Femke Halsema 'te mooi' om te parodiëren

Icoon Media nieuwsGroenLinks-politica Femke Halsema is te mooi om te parodieren. Dat zegt tekenaar Mark Retera, die meewerkt aan de satirische serie Café De Wereld. Café De Wereld is een onderdeel van het tv-programma VARA Live. Onder meer Georgina Verbaan, Gerard Joling, Geert Wilders en koningin Beatrix figureren wel in de animatie.

"Knappe vrouwen zijn moeilijk na te maken, die zijn heel regelmatig en symmetrisch. Iemand als Femke Halsema is gewoon te mooi om te parodiëren, mannen zijn wat dat betreft veel makkelijker", zegt Retera. Aan de paar minuten die de serie per aflevering duurt werken ongeveer vijftig personen mee. De teksten worden door een team onder leiding van Harm Edens en Ger Apeldoorn geschreven.

"Over wie er in Café De Wereld komt is voortdurende discussie, ook vanuit de VARA. Maar het ontstaat toch echt in het hoofd van de schrijvers en de tekenaar Mark Retera. Die maakt in eerste instantie een schets in 2D, als tekening dus. Het karakter moet dan al werken. Dan moeten we er nog een passende stem bij zoeken en een passende motoriek voor vinden", stelt Thijs Bayens, eindredacteur van het programmaonderdeel. Volgens Retera komt het wel eens voor dat een BN'er niet blij is met zijn of haar karakter. Het programma wordt er echter niet op aangepast.

Beroemde stamgasten in Café De Wereld
Beroemde stamgasten in Café De Wereld