RTL Nederland maakt recordwinst in 2004

RTL NederlandOndanks flinke investeringen in de radiotak, heeft RTL Nederland vorig jaar een recordbedrag aan winst gemaakt. Het moederbedrijf van RTL 4, RTL 5, Yorin, RTL FM en Yorin FM zag de omzet met 3,4 procent stijgen naar 338 miljoen euro. In 2003 was dit nog 327 miljoen euro. De winst steeg echter met 56 procent naar 39 miljoen euro. In 2003 was dit nog 25 miljoen euro.

Vooral de televisietak deed het goed. Daar steeg het resultaat met 80 procent tot 54 miljoen euro. De grote investeringen in radio in hetzelfde jaar, zoals de aankoop van bekende dj's voor Yorin FM en het verkrijgen van een FM-frequentie, werden hierdoor meer dan gecompenseerd. De omzet uit de in juni 2004 opnieuw gelanceerde radiostations Yorin FM en RTL FM bleef met 7 miljoen gelijk.

Het goede resultaat is volgens CEO Fons van Westerloo van RTL Nederland het gevolg van strikte kostenbeheersing, gepaard met een slagvaardig en flexibel beleid op zowel de consumenten- als adverteerdersmarkt. "De snelle groei van de luisteraandelen en de omzet van onze radiostations na hun herlanceringen in juni, stemt optimistisch voor het jaar 2005. We hebben een uitstekende basis om nieuwe concurrentie aan te kunnen, waarvoor we bovendien reserves kunnen aanspreken."