Gewonde bij redding Nederlanders van berg

Icoon Buitenlands nieuws In Oostenrijk zijn vijf Nederlanders van een helling met lawinegevaar gered, nadat ze gedwongen waren daar te overnachten. Er was woensdag ook al geprobeerd de vijf te redden, maar dit lukte niet door het slechte weer. Bij de reddingsoperatie in het Zillertal raakte één van de hulpverleners zwaargewond toen hij uit een helikopter viel.

Reddingswerkers hielden tijdens de nacht contact met de Nederlanders via een mobiele telefoon. Op die manier werd de vijf onder andere duidelijk gemaakt hoe ze een hol in de sneeuw moesten maken, om zichzelf tegen het weer te beschermen. Toen de wintersporters donderdagochtend eindelijk bereikt werden, waren ze volgens de Oostenrijkse tv-zender ORF zwaar onderkoeld.

Door hevige sneeuwval zijn in Oostenrijk opnieuw problemen ontstaan. Skiërs en snowboarders mogen niet buiten de geprepareerde pistes komen vanwege het gevaar voor lawines. Zondag kwamen daarbij nog drie Duitsers om het leven. Ook moesten er verschillende snelwegen afgesloten worden.