Baby overleden; visum voor vader te laat

junkieXXXL en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De pasgeboren baby Ayman, die al twee weken met een hersenvliesontsteking in een couveuse lag, is overleden in een ziekenhuis in Veldhoven. Het visum, dat gisteren pas rond was, kwam voor de Marokkaanse vader Nabil Bouraidah (20) daarmee te laat. Nabil Bouraidah kreeg eerder geen visum omdat de Immigratiedienst vreesde dat hij hier in Nederland zou blijven.

Moeder Francien Bouraidah-Lendfers is kapot van verdriet. "Verschrikkelijk", zegt zij. "Waarom kan er in een noodgeval niet snel en adequaat gehandeld worden in plaats van maar vast te blijven houden aan allerlei regeltjes en wetten. Ik vraag me elke minuut af: waar zijn jullie in hemelsnaam toch mee bezig? Snap je ons verdriet dan niet?"

Het CDA eist opheldering van minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk over het verstrekken van het visum aan Nabil Bouraidah. "Het lijkt me duidelijk dat hier sprake was van een noodsituatie, want hersenvliesontsteking bij kinderen is vaak dodelijk. Waarom is er dan niet op tijd een visum verstrekt?," aldus CDA-Kamerlid Wim van Fessem.


Visum kwam te laat - foto (c) John Claessens