'Claudia De Breij te naakt voor Putten'

la.femme.nikita had ons via de nieuws-submit te melden:

Claudia zuigtDe poster voor het theaterprogramma Claudia Zuigt, van Claudia de Breij, is te naakt voor Putten. Zelfs de titel gaat daar te ver. Dat is althans de mening van cultureel centrum Stroud in Putten, die de poster gecensureerd heeft. De programmeur van het cultureel centrum vreesde dat het religieuze volksdeel van Putten aanstoot zou nemen aan de poster.

Op de gewraakte poster staat een naakte De Breij als een naar de appel reikende Eva afgebeeld. Om de boom slingert zich een slang die uit een stofzuiger komt.

De Breij is ''onaangenaam verrast'' door de handelswijze van het theater. Ze heeft serieus overwogen haar optreden in Putten af te zeggen. De titel 'Claudia Zuigt' en de bijbelgerelateerde aspecten in haar programma zijn zo essentieel, dat je het publiek volstrekt op het verkeerde been zet als je dat weghaalt. Bovendien is het een aantasting van haar artistieke vrijheid, zo meent haar impresario.

Volgens een woordvoerster van Stroud zit het cultureel centrum in Putten ''flink in z'n maag met de kwestie''. Volgens haar is met medeweten van het impresariaat vooraf een inschatting gemaakt en geconcludeerd dat een deel van Putten aanstoot zou kunnen nemen aan de poster. Het zou echter alleen de bedoeling zijn geweest de naaktfoto te vervangen. Dat ook de titel is verdwenen, was een foutje. Inmiddels zijn her en der in Putten wat ongecensureerde flyers op de poster geplakt. De voorstelling is overigens bijna uitverkocht.

-
Interview met De Breij op FOK!.