Uitslag Sjachtar Donetsk - AZ

AZ heeft op bezoek bij Sjachtar Donetsk goede zaken gedaan in de strijd om de UEFA Cup. De heenwedstrijd werd met 1-3 gewonnen.

Op een lastig bespeelbaar veld had de thuisploeg het eerste halfuur het iniatief. Pas nadat Robin Nelisse uit een corner de openingstreffer had aangetekend, kon AZ er meer uitkomen. Sjachtar ging echter op jacht naar de gelijkmaker, wat een strafschop opleverde. Henk Timmer pakte de inzet echter. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker er alsnog, toen Matuzalem raakschoot.

AZ sloeg vijf minuten na rust de thuisploeg lam. Nu was het Joris Mathijsen die een voorzet inkopte. Met de 1-2 tussenstand zag het er al niet best uit voor Sjachtar. Tarik Sektioui trof nog eens de paal. Ook een slotoffensief bracht Sjachtar geen heil meer. In blessuretijd zorgde Kenneth Perez voor slagroom op de taart door een penalty te verzilveren. Met de 1-3 op zak moeten er rare dingen gebeuren wil AZ niet de kwartfinales in het UEFA Cup toernooi bereiken. Het verloor nog nooit in eigen huis.

Sjachtar Donetsk - AZ (1-3)
27' Nelisse 0-1
45' Matuzalem 1-1
51' Mathijsen 1-2
90'+3 Perez 1-3 (pen)

Sjachtar Donetsk Lastuvka, Timosjoek, Hübschmann, Srna, Lewandowski, Batista (Elano/35), Brandao, Matuzalem, Rat, Aghahowa, Vorobej, Vukic (Jadson/46)

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat (Jaliens/85), Perez, Lindenbergh, Meerdink, Nelisse (Huysegems/76), Sektioui (Ramzi/86)

Submitter:  Bron: FOK!