club willen. We weten nu waar we aan toe zijn. Aan het einde van het seizoen nemen we afscheid van elkaar.”

Volgens Pienaars zaakwaarnemer Rob Moore vertrek de Zuid-Afrikaan omdat hij bij Ajax niet op zijn favoriete positie kan spelen. Zijn voorkeur gaat uit naar de rechtshalf-positie, maar Blind gebruikt hem vooral als rechtsbuiten.

Ajax is nog in onderhandeling met Maxwell, Nigel de Jong en Toms Galsek over een nieuw contract. Ook van dit drietal lopen de contracten aan het eind van dit seizoen af. Galsek stond recentelijk nog in de belangstelling van Aston Villa. Van Geel hoopt binnen een maand deze gesprekken te hebben afgerond.