Meer nieuws over Revolution en online-mogelijkheden DS

Iwata, de president van Nintendo, heeft vandaag een speech gehouden en informatie vrijgegeven over de aankomende console van Nintendo, de Revolution, en wat informatie met betrekking tot de online-mogelijkheden van de DS.

- Nintendo's Revolution ligt qua productie en ontwikkeling op schema, is backwards-compatible (GameCube games op je Revolution) en zal een ingebouwde WiFi-ondersteuning krijgen. Dat laatste betekent dat mensen wereldwijd draadloos met of tegen elkaar kunnen spelen. Verder zal de Revolution een IBM chip krijgen met de codenaam 'Broadway' en een grafische chip van ATI met de codenaam 'Hollywood'.

- Nintendo zal binnenkort een gratis Wi-Fi connectie-service aanbieden voor Nintendo DS-bezitters. Speciale Wi-Fi hotspots zullen geplaatst worden op strategische plaatsen zodat mensen altijd online kunnen spelen. Animal Crossing DS is een game die voornamelijk op Wi-Fi zal leunen.

Tenslotte had Iwata te melden dat er ruim vier miljoen DS-eenheden verscheept zijn; nu Nintendo druk bezig is met de launch in Europa zal dat eind maart oplopen tot zes miljoen.

Als in mei de E3 van start gaat zal er meer duidelijk worden over dit hele gebeuren.