[Upd] Vier coureurs met nieuwe motor in Sepang

Roel (jozef444)
Vier coureurs zullen waarschijnlijk in Sepang starten met een nieuwe motor in hun wagens. Nick Heidfeld, Christijan Albers, Takuma Sato en Jenson Button hopen allemaal voordeel te halen uit het feit dat ze met een nieuwe motor mogen rijden. Deze rijders finishten niet in Melbourne en mogen nu dus een nieuwe V10 gebruiken in Sepang.


Door de nieuwe regels moeten de V10 motoren twee volledige wedstrijd weekenden mee kunnen draaien. Wanneer een coureur echter niet finisht dan mag de motor worden vervangen, het is wel zo dat dan met die nieuwe motor twee volledige weekenden moet worden gereden.

Het team van BAR maakt expres gebruik van deze regel door allebei hun coureurs in de laatste ronde van de race in Melbourne uit te laten vallen. Verder was er sprake dat Michael Schumacher zijn motor ook nog zou wisselen, maar deze geruchten zijn door het team tegengesproken. Men zegt dat de Ferrari motor er nog goed uitziet en dat men liever pas na Sepang de motor wisselt. Dit komt omdat anders zowel in Sepang als in Bahrein dezelfde motor aan extreme hitte wordt blootgesteld.

Mario Theissen van BMW verklaarde verder nog dat het niet noodzakelijk was om de motor van Heidfelds Williams te vervangen. Theissen: "Zowel de motor van Nick Heidfeld als die van Mark Webber zagen er na de race nog perfect uit."

Update om 14:54:
Een woordvoerder van BAR heeft verklaard dat het nog niet zeker is dat BAR met nieuwe motoren zal starten. BAR zou hiermee de strategie van Ferrari volgen, om te voorkomen dat de nieuwe motoren twee keer aan extreme omstandigheden zouden worden blootgesteld.